:..♥ M.ÿ.$.T.O.R.ÿ. ♥ ®..:: Jun 2011

Followers

Selasa, Jun 28

:..Perlu ke???..:

assalamualaikum....
semua pe kabar ri neh???
ok lah ri ni aku nak tanya kat korg2 semua....
penah ke korg salu berkira2 dgn adik beradik neh????

ke penah ke korg2 semua bergado sesama adik beradik smpi tak bertegur sapa???

ke penah korg rs iri hati/cemburu/busuk hati sesama adik beradik???

so aku nak tanya korg perlu ker ada semua tuh dlm adik beradik???

aku sendiri pun kadang2 rs pelik bl baca or dengar situasi neh ada n penah terjadi.....
apakah kesudahan nya klu dh sesama adik beradik bergado???
alahaiii~~~confuse2....
ok lah...ni jerk yg aku nak story pepg buta neh....
sekadar merepek meriban jerk....
kah3~~~

ye2 jerk tggu smpi kul 12am..
dh tuh nak siapkan satu entry neh amik masa smpi 30minit....
giler....
k lah nanti akan ada next entry.....
daaa~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Ahad, Jun 26

:..MiMpi..:


ye setiap org pasti akan bermimpikan???
aku juga tidak terkecuali....
mimpi yg tak sangka2 berlaku pd aku....
gini ceritanya...

smlm lps aku update blog aku terus masuk tido...
smbil2 nk lelap mata tuh aku lakukan perkara biasa....
baca doa tido,ayat kursi,then zikir ckit smpi ler tido dgn sendirinya...
aku rs mcm baru je sekejap aku lelapkan mata tuh tapi rupanya baru sejam dua kot aku tido tuh....
aku terjaga dr tido sbbkan mimpi....
apa mimpi aku????

aku ikut satu rombongan ni p tmpt kawanan buaya....
tmpt dia neh kat sungai....
sungai tu air dia bersih mcm kat air terjun areanya tapi ada buaya...
pelikkan????
then org yg bw bot tuh kata leh turun dr bot klu nak bergmbr....
dia pun ada ckp yg buaya2 ni semua baik..
xkan serang manusia sbb dh jd kawan....
aku dgn someone yg aku tak kenal tp guy sggh xcited pun turun lah dr bot sbb nk tangkap gmbr punya pasal....
tgh syok2 aku dok tangkap gmbr guy tuh berposing atas batu aku terperasan yg satu drpd buaya tuh masuk dlm air tp xtau buaya tu kemana...
tetiba aku rs mcm aku kena serang dek buaya.....

dgn itu aku terus tersedak n terjaga dr tido.......
mengucap pjg aku....
aku toleh kanan kiri utk make sure kan yg aku btl2 kat mana.....
serius aku tak tahu apa maksud mimpi tu....
n till now aku masih lg mencari apa maksud mimpi itu.....

aku ada mencari apa maksud mimpi aku tu...
antaranya: akan mendapat kesusahan atau masalah / kita harus berhati-hati karena akan ada orang atau musuh yang secara diam-diam berusaha mencelakakan kita.
allahuakhbar....

note: last week aku dpt tawaran dr one company yg tawarankan SK1M utk interview this week tp aku x bg kptsn lg..adakah ni petanda utk aku tak terima tawaran interview itu ataupun ya???aku keliru....


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


:..ShOuT BoX..:

yeaaa......
now shoutbox sy dh leh berfungsi dh....
jgn lupa tgglkan msg korg yer......
insya-allah sy akan layan anda ok bl sy 'HiDuP'.....
klik je lah kat shoutbox sy kat atas kaler ijau tuh..
nanti dia auto kuar n tgglkan msg yer...
daaaa~~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


:..SeMbUh ..:

assalamualaikum....
adehhh...
lama kot sy tak update blog neh yer????
smmgu lebey kot....
hehehe....
actually last week ada mood nak update blog neh tp tetiba jerk diserang demam....
almaklum ler antibodi tak kuat senang sgt jd peneman org kat umah neh sakit...
so segala bagai keje aku tak larat nak buat...
bgn subuh tido blk then omos 11am br bgn blk siap2 nak antar mama p keje...
lps antar mama terus tumbang blk smpi ayah blk br bgn...
perrgghhh nikmat mmg nikmat tp bl hidung dh start selesema tuh jgn cakap ler....
sy neh bab bersin mmg sakit jiwa dibuat nyer....
sbb nyer smpi ke telinga dengung n nak baik nyer masya-allah.....
susah.....adesss~~~xnak jmp Dr.Maria lg....hek~~~
ok lah apa2 pun skrang neh demam sy dh ok dh...
cuma tggl selsema+batuk je yg tggl.....
telinga confirm lmbt baik....
ada udara dlm telinga neh....
dush2~~~
pekak sebelah lg......
ngeeee~~~~
doakan sy cepat sembuh ya....
daaaa~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Jumaat, Jun 17

:.. Again ..:

assalamualaikum....


adeh..apa lg lah kan dgn miss izz neh....
awal2 lg dh bg picture warning....hisshhh~~~
tak baik utk kesihatan langsung....
begini lah yer ku short story je k....

aku tak tau apa lg pompuan desprate tuh nak lg dgn aku....
jdkan cerita....
mlm smlm kuar dgn en.bf mkn2 kot.....
then bl aku dh smpi umah bleh plak aku dpt msg dr dia yg agak kurang ajar itu.....
ok...aku leh tahan lg...
last2 aku dh xtahan sgt dh neh....
aku pun call en.bf tanya dia....
ok nak ckp apa2 pun ckp lah.....
utk aku percaya 100% mungkin tidak....
hati ni tetap rs sakit sgt2 dgn apa yg penah en.bf buat....
smpi jam 1am lbh pompuan neh dok msg merapu2 dgn aku...
tp aku tetap diamkan diri aku sbb tak kuasa aku nak layan pompuan yg x cukup kasih sayang lelaki tuh...
senang ckp pompuan yg x cukup nak tarik perhatian lelaki lain selain en.bf aku.....
hishhh~~~~
bikin gua bengang jerk memlm buta neh tau....
stress~~~

so apa aku patut buat dgn pompuan yg cenggini.....
ari tuh msg aku+call aku yer2 ckp xnak dgn en.bf aku lg dah...
tup2 mlm td lain mcm plak....
apa lah pompuan tuh....
aku dh diamkan diri pun dh cukup baik dah...
tu pun ko xreti2 nak berambus gak.....
ko neh mmg nak kena skali lg kot...

hisshhhh~~~~stress aku bl jmp pompuan mcm neh lg.....
minta2 jauh kan lah hai dgn pompuan2 yg mcm neh....
leh rosak mental-fizikal aku lelama mcm neh......
ALLAHUAKHBAR......


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Khamis, Jun 16

:.. Halus ..:

assalamualaikum....
halus????kenapa dgn halus???
mcm2 benda ermain kat fikiran tuh kan???


ok lah aku story yer.....
jak2 akhir ni aku makin rajin membaca+melihat rancangan2 yg berkaitan dgn makhluk halus....
sbb apa???sbb aku terkena dgn makhluk halus ni ker???
Wallahua'lam.....
aku sendiri pun tak pasti samaada makhlus halus itu ada pd aku atau tidak...
aku bc lah kat blog Sinar Zamdurrani...
ALLAHUAKHBAR....
aku rs seperti ada mahklus halus itu kat diri ini sbb ada tanda2 dia yg dh lama aku rasai.....
aku ada gak story-mory dgn mama....
n mama pun rs mcm apa yg aku rs itu....
n mama gak ada tanda2 nyer....
adakah kami terkena benda yg sama???
semua tu hanya ALLAH saja yg tahu....

sbb yg paling kuat utk aku membaca+mencari mengenai makhlus halus ni sbb aku susah utk dpt pekerjaan....
kdng2 kerja yg aku buat tu tgh jln aku jd malas....
selain tu bl aku p interview debaran aku tuh rs lain mcm....
malah aku dh cukup yakin bahawasanya aku akan dpt pekerjaan tu tp hampa...
so benda tu yg membuatkan aku cukup yakin utk aku mencari pasal makhlus halus ni....

kenapa???bagaimana??apa???
aku sendiri pun tak pasti dari mana aku dpt benda ni....
aku juga tak pasti mcm mana aku leh rs benda2 neh....
sama ada aku sendiri bermulut lancang smpi ada yg cuba menghantar kpd aku..
atau aku ada sakiti hati sesiapa tanpa aku sedari....
atau benda itu berkenan pd aku yg chomel neh....
atau aku sendiri pun tak pasti apa.....
ALLAHUAKHBAR.......

berubat???
ye aku ada gak rs nak p berubat neh....
tp xder sesiapa yg boleh teman+hantar aku ke tmpt tuh...
entah ler...aku pun dh tak tau nak minta siapa yg tlg tmn+hantar aku....

xper lah selagi aku boleh bertahan akan aku bertahan...
if ada new br pasal halus ni aku akan update....
insya-allah......


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Ahad, Jun 12

:.. Holla ..:

assalamualaikum...
hallo...halllooo...hallllooooo.......
pe kabar korg2 semua......
maap ler lama x kunjung blog neh....
hik3....
agak sibuk dlm smmgu lps neh.....
ye lah skrang neh tiap2 ari selasa smpi khamis, aku dok ulang alik dr Klang ke Kota Damansara......
kuar afta zohor,tgh mlm kang br smpi umah....
apa aku buat????
ye buat ms skrang neh biarlah rahsia dl yer.....
bl ada berita gembira aku kongsi dgn korg2 semua....
insya-allah.....
cuma skrang neh aku harap korg just doakan aku dpt hasil dgn apa yg aku buat skrang neh.....
ohh ya...dlm ms yg sama gak aku skrang neh dok rajin ngisi form company2 yg join SL1M yg 1Malaysia dok tawarankan kat siswazah yg dok nganggur 6bulan keatas tuh.....
harap2 ada gak ler berita gembira ye tak...
insya-allah.......
ok lah kita sambung next entry plak k....
nak layan tonton.com.my sat......
daaa~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Jumaat, Jun 3

:.. GERAM skali lagi ..:

assalamualaikum....
ye ari ni aku geram sekali lg OK....
kereta ni saja jerk bikin gua panas tau tak.....
dan padan muka kau kena tukar dgn bateri baru.....
huh...puas hati den....
tp maceh ayah.....
heheeee~~~~

story nyer mcm neh....
around 4pm aku kuar utk berjumpa dgn kawan aku cik shikin kat depan JJ utk smpikan hadiah utk org kahwin....
actually mmg niat aku dh ms mula2 berkawan dgn dia...
atas sbb2 tertentu kami termusuh lah plak....
so aku dpt tau dia nak kahwin dr keje stalker yg aku buat....
giler jahat aku neh kan???
xper lah jika dia masih lg menganggap yg aku bersalah....
terpulang pd dia janji niat aku terlaksana....
apa2 pun kpd kamu, SELAMAT PENGANTIN BARU.....
(sempat lg story kan...back to topic)

then lps bg kat kawan aku tuh aku pun masuk ler ke dlm JJ....
masuk semata2 nak p Maybank bankin duit....
okeh...done~~~

dgn penuh semangat neh bayar parking sbb free(xsmpi sejam pun)...
ok...bismillah~~~start enjin...
YA ALLAH....apa jadah neh lg???
dia xnak start......
ok..OTS call en.bf suh dia dtg tlg sbb tau ayah tak blk keje lg....
en.bf pun terpaksa tgglkan keje2 dia n dtg meresque aku yg tgh kepanasan kat parking lot JJ tuh....
ada lah dlm around sejam lbh en.bf tmnkan aku sambil menunggu ayah blk keje n menyambung keje meresque aku....
kesian en.bf.....
smbil2 tgg2 tuh en.polis+en.guard JJ yg pelik dgn kami pun dtg menegur en.bf kenapa dgn kereta....
so en.polis yg konon hebat suh start enjin yg mmg sah2 xkan start....
siap kata kepala tah apa tah ler yg rosak ke putus ker....
adehh~~~mcm2 ler......
so malas amik pusing ckp en.polis n just tggu ayah smpi...
agak2 sblom ayah smpi en.bf pun gerak blk sambung keje dia...
huk3~~~maceh ya en.bf.....

ayah pun smpi..check2 kata mayb bateri tp not so sure sbb alarm kereta leh guna plak kan???
so aku kena tggl sekali lg kat JJ nuh smbil mnggu ayah mengambik en.pomen+bateri baru....
huk3~~~letih woo klu bab2 tggu2 neh....
tukar baterinya kejap je kot....cis~~~~

so utk kali kedua aku terkandas.....
n skrang en.kereta dh berbateri baru....
aku kena setting jam+radio blk.....
aduhhh~~~~apa frekuansi radio2 neh???
xpe2 nanti kita cri yer.....
done for today.....
aku skrang mmg tgh penat giler....
so nak rehat+cri mkn....
daaaa~~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


:.. SaYa GERAM ..:

assalamualaikum....
yer kenapa br ri neh muncul????
hik3~~~~
saje jer...tetiba nak cerita something happen to me ptg semlm bersamaan 01.06.2011.....

ok lah nak jd cerita....
lps solat zohor dlm 2.30pm mcm tuh aku kuar...
matlamat nak p beli hadiah utk member kahwin...
sambil2 tu niat dlm hati nak ler p bayor bil bband kat pjbt pos....
so bl kuar umah tuh...mama sempat pesan minta hantar bj kedai jahit tepi...
baik jerk kereta neh start....elok giler lah....
kasi panas ckit aku pun laju lah p kedai jahit tepi tuh...
tgglkan je pun...
dah tuh apa lg terus lah p ke pjbt pos bandar botanic...
alasan p sane sbb x ramai org..nak urus cepat leh lah p sane...hehehe~~
smpi2 jer amik nombor terus masuk kaunter....
ok satel pun bayor.....
dh tuh nak start enjin keta neh.....
adeh~~~awat plak neh dia xnak start.....
saje jer bikin gua geram kan???
call ayah+kawan+mama.....semua aku call minta bantuan...
mama-sah2 ler tak leh tlg kan???
ayah-tgh meeting kena tggu smpi 5.30pm....
kawan-huh...xusah ckp...semua tetiba jd sibuk+ada meeting gak lah...
ok fine...aku paham.....
so ayah call aku suh aku tggu kat c2 smpi kul 5.30pm....
okeh...sabor neh menunggu pdhal air mata dah mencurah2 dah tuh.....
emosi terganggu btl lah aku neh.....
apa2 pun mmg giler lama aku lepak kat tepi tasik tuh....
walaupun panas tp angin tetap ada...
ALHAMDULILLAH~~~~
amik ler angin smpi menikmati keindahan alam....huk3~~~

hampir kul 6pm br ayah smpi.....
cis kurang ajar punya kereta....
dgn skali putar kunci dgn elok jer kereta tuh leh start....
sggh2 kurang ajar neh.......
mmg bikin gua panas+geram tahap maximum.....
dgn aku dia xnak start...saje je suh aku dok c2 lelama.....
dh tuh bl ayah dtg elok je ko yek?????
cis...cis...cis.....
xper2...lain hari siap lah ko klu ko wat lg yer kereta.....

huurrmmm...apa2 pun bl terjd mende2 mcm neh aku dh leh nmpk dh siapa kawan kita sebenarnya.....
family sentiasa dihati walau seteruk mana pun mereka....
kawan???adakah mereka dikala kite tgh susah+sesak????
pk2kan lah.....


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:.. BanTu-MemBsnTu AmALan MuLia ..: