:..♥ M.ÿ.$.T.O.R.ÿ. ♥ ®..:: September 2011

Followers

Khamis, September 29

:.. Pengalaman (Part 1) ..:


assalamualaikum....
hai korg.....
sowy lah lama tak update blog....
kebuzyan melanda sejak aku menjadi cikgu sementara neh.....
almaklum lah cikgu asal xder jadual so aku dgn suka hatinya mana2 cikgu yg ada kursus or tak dtg aku lah jd pegantinya.....
ala2 bidan terjun gitu......keh3~~~~

sedar tak sedar dh nak masuk 8ari(tak masuk Sabtu+Ahad) aku dh jd cikgu......
satu pengalaman baru yg aku dpt wpun singkat sesgt2.....
sementara menunggu panggilan yg aku "harapkan" boleh lah gak aku masukkan pengalaman aku yg tak brape nak hebat neh dlm resume aku......
huaaaa~~boleh ker????
harap2 boleh janji aku penah keje gomen..... ;)

mggu pertama aku aku ganti cikgu BI....
sib baik b4 cikgu tuh p kursus dia dh siapkan apa yg nk d bg kat anak2 murid dia....
so slmt keje aku.....
mggu kedua aku gangti cikgu BM plak....
kali ni hanya ALLAH saja yg tahu betapa hancurnya hati aku bl usaha aku nk buat kelas2 tu blajar gagal.....
aku terasa seperti dipermain2kan oleh dak2 neh....
sggh tercabar rsnya......
setiap mlm aku bersengkang mata utk mencari keje utk mereka tp last2 keje tuh aku yg buat sendiri......
xper lah.....
hari ni (29/09/2011) akhirnya jatuh jua air mata guru neh kerana kecewa dgn sikap anak2 murid zaman skrang.....
aku rs seperti aku ckp dgn angin saja......
btl2 menguji iman aku sbgai guru......

aku juga sedar betapa susahnya nk jd seorg pendidik bl aku mula rs mendidik anak2 org neh....
ye itu lah keje mak aku selama neh...
siapa kata jd cikgu tuh senang.....
senang pd mereka yg hanya tahu masuk kelas dan duduk kat dpn wat keje sendiri n biarkan saja student mereka.....
ooohhh my~~~
senang pd mereka juga bl asyik cuti bersalin dan asyik MC memanjang......
adehhh~~~

ok lah ckup smpi cni je...
esok insya-allah aku akan update lg sbb esok hari sukan tahap 1....
kena tido awal n bgn awal.....
daaaa~~~



Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Rabu, September 21

:.. keje baru ..:

assalamaualaikum.....
ya allah berkurun lamanyer aku tak hapdate blog rupanyer yer....
ok lah today aku nak citer pasal keje br aku pegang ri neh.....
sepatutnya keje neh aku start smlm tp atas sbb aku ada interview so postpond tuk ari neh......
heeheee....
korg nk tau ker aku keje apa sementara nk tggu jwp utk interview aku smlm????
jeng3~~~

aku jd cikgu beb.....
xpercaya kan muka aku neh ada hati nk jd cikgu......
kah3~~~~
aku ganti cikgu cuti bersalin......
ni pun keje backup jer...
ye lah mana tau kot2 interview aku tuh tak berjaya kan...
so kurang2 aku dh ada keje gak nk masuk dlm resume aku kan????
hehhehe~~~~~

apa yg aku ngajor utk first day aku???
ya ALLAH...tak usah ckp lah kan.....
masuk2 je aku dh pegang dak drjh 1.....
ya ampun.....nakal giler dak2 neh...
otak pk nak main jerk....
mmg berbeza zaman aku dl dgn skrang....
aku jerit pekik suh diam leh diaorg wat bodo jerk....
sabo izzaty....sabo....
tu jer lah keje aku dok sabo kan diri.....

tp bukan tu jek keje aku....
cikgu yg tak dtg tuh dh sediakan apa yg perlu dak2 neh buat....
so aku just pantau jerk.....
tu pun smpi jumaat neh je lah.....
next week new chapter plak...
alahaiii~~~~

ok lah skrang aku nk rehatkan diri utk hadapi ari esok yg aku rskan pasti giler.......
ohhhhh~~~~



Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Isnin, September 12

:.. BaHaG!a ..:

Assalamualaikum....
pe kabar semua....
lama tul tak update yer....
alahai.....sy terasa btl2 dtg malas sy utk beronline lah...
tp malam ni saya terasa amat bahagia......
kerana apa????

ye....sy bahagia bl melihat rakan2,sahabat2 yg sy sayangi merasa bahagia dgn kehidupan mereka....
syukur alhamdulillah.....
sy doakan mereka akan sentiasa merasa bahagia yg ALLAH SWT telah berikan kepada mereka smpi ke hujung dunia....INSYA-ALLAH~~~





Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Isnin, September 5

:.. RaYa 2011 ..:


assalamualaikum....
ye kita bertemu kembali...
kali neh aku nak cerita pasal raya aku yg dh lama tergendala.....
hehehhe~~~
kompom pjg karangan....kih3~~~
nasib ler....dh smggu raya br aku nk ngapdate....

start for my story ya......

org lain sibuk nk get ready utk raya aku plak sibuk dgn benda lain....
ye mcm yg entry sblom neh dh aku cerita benda apa yg aku dok sibukkan....
firstly ari terakhir puasa, 29 Ogos 2011....
jatuhnya hari jadi aku....
aku budget xder yg ingat sbb semua sibuk dgn nak berhari raya esoknya....
berbuka puasa dgn en.bf, and dpt 4slice kek dr dia....
tu pun last2 minit b4 blk dia nk belikan gak wpun mcm nak tak nak je memula sbb kat umah dh ada kek yg ayah beli ptg tuh....

then smpi umah, ooohhhh~~~~
ayah joint penduduk atas Andalas neh bertakbir dr umah ke umah.....
smpi2 je terus tlg mama kat dapur siapkan apa yg patut....
first time ayah joint and second time kami beraya di rumah sendiri tanpa kampung.....
oohh rindunya dgn suasana kampung bl tiba ari raya mcm neh.....
selesai semua dlm jam 12am gak lah....
alahiii~~letih nyer smpi kek pun tak terpotong....

yeeaaa~~~dh pagi raya.....30 Ogos 2011.....
kami hanya beraya ber4 je tahun nih sbb boboy tak xblk....
katanya mau merasa beraya kat Sabah pulak.....
so ni je lah juadah kami di pg raya.....
tak byk tp memadai..... ;)
sambil2 tuh br lah potong kek ari jadi aku yg tertangguh semlm nyer....
alahaiiii~~dh cair dh....kecian kek neh.....
apa2 pun thanks for my family n en.bf serta rakan2 yg mengwish b-day saya dua dlm 1......
alhamdulillah masih pjg lg usia aku rupanya....

lps zohor kami sekeluarga siap2 utk ke umah atok sedara yg satu2nya masih lg idup belah ayah...
dekat je tak jauh pun....kat bukit raja je....
lps tuh kami ke banting pula....umah kakak ayah merangkap mak ngah aku.....
ye b4 maghrib kami blk ke Klang n dlm kul 8pm br smpi.....
penatnya la hai sbb aku yg mengdrive keta x-trail ayah.....fuuuhh~~~

smpi umah solat then panas kan semua lauk dh 2 hantar kat en.bf.....
seperti tahun lps aku hantar time lunch hour tp kali neh time dinner aku hantar....
saje kasi lain ckit.....huk3~~~

wahhh mesti korg bosan kan baca citer aku pjg lebar neh.....
ok lah nanti aku continue lg yer.....
daaaa~~~



Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


:.. 7Syawal ..:

assalamualaikum....
ye sedar tak sedar,kita dh pun smpi Syawal yg ke-7.....
dan aku br tergerak ati nak mengupdate blog......
pdhal ada je ms nak update...
cuma RAJA MALAS jer yg bermaharajalela kan nk wat mcm mana....
ok lah stakat neh jer...
mlm nanti, INSYA-ALLAH aku cuba utk update entry lg yer pasal hari raya aku tahun ini......
daaaa~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:.. BanTu-MemBsnTu AmALan MuLia ..: