:..♥ M.ÿ.$.T.O.R.ÿ. ♥ ®..:: 2011

Followers

Selasa, Disember 20

:.. GeMbiRa dLm SeDiH ..:

assalamualaikum...
ye kita bertemu kembali.....
lama sggh yer aku tak hapdate blog neh...
almaklum ler org dh ada keje skrang neh...
lg2 salu dpt shift mlm....
terbbaaaeekkk sggh......

ok lah...
actually tetiba jer terasa nk hapdate blog neh.....
so kita start lah berceritera yer....
apa kaitannya dgn tajuk aku neh????
kompius2.......

ye...aku btl2 gembira dgn life aku skrang....
alhamdulillah sedar tak sedar dh 2bulan aku bekerja....
penat tuh mmg lah penat...
bak kata mama, "mcm tu lah klu nk cri duit..."
ye aku tak nafikan susah utk cri duit....
takkan ada duit klu tak bekerja dgn keras.....
so aku btl2 syukur sgt2 dgn kerja skrang neh.....

selain tu gak aku gembira dgn segala perkhabaran mengenai kawan2 aku yg dh selamat jadi isteri org malah bakal menjadi isteri org@bertunang.....
i'm happy for u all....

then apa kaitan dgn sedih aku dlm gembira tuh???
huk3~~~
aku sedih sbb jadual keje aku berterabur....
ecehhhh~~~tak der hal lah pasal tuh....
ada benda lain yg buat aku sedih actually....
tp cukup lah sekadar aku katakan yg aku sedih sbb aku tak dpt jadi seperti kawan2 aku yg lain yg mana dh bertunang@bakal bertunang malah dh jadi isteri org pun.....
entah lah kenapa ati neh terasa sayu jer bl aku sibuk2 kan diri utk pergi ke majlis mereka tp turn aku bl plak????

ye satu soalan cepumas bg aku soklan tuh....
jika dl aku tak bekerja aku terasa seperti dipersoalkan spt bl aku akan berumahtgga....
cth: "ko keje mana skrang??" bersamaan dgn "ko bl lg izzaty??"
huh...tu dia......
then now bl aku dh keje....soalan yg cukup2 pedas aku terasa.....

ye aku ngaku yg aku dgn en.bf dh nak masuk 7thn couple....
but for sure time along aku kawin hampir kesemua sedara mara aku dh tgk dia...
n ada yg boleh masuk dgn dia....alhamdulillah~~~

tp ada perkara yg perlu aku pkkan sblom aku btl2 mahu melangkah ke arah lain....
apakah dia...biarlah rahsia yer....

apa2 pun aku tetap gembira utk semua kawan2 aku malah utk keje aku skali....
tp aku sedih dgn diri aku sendiri......

sooo guyzzz....
doakan yg baik2 utk aku yer....
aku harapkan doa kalian utk aku terus bergerak......
insya-allah~~~



Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Ahad, November 27

adakah????

assalamualaikum....
waahhhh~~~lama gitu yer aku tak hupdate blog neh.....
sedar tak sedar dh sbln aku kerja.....
n now aku menunggu gaji penuh aku utk bulan neh.....
teringin plak nk belanja family aku mkn kat luar....
semuanya masih dlm perancangan n penantian.....
huhuuuu~~~~~

ok lah nk jdkan cerita.....
mlm smlm lps blk dr kenduri kawin dak class SCM aku kat Raub,Pahang.....
for thr first time aku smpi sane without my family......huhuu~~~
okeh2 jgn melalut....back to story.....
lps blk tuh p tgk wyang dgn encik bf....cite Twilight(btl ker eja mcm neh...bantai ler) gitu.....
kitaorg pun blk lah.....
tup2 encik bf tanya sesuatu....
skrang neh aku rajin sgt2 p kenduri kawin kawan jauh2.....
time aku kawin kang adakah mereka akan p????
entah lah...aku pun tak pasti mereka akn dtg atau tidak.....
paling best encik bf mencadangkan agar aku buat kat tmpt lain tp masih lg dlm Selangor...
ye lah klu jodoh kami kuat n terasa dekat lah plak kan kami kahwin tuh.....
huhuhuuu~~~~
aku pun ada gak terpk kan cadangan tuh tp masih lg berdiam diri dr bertanyakan kpd mama or ayah.....
ye lah benda pun tak pasti lg so baik diam je dl dr heboh2......
dh btl nanti br lah bleh tanya....huhuu~~~

tp kepala otak aku neh masih lg berpk2 samada benarkah encik bf neh skrang neh????
dia dh mahu mula berbual bicara dgn aku mengenai masa depan kami....
adakah dia hanya nk sedapkan hati ni atau hati dia mmg dh terbukak utk ke arah yg jauh lg???
jika benarlah hati dia terbuka utk lbh jauh lg dgn aku.....
alhamdulillah.....ni adalah antara hadiah awal tahun aku yg aku tggu2kan selama ni.....
huhuhuuu~~~~
apa2 pun aku tak menaruh harapan yg tggi utk semua itu.....
sbb aku masih lg pkkan kerjaya aku yg masih lg tak pasti neh.....
semuanya aku serahkan pk yg Esa utk tentukan.....
aku hanya mampu merancang......
insya-Allah~~~~~



Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Isnin, Oktober 31

:.. ByK CeRiTa ..:

assalamualaikum....
wahhh btl2 lama aku tak jenguk...apatah lg nak update blog aku neh.....
yeee....buat pengetahuan semua aku skrang dh bekerja...
alhamdulillah......
berkat kesabaran aku berbalas rsnya...
tmbh dgn berkat doa parents aku lg....
n buat pengetahuan semua gak...
aku dh ada abg ipar dh.....yeeeaaaa~~~
akhirnya......

byk sebenarnya yg nk aku cerita tp cukup lah aku ringkas kan je cerita aku dr semua nyer.....
ohh ya pasal keje aku....
skrang aku dh keje dah...
keje kat Jusco Bukit Tinggi bahagian DAISO Japan as Group Leader....
insya-allah aku akan cuba jd GL yg tegas......
doakan aku berjaya nk handle diri+kedai+staff aku.....
huk3~~~

ok lah lain kali aku cerita lg yer....
daaa~~~



Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Ahad, Oktober 9

:.. News 1 ..:

assalamualaikum...
ye...maaf semua ya....
lama tak update blog....
byk story actually tp kepenatan melanda.....
weeehuuuu~~~~
sedar tak sedar lg 5ari utk kakak ku bernikah....
dan lg 7ari utk aku berkonvo....

ohh yaa~~~
lupa nk gtau dgn berita terbaru yg aku dpt....
tarikh konvo aku dh bertukar ke ari Ahad bersamaan 16Oct2011......
alhamdulillah.....dpt gak aku tgk kakak kesygan aku bersanding ari Sabtu itu.....

so dpt lah aku satu family+new member@abg long ku join skali....
tu pun klu mereka nak lah kan...
almaklum lah pengantin baru kan....
huk3~~~~

ok lah tu jerk nk cerita sbb skrang neh nk rehat+tido....
esok kena mengajar lg....
ok ya~~~
daa......



Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Khamis, September 29

:.. Pengalaman (Part 1) ..:


assalamualaikum....
hai korg.....
sowy lah lama tak update blog....
kebuzyan melanda sejak aku menjadi cikgu sementara neh.....
almaklum lah cikgu asal xder jadual so aku dgn suka hatinya mana2 cikgu yg ada kursus or tak dtg aku lah jd pegantinya.....
ala2 bidan terjun gitu......keh3~~~~

sedar tak sedar dh nak masuk 8ari(tak masuk Sabtu+Ahad) aku dh jd cikgu......
satu pengalaman baru yg aku dpt wpun singkat sesgt2.....
sementara menunggu panggilan yg aku "harapkan" boleh lah gak aku masukkan pengalaman aku yg tak brape nak hebat neh dlm resume aku......
huaaaa~~boleh ker????
harap2 boleh janji aku penah keje gomen..... ;)

mggu pertama aku aku ganti cikgu BI....
sib baik b4 cikgu tuh p kursus dia dh siapkan apa yg nk d bg kat anak2 murid dia....
so slmt keje aku.....
mggu kedua aku gangti cikgu BM plak....
kali ni hanya ALLAH saja yg tahu betapa hancurnya hati aku bl usaha aku nk buat kelas2 tu blajar gagal.....
aku terasa seperti dipermain2kan oleh dak2 neh....
sggh tercabar rsnya......
setiap mlm aku bersengkang mata utk mencari keje utk mereka tp last2 keje tuh aku yg buat sendiri......
xper lah.....
hari ni (29/09/2011) akhirnya jatuh jua air mata guru neh kerana kecewa dgn sikap anak2 murid zaman skrang.....
aku rs seperti aku ckp dgn angin saja......
btl2 menguji iman aku sbgai guru......

aku juga sedar betapa susahnya nk jd seorg pendidik bl aku mula rs mendidik anak2 org neh....
ye itu lah keje mak aku selama neh...
siapa kata jd cikgu tuh senang.....
senang pd mereka yg hanya tahu masuk kelas dan duduk kat dpn wat keje sendiri n biarkan saja student mereka.....
ooohhh my~~~
senang pd mereka juga bl asyik cuti bersalin dan asyik MC memanjang......
adehhh~~~

ok lah ckup smpi cni je...
esok insya-allah aku akan update lg sbb esok hari sukan tahap 1....
kena tido awal n bgn awal.....
daaaa~~~



Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Rabu, September 21

:.. keje baru ..:

assalamaualaikum.....
ya allah berkurun lamanyer aku tak hapdate blog rupanyer yer....
ok lah today aku nak citer pasal keje br aku pegang ri neh.....
sepatutnya keje neh aku start smlm tp atas sbb aku ada interview so postpond tuk ari neh......
heeheee....
korg nk tau ker aku keje apa sementara nk tggu jwp utk interview aku smlm????
jeng3~~~

aku jd cikgu beb.....
xpercaya kan muka aku neh ada hati nk jd cikgu......
kah3~~~~
aku ganti cikgu cuti bersalin......
ni pun keje backup jer...
ye lah mana tau kot2 interview aku tuh tak berjaya kan...
so kurang2 aku dh ada keje gak nk masuk dlm resume aku kan????
hehhehe~~~~~

apa yg aku ngajor utk first day aku???
ya ALLAH...tak usah ckp lah kan.....
masuk2 je aku dh pegang dak drjh 1.....
ya ampun.....nakal giler dak2 neh...
otak pk nak main jerk....
mmg berbeza zaman aku dl dgn skrang....
aku jerit pekik suh diam leh diaorg wat bodo jerk....
sabo izzaty....sabo....
tu jer lah keje aku dok sabo kan diri.....

tp bukan tu jek keje aku....
cikgu yg tak dtg tuh dh sediakan apa yg perlu dak2 neh buat....
so aku just pantau jerk.....
tu pun smpi jumaat neh je lah.....
next week new chapter plak...
alahaiii~~~~

ok lah skrang aku nk rehatkan diri utk hadapi ari esok yg aku rskan pasti giler.......
ohhhhh~~~~



Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Isnin, September 12

:.. BaHaG!a ..:

Assalamualaikum....
pe kabar semua....
lama tul tak update yer....
alahai.....sy terasa btl2 dtg malas sy utk beronline lah...
tp malam ni saya terasa amat bahagia......
kerana apa????

ye....sy bahagia bl melihat rakan2,sahabat2 yg sy sayangi merasa bahagia dgn kehidupan mereka....
syukur alhamdulillah.....
sy doakan mereka akan sentiasa merasa bahagia yg ALLAH SWT telah berikan kepada mereka smpi ke hujung dunia....INSYA-ALLAH~~~





Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Isnin, September 5

:.. RaYa 2011 ..:


assalamualaikum....
ye kita bertemu kembali...
kali neh aku nak cerita pasal raya aku yg dh lama tergendala.....
hehehhe~~~
kompom pjg karangan....kih3~~~
nasib ler....dh smggu raya br aku nk ngapdate....

start for my story ya......

org lain sibuk nk get ready utk raya aku plak sibuk dgn benda lain....
ye mcm yg entry sblom neh dh aku cerita benda apa yg aku dok sibukkan....
firstly ari terakhir puasa, 29 Ogos 2011....
jatuhnya hari jadi aku....
aku budget xder yg ingat sbb semua sibuk dgn nak berhari raya esoknya....
berbuka puasa dgn en.bf, and dpt 4slice kek dr dia....
tu pun last2 minit b4 blk dia nk belikan gak wpun mcm nak tak nak je memula sbb kat umah dh ada kek yg ayah beli ptg tuh....

then smpi umah, ooohhhh~~~~
ayah joint penduduk atas Andalas neh bertakbir dr umah ke umah.....
smpi2 je terus tlg mama kat dapur siapkan apa yg patut....
first time ayah joint and second time kami beraya di rumah sendiri tanpa kampung.....
oohh rindunya dgn suasana kampung bl tiba ari raya mcm neh.....
selesai semua dlm jam 12am gak lah....
alahiii~~letih nyer smpi kek pun tak terpotong....

yeeaaa~~~dh pagi raya.....30 Ogos 2011.....
kami hanya beraya ber4 je tahun nih sbb boboy tak xblk....
katanya mau merasa beraya kat Sabah pulak.....
so ni je lah juadah kami di pg raya.....
tak byk tp memadai..... ;)
sambil2 tuh br lah potong kek ari jadi aku yg tertangguh semlm nyer....
alahaiiii~~dh cair dh....kecian kek neh.....
apa2 pun thanks for my family n en.bf serta rakan2 yg mengwish b-day saya dua dlm 1......
alhamdulillah masih pjg lg usia aku rupanya....

lps zohor kami sekeluarga siap2 utk ke umah atok sedara yg satu2nya masih lg idup belah ayah...
dekat je tak jauh pun....kat bukit raja je....
lps tuh kami ke banting pula....umah kakak ayah merangkap mak ngah aku.....
ye b4 maghrib kami blk ke Klang n dlm kul 8pm br smpi.....
penatnya la hai sbb aku yg mengdrive keta x-trail ayah.....fuuuhh~~~

smpi umah solat then panas kan semua lauk dh 2 hantar kat en.bf.....
seperti tahun lps aku hantar time lunch hour tp kali neh time dinner aku hantar....
saje kasi lain ckit.....huk3~~~

wahhh mesti korg bosan kan baca citer aku pjg lebar neh.....
ok lah nanti aku continue lg yer.....
daaaa~~~



Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


:.. 7Syawal ..:

assalamualaikum....
ye sedar tak sedar,kita dh pun smpi Syawal yg ke-7.....
dan aku br tergerak ati nak mengupdate blog......
pdhal ada je ms nak update...
cuma RAJA MALAS jer yg bermaharajalela kan nk wat mcm mana....
ok lah stakat neh jer...
mlm nanti, INSYA-ALLAH aku cuba utk update entry lg yer pasal hari raya aku tahun ini......
daaaa~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Sabtu, Ogos 27

:.. Salam Lebaran ..:


Assalamualaikum....
dikesempatan ini sy sbg owner blog ini ingin mengucapkan Selama Hari Raya Aidilfitri, Maaf zahir & Batin buat semua para2 sahabat blogger yg lain, yg jd follower sy malah yg tak jadi follower saya tp rajin menjenguk blog ini juga...
maaf kan segala salah silap saya sepjg perkenalan kita wpun tidak pernah bersua muka.....
dgn itu terima lah e-card dari sy yg tak seberapa ini.....

Selamat Hari Raya Aidilfitri..
minta maaf atas segala salah dan silap sepjg perkenalan...
minta halal atas apa yg dipelajari,menggunakan serta apa2 saja...
maaf zahir&batin...
berhati2 semasa pulang ke kpg..dan ingat org yg tersayang.... =)



Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Jumaat, Ogos 26

:.. Aidilfitri dan Merdeka ..:

assalamualaikum...
jom kita tgk 2 video yg sgt menarik hati setiap org yg melihatnya....

lagu raya dari Firdaus - Kemaafan Lebaran


Lirik Lagu Kemaafan Lebaran – Firdaus Feat. Youk Bunkface dan Faris Awanband

Bayangkan jika hidup sendirian
Aidilfitri yang tiba pasti kesuraman
Tiada siapa yang kan terkenangkan
Hanya sayu dan airmata kesedihan

Andai ku juga punya kesalahan
Persengketaan membuat kita kejauhan
Salam dihulur tanda keinsafan
Tiada apa perlu dibezakan

Diriku dirimu dan kita semua
Tersemat dalam sanubari
Pasti ku telah memaafkan
Semua khilaf dan kesalahan
Itulah tanda sebuah persaudaraan

Bersama kita merayakan
Lupa semua persengketaan
Hulur salam kita saling bermaafan
Bersama lah teman

Ketika kita bergembira
Usah dilupa pada yang tiada
Kemaafan hari lebaran
Semoga hari raya disambut ceria

(ulang 3x)
Pasti ku telah memaafkan
Semua khilaf dan kesalahan
Itulah tanda sebuah persaudaraan
Bersama kita merayakan
Lupa semua persengketaan
Hulur salam kita saling bermaafan

Pasti ku telah memaafkan
Semua khilaf dan kesalahan
Lebaran ini kita semua bersama meriahkan


kedua lagu Saya Anak Malaysia, sempena hari Merdeka akan tiba nanti..


enjoy ya...
insya-allah dlm masa terdekat ni akan ada lg update entry lg....
see u next entry ya~~~
daaa~~~



Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Khamis, Ogos 25

:.. menghitung ..:


assalamualaikum....
pe khabar semua????
amacam semua dgn selama puasa selama 24Ramadhan????
mari kita tmbh lg Ramadhan kita jd yg ke-25.....
so mesti ramai yg menghitung hari utk raya kan???
lg2 yg dl seorg skrang dh berdua...
yg dl berdua skrang dh bertiga....
gi tu ler yg seterusnya....
aku???
masih lg kat takuk yg sama....
gi ner lah aku dr dl smpi skrang....huk3~~~

ok lah org tgh2 dok sibuk menghitung hari nak raya aku plak dok ngitung lain hal.....
jom kita tgk apa yg aku dok ngitung lain dr org lain.....

Daisypath Happy Birthday tickers
ye...hari lahir ku yg bakal tiba...dimana aku akan berusia....
Daisypath Happy Birthday tickers
ooohhh...terasa tua nya aku.....

kemudian kita akan sambut...
Daisypath Anniversary tickers
SELAMAT HARI RAYA..MAAF ZAHIR & BATIN BUAT SEMUA....

lps dr itu aku akan menghitung dua event yg cukup besar dlm hidup aku,iaitu..
Daisypath Wedding tickers
Daisypath Wedding tickers
firstly event dimana satu2nya Along aku bernikah& bersanding....

Daisypath Graduation tickers
secondly...hari aku bergraduat....

errr~~~nape samer yer hari bersanding Along dgn hari grad aku???
aku sendiri tiada kata utk menjawab persoalan itu.....
sooo ni lah yg aku dok menghitung......
alahaiii~~~



Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Isnin, Ogos 22

:.. surat cinta ..:

assalamualaikum.....
ye pe khabar semua????
mcm biasa lah kan bl dh byk ceritera br lah nak bukak blog neh...
klu tak jgn ler harap kan....
ok lah what story nyer????

jom kita mulakan dr mggu lps....
konon cadang nak berbuka sama2 dgn dak2 SCM pd 20 Ogos 2011 bersamaan hari Sabtu....
alhamdulillah jadik gak wpun org yg mencadangkan tmpt nyer tak dpt dtg sbb sesat terlampau....
allahuakbar~~~kesian dia.....
harap2 dpt jmp dia next time...insya-allah~~~~
so kami berbuka kat Falming Steamboat Seksyen 33,Shah Alam seramai 7org....
alhamdulillah terlebih kenyang kot pdhal byk lg yg tak terabis mkn dgn ada lg yg aku tak mkn nyer.....huk3~~~
**ni lah antara2 muka yg ada...(muka ku tak dpt masuk sbb malas nak bgn)..hehehee**

lps berbuka tuh kami pun membawa haluan masing2.....
en.bf tetiba apa tah mimpi dia bw aku p Uptown Shah Alam yg dh 6-7thn aku tak jejak......
ishk3~~~jln jem teruk nak masuk situ jerk......
ada lah dlm 35minit stuck nak masuk jln ke Uptown tuh.....
ok byk kereta parking tepi jln so bl ada keta keluar apa lg...
bg signal en.bf terus masuk parking....huk3~~~
ok tgh2 syok berjln santai kat dlm uptown tu smpi lah ms nak blk...
jln agak jauh ok dr parking kereta ke uptown tuh....
so xper lah bak kata en.bf senaman....cis~~~~
smpi kat kereta.....benda yg tak dijangka berlaku.....
WHAT?????ok alhamdulillah...
saya paham surat apa itu wpun memula saya ingat ia sekadar kertas iklan saja...
skali bl amik n tgk btl2 surat apakah itu.....
ya TERIMA KASIH BYK2 pd PDRM sbb menjalankan tugas anda pd mlm mggu itu ya~~
saya dan en.bf terasa seronok sgt2 dpt surat cinta dari PDRM itu....
byk2 kereta yang parking tepi jln tuh kami hanya nmpk 2buah kereta termasuk kereta kami saja yg ada surat cinta itu.....
apakah maksud surat cinta itu diberikan kpd kereta kami saja????
pdhal byk kereta yg parking di sana siap atas jambatan LKSA tuh, kiri-kanan jln susur uptown tuh lg....
sggh baik hati pihak PDRM dlm menjlnkan tugas nyer mlm itu.....
**surat cinta dr PDRM**

so dgn rs syukur ALHAMDULILLAH, kami terpaksa kurangkan budget utk bershopping raya.....
senang ckp en.bf shopping utk diri dia saja lah sbb tahun ni aku tak dpt "duit raya" dr ayah.....sedih giler~~~
ok bab tu aku ceritera lain kali k.....
dlm ms terdekat ini en.bf akan jmp PDRM utk satelkan menatang tuh.....
jmp lain kali~~~
daaaa....





Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Khamis, Ogos 18

:.. hurrmmm ..:

assalamualaikum.....
pe kabar sahabat2 semua.....
maaf lah tersgt2 yer lama tak mengupdate blog....
xder kerajinan actually.....
huk3~~~
ok lah mari kita bercerita apa yg berlaku semasa kemalasan mengupdate blog ni terjadi yer....
kih3~~~
ayat pun lintang pukang dh skrang....
so paham2 kan lah yer klu ada yg tak paham tuh...

alhamdulillah skrang dah puasa ke-18....
tak lama lg nak raya dh kot.....
so dh ready ker persiapan raya sahabat2 semua...
jujur lah aku katakan bahawasanya aku tak terasa seperti nak berhari raya jerk tahun neh....
byk sbb2 yg aku rs kan tp biarlah aku saja yg memendam rs itu....

ok...last sunday bersamaan 14 Ramadhan....
last2 minit en.bf ajak gak p berbuka sama2 dgn kawan2 86.....
awal mggu ajak dia kata tgk lah.....
tp tghari ahad tuh br dia tanya fully program....
so kptsn pun dia buat 3jam sblom berbuka tuh.....
dan2 tu gak ler aku bermsg dgn cik ann utk bertanya masih boleh atau tidak...
en.bf mmg suka buat aku geram ok....
hiiisshhh~~~
sepjg otw xbercakap langsung dgn dia sbb geram sgt.....
tp sib baik smpi on time gak ler wpun lmbt...
n sib baik gak ler senang dpt parking.....
huk3~~~
apa2 pun really2 miss dgn diaorg....
last jmp raya thn lps kot....adehhh~~~
then jmp kembali berbuka bersama2.....
thanks coz sudi terima kehadiran kami yg last minit memberi kata....

then nothing happen selain mengemas n mengecat umah......
till now masih lg mengemas umah....
serasa makin kemas makin tak cukup plak tmpt nak taruk2 segala brg2 yg telah dikelurkan dl....
alahahiiii~~~~

smlm bersamaan 17 Ramadhan....
buat pertama kali nyer kot.....
aku berjln di JALAN TAR.....
adduhhhh~~~ramai sggh umat manusia kat cni.....
apa yg seronok aku pun tak pasti...
yg pasti aku tak terasa keseronokan tu pun....
yg aku dpt hanya sakit kepala....aduuhh~~~
p n blk jln sentiasa jem....
smpi umah pun dlm jam 430pm......
then rehat2 kejap siap sedia nak p berbuka kat umah anyah di Banting....
alhamdulillah....
kenyang sgt2.....sakit2 kepala pun aku gagah kan diri gak utk drive keta ayah yg besar itu......
sbb aku tau ayah silau n agak susah ckit nak drive mlm.....
so aku pendamkan rs sakit kepala tuh wpun terasa.....
alhamdulillah smpi jua kat umah dgn selamat......
terima kasih jugak kat panadol anyah....hehehee~~~~

now aku kembali utk mengemas umah sbb ayah nak ajak en.tunang along dtg berbuka kat umah utk pertama kali nyer....
adehhh~~~~

ok lah will update later ya~~~
daaaa.....


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Khamis, Ogos 11

:.. 11 Ramadhan ..:

assalamualaikum....
ye pe kabar semua....
sedar tak sedar dh 11 ari kita berpuasa....
setakat ni alhamdulillah masih penuh lg puasa aku..... =)
ok lah since aku dh lama tak update now aku nk ceritera lah sikit update terbaru yer...
seperti entry sblom neh gtau pasal DILEMA aku kan???
so isnin lps aku tgk web convo....
tu dia tarikh+masa konvo dh kuar dh...
tggl nama jerk tak kuar2 lg....
dgn rasminya aku berkonvo pada 15 October 2011 bersamaan hari Sabtu jam 2.00pm.....
btl2 terkena tarikh Along aku bersanding....
siap timing pun sama gitu....
huk3~~~
maka dgn rasminya en.bf aku menjadi peneman aku..
awal2 dh suh dia amik cuti dr 14 Oct till 15 Oct.....
hambik kau.....
so skrang tgh tggu nama kuar then confirm kehadiran aku....
dh tu wat payment n tggu ari konvo....
satel awal2 senang kot....
nanti xder lah kelam kabut....
hehehee~~~
ok lah apa2 pun selamat berpuasa and berbuka puasa......
next time aku update lg ya~~

p/s: tgh sibuk mengecat+mengemas umah.....mengubah susun atur perabot bagai....letih giler2~~~



Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Jumaat, Ogos 5

:.. DiLeMa ..:

assalamualaikum....
pe kabar semua???
amacam puasa???
masih lg dpt bertahan ke tak???
hik3~~~alhamdulillah masih yer...
bgs3~~~~

ok lah jom kite topik kita ari ni.....
aku dlm DILEMA.....
korg tau kan apa maksud DILEMA tuh kan??
so aku pun tak yah susah2 nk terangkan sbb aku btl2 dlm dilema skrang neh...

citernyer....
bulan lps aku dpt berita bahawasanya tarikh utk aku konvo tahun ini jatuh pada 15-17Oct2011 nanti.....
so apa masalah nyer???
masalah nyer tarikh tuh satu2nya kakak kesygan aku kahwin masa tu jugak...
klu terkena 16Oct xper lg kan???
huk3~~~

masalahnya klu terkena 15Oct mcm mana yek???
aku ada luahkan benda ni semua kat family aku....
so jawapan diaorg p je lah konvo tuh wpun tak cukup tgn sbb bahagian mama byk bergantung kat aku.....
almaklum lah aku ni kan penganggur terhormat lg so tlg2 lah apa2 yg patut...
alasan diaorg syang aku dh belajar elok2 abis degree tuh tp tak p konvo plak...
so aku berbelah bagi skrang neh.....
btl2 dilema...
perlu ker aku p konvo aku n aku lupakan saja pasal kenduri kawin kakak aku??
ye aku hanya sempat tgk kakak aku bernikah jer sbb seari sblom sanding...
adesss~~~

susah nyer nak buat keputusan bl melibatkan dua event yg besar dlm hidup aku...
oohhh yaa~~lupa nk gtau gak....
if jd aku p konvo tuh siapa nak temankan aku di majlis konvo aku tuh???
tu soalan cepumas yg aku tanya kat family aku...
jawapan diaorg senang jerk...
en.bf kan ada suh lah dia tmnkan....
perrgghhh~~dpt penghargaan nmpk.....
hisshhh~~~
tak leh nk pk lah skrang neh....
next week 8hbOgos laman web konvo br di buka....
soo tggu n lihat je lah.....
daaaa~~~



Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Rabu, Ogos 3

:.. 3 Ramadhan ..:

assalamualaikum....
ye semua dh sedia maklum yg ari ni dh masuk 3 Ramadhan....
smlm jer aku dh panas hati dgn ragam2 kereta yg dibawa oleh kaum lain selain dr Melayu@Islam....
mcm lah korg nak p berbuka puasa nak cepat2.....
jln aku so aphal ko nak masuk gak????
hisshhh~~~`
tak pasal2 jerk buat aku kureng pahala utk 1ari tuh....
huk3~~~~
dh tu plak nk jd cerita...
smlm dh renew password internet banking utk bank islam aku...
sbb totally lupa user id+password nyer....
alih2 bl aku nk login tak boleh lg....
hisshhhh~~~~
call customer service dia pompuan tuh mcm agak menekan ckit ckp dia...
lek arr org ada masalah layan lah elok2.....
abg smlm mcm sweet jerk layan aku nyer masalah......
yg ko nak nekan2 ckp tuh aphal????
hisshhh~~~aku bukan nyer keje part ko mana aku nak tau....
lain kali kat web tuh tulih arr ckp nak 6digit(means huruf+num)......
mana lah org nak tau.....
apa da~~~
so today kena reset back n aku kena p ATM mesin again utk password baru....
hek~~~~btl2 susahkan den.....


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Sabtu, Julai 30

:.. RamaDHan ..:

assalamualaikum.....
ye klu cakap pasal tajuk entry aku neh dh tau dh kan pasal apa....
so sempena ramadhan kembali lg neh aku amik kesempatan lah kan nak smpikan ckit kata2.....
selamat berpuasa kepada sahabat2 semua.....
mintak ampun salah n silap ye...
moga2 ramadhan kali ni malah sblom2 n slps2 ni akan diberkati oleh-Nya...

dgn itu enjoy lah yer dgn gmbr2 yg aku search dr en.google....
**Ramadhan is back**
**Minta maaf ya**
**ingat ALLAH selalu**
**Ramadhan high-way code**
**Somebody is leaving...**



Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Jumaat, Julai 29

:.. Apakah?? ..:


assalamualaikum....
aku sendiri tak tahu bagaimana utk aku mulakan actually.....
btl2 binggung......

nak dijadikan cerita....
genaplah aku menganggur selama 8bulan.....
mesti ada yang tak percaya aku leh menganggur selama itu....
ye sakit tu mmg sakit tp rezeki aku masih jauh lg utk berkunjung tiba dekat dgn aku....
kdng2 terpk gak mengapa n mengapa n mengapa???
adakah aku terlalu cerewet dlm memilih kerjaya???
entah lah...
aku sendiri pun tak pasti....
kadang2 bl jmp sedara-mara bertanya pada aku, "dah kerja ke blom izz?"...
YA ALLAH...aku rskan soalan itu cukup sakit utk aku jawab...
rsnya seperti bl seorg anak dara yang tak kawin2 lg rsnya....
ALLAHUAKBAR......perit mmg perit.....
skrang aku amat2 memerlukan pekerjaan.....
kerja apa pun aku tak kisah janji halal n lps utk diri aku dahulu buat sementara waktu....
**DaNBo yg sdg bekerja**

ye sbbkan benda ni lah aku sentiasa mengasingkan diri aku dgn kawan2 sekeliling aku......
malah dgn family juga aku menjauhkan diri dari bergaul mesra....
niat hati mmg nak melepak bersama2 menonton TV tp sbbkan aku masih lg tak bekerja sentiasa menjadi topik utk menyedihkan diri ini....
**DanBo yg kesedihan**

kadang2 aku terpk gak utk apa diploma+ijazah yg aku ada skrang ni???
ye dgn CGPA aku yg berada di tahap Kelas Kedua Atas....
utk apa semua itu klu satu pekerjaan pun tidak dtg kpd aku???
aku btl2 terasa sesat dlm pencarian aku neh....
entahlah aku sendiri pun bingung.....
**DaNBo dlm timbunan daun2 kering**

aku sendiri pun tak pasti apa yg bakal terjadi pd aku di masa akan dtg....
cuma aku berharap apa yg bakal aku lalui nanti akan senang di kemudian hari...
aku amat memerlukan sokongan tak kira dari family mahupun sahabat...
janji dgn tiada persoalan blkah aku akan berjaya seperti org lain....
dlm hati hanya ALLAH saja yg tahu apa yg aku rasai....

**actually..aku br tau yg si kekotak kecil itu bernama DANBO....kesian aku br tahu...batak kejap...jd menghibur aku ms2 terluang aku....





Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Khamis, Julai 28

:.. 6th Convocation Ceremony ..:

assalamaualaikum...

ahak~~~
apa kes yer????
ok lah....
actually br ari ni aku tergerak ati nak bukak website UniSEL tuh...
tup2 aku ternampk pasal 6th Convocation Ceremony neh.....
tu dia.....
btl2 ngam terkena dgn tarikh penting family aku....
hamik kau~~~
nak buat mcm mana....
pasrah je lah yer tak????
adehh la......
sapa lah mau mai ms sy konvo kang????
jeng3~~~~
just wait n see je lah kan????
ahakkk~~~~~

ni isi dlm nyer.....
enjoy reading ya....
-------------------------------------------------------------------


6th Convocation Ceremony

Dear Graduates,

Congratulations on your success in completing your studies. The University is pleased to extend this invitation to you to attend the 6th Convocation Ceremony for the Conferment of your degree. This is a very important occasion for you – a time to celebrate your success with your family and friends.

The 6th Convocation Ceremony will be held from 15 – 17 October, 2011 in the Main Hall, UNISEL Bestari Jaya Campus, encompassing six sessions.

Further information regarding the Convocation Ceremony can be accessed via :
• Convocation Web page, http://convo.unisel.edu.my effective from 5 August 2011
• Tele-Convo - 603-3280 6080 / 013-315 2308 commencing 5 August 2011



Important Note:

• All graduates are required to settle outstanding payments (including tuition fees, hostel fees, fined/summoned and etc) (if any) before being allowed to join or attend the Convocation Ceremony.

• Each graduate has to ensure the spelling of his/her name and NRIC number/passport number is correct and similar to the University Record prior to the University preparing the respective degree scroll and academic transcript. Kindly verify the accuracy of the spelling of your name and NRIC number/passport number in the Graduation List (as appear in the Convocation web page). Any discrepancy has to be notified via Student Portal and e-mail the confirmation to konvo@unisel.edu.my. This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .






Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Rabu, Julai 27

:.. apa da ..:

assalamualaikum...
kih3~~~skrang neh suka2 aku je kan nak update ke tak kan???
suka hati aku lah blog aku bukan blog korg pun...
hahahaa~~~
soo skrang neh nak story apa????
xder mende pun.....
cuma skrang neh aku kena rajinkan diri utk tlg mama mengemas umah....
nak pose then raya....
adeehhh~~~

ohhh ya....last week ari sabtu aku kuar jln2 dgn mama....
berdating berdua tgk2 baju kat PKNS Shah Alam....
smpi umah rehat2 kejap mulakan operasi ngecat umah....
bertiga dgn mama n ayah.....kah3~~~
suka hati je nak ngecat mcm2 mana pun....
janji catkan????
hehehee~~~~
ahad antar mama blk kpg.....
lps tu mama n ayah sambung ngecat tp aku bantai tido...
yeehaaa~~~~
bgs tul anak dara sorg neh kan????
kih3~~~

anything will update later ya...
daaaa~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Khamis, Julai 21

:.. apa cerita ..:

assalamualaikum sekali lg....

soo apa cerita nyer neh???
ok lah jom aku cerita mengapa n bagaimana n apa2 saja lah yer.....
awal bulan lps sibuk dgn kes BERSIH....
so mama dh bg arahan jgn kuar umah....
kuar bleh tp bukan luar dr dekat2 area umah....
so amik kptsn mmg dok umah je lah....
esok nyer apa aku buar yek????
huhuhu~~~~oohhhh...
aku follow along tgk transformers......
aduuhh~~~mmg tak best bl diajak tgk kat MBO......
serius kali kedua yg mmg xbest....
hek~~~

isnin till jumaat mcm biasa keje aku jaga umah,antar-amik mama p sekolah....
cuma kadang2 je aku kuar afta amik mama dr sekolah...
tu pun p tgk wayang+mkn....
jumaat lps ayah p offsite company dia till ahad...
so aku tak dpt amik mama sbb jg umah then along yg amik mama....
lps mama smpi umah aku terus kuar sbb dah janji nak date+cari external adik..
done for apa yg adik nak....

sabtu....patutnya blk kpg...
tp tak jd plak sbb jg umah coz klu tggl kan along sah2 dia tak reti apa2 nyer lah...
so mama wat kptsn tak jd blk kpg...
then tetiba jerk en.br msg aku ajak kuar ptg tuh...
ingatkan tak nak kuar.....
so ok lah afta asar siap2 kuar amik en.bf kat umah dia...
tak tau nak kemana actually....
alih2 en.bf kata jom kita p makan satay besar jom...
what???ohh ok lah...suka ati eb.bf lah......
smpi sane around 8pm...
sib baik ada tmpt sbb ari mggu kan????
so pepaham sendiri ler hampir penuh.....
so dlm sejam lbh gak kitaorg dok mkn+rehat kejap....
then blk semula ke Klang.....
mmg keje giler kiteorg wat neh....
so around 12am br aku smpi umah.....
fuuhh~~~penat actually....

ahad???sepatutnya kena teman along p try bj kahwin dia...
skali dia kata tak perlu sbb en.tunang dia nak tmnkan plak...
ok lah apa2 je lah....
so aku pun merehat2kan diri sambil baca novel 7HARI MENCINTAIKU....
tup2 dlm kul 1pm en.bf msg ajak kuar.....
p mana????yeaaaa~~~~
akhirnya p juga tahun ni.....
p Putrajaya....rancangan last week yg patutnya p dgn cik ann tp sbbkan ada BERSIH tak jd....
so en.bf pun bw lah p ke pesta floria 2011 yg kali neh bertemakan bunga ros...
first time selama couple dgn eb.bf sy dpt bunga dr dia....
terima kasih en.bf~~~

then masuk ke mggu neh.....
isnin lps afta maghrib kuar p tgk movie....
harry potter.....yeaaa~~~
akhirnya dpt gak tgk.....
blk smpi umah aroun 12.30am.....
terus bersihkan diri then tido sbb siang selasa ada interview....

selasa....
kah3....aku sendiri pun tak tau dh kali keberapa tah aku p interview neh...
kali neh kat telok panglima garang.....
first in life kot aku kena interview dgn org Jepun..
btl2 manager dia...
pergghhh~~~speakang smpi terkang2 kau.....
aduhh~~~
harap2 dpt ler keje neh sbb aku sendiri dh penat dok umah dh neh....
even tak taruh harapan yg tggi aku just harap je......
huhuhuuu~~~~
just tggu je lah dlm smggu dua neh apa yg aku dpt.....
doakan aku ye.....


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


:.. alhamdulillah ..:

ok cerita seterusnya.....

alhamdulillah sesgt......
lps 2bulan akhirnya siap jua......
xsabar nak amik picture new look tu esok.....
tp nak suh upload dlm blog neh ker dlm fb ker harap maap lah yer...
tak dpt buat....
mama ckp suprise......
hahhaha~~~~
suka2 jerk kan....
xkisah lah janji aku dpt tangkap gmbr.....
oohhh ya ada lg yg tak siap actually....
tgk siang nanti mcm mana....
if ada, adalah...
klu tak mmg aku je lah yg akan keje kan nyer kang....
hahaaa~~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


:.. adeh ..:

assalamualaikum....
huaaaa.....
bl last skali aku update blog aku neh????
adehhh~~~~
serius neh skrang neh line bband dh mcm siput....
time tgh laju tuh aku bantai tgk tonton.com.my sbb byk citer yg aku miss sbb tv kena off+astro pun kena off gara2 pembaikanpulih.....
huhuhuu~~~~
kelmarin br berjaya membuka semula astro lps 3ari terpaksa tgk tv biasa....
ngeeehhhh~~~~
ada lah dlm 5ari tak tgk tv sgt.....
klu tgk tv pun wat sakit ati jerk...
aduuhh~~~

next story please~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Selasa, Julai 12

:.. TarGeT ..:

assalamualaikum....


huh...apa yg korg pk kan pasal gmbr atas neh???
ingat aku neh nak p memanah ker???
hishhh~~~
xder lah...xder keinginan lg nak memanah lorhh....
actually aku nak citer target jangka pendek aku....
apa target aku???

setakat neh alhamdulillah target aku nak kecikkan badan dh nmpk hasil..
terima kasih utk en.bf sbb bg sokongan n pertlgan dlm proses nak kecikkan bdn neh.....
harap2 dh xnmpk dh lemak yg lebey2 lg kat bdn neh....
huk3~~~
rs2 leh bayangkan tak klu bdn aku dl yg dl korg dok tgk obes tuh leh jd kecik.....
hahahaa~~~aku neh suka berangan lebey kan???
xper lah skali skala nak berangan2 neh kan....

kemudian....target keje2 doorgift pun dh selesai....
tggl masuk dlm bag jer...tu semua keje afta raya lah....hehehe~~~

ok next...target nak konvo plak....
adehhh~~~
ni mmg dh jd target aku dr awl tahun lg....
tp masalah lah kan....
tarikh konvo tuh sama dgn majlis along plak tuh....
aduhhh~~~mmg stress habis lah....
huk3~~~

ok..next target aku apa???
mesti lah aku nak keje mcm org lain....
tp target tuh tah bl aku leh capai.....
cuma aku harap target aku neh aku dpt capai b4 raya or afta raya....
serius aku btl2 nak berjaya mcm org lain.....
apa2 pun aku harap sgt aku akan berjaya mencapai taget aku yg telah lama aku harapkan sejak setahun yg lepas....

lg apa yer???
huuurrmmmm.....
setakat neh tu je lah target jangka pendek aku....
apa2 yg aku akan target aku akan story-mory lg nanti yer....
aku harap sgt yg aku akan berjaya mencapai semua target aku sblom parents aku menamatkan perkhidmatan mereka dlm keje mereka....
kawan2 semua doa2kan lah yer aku dapat capai segala target yg aku harapkan....
paling bgs klu aku dpt target yg terakhir aku tuh iaitu dpt keje lg bgs...
tu yg paling penting sekarang....
doakan aku yer kawan2.....insya-allah~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


:.. emosi ..:

assalamualaikum...
aduhhaii.....
maap lah yer lama xmengupdate blog neh...
serius malas giler sejak ketagih main game.....
huk3~~~
ok lah jom kite bercerita jom...

actually dr last week lg aku neh dh rs lain mcm....
lain mcm mana tuh yer????
adehhhh~~~


entah lah....mata neh asyik nak mengalirkan mutiara yg mahal tu jerk...
even tgk cerita kat tv pun pelakon2 tuh dok nangis,aku pun ikut nangis,...
paling teruk babak dia kejap je kot tp aku yg yer2 menangis tuh apsal....
entah ler....
jiwa kacau btl....

selain tuh....
asyik nak gado dgn en.bf jerk....
aduhhh~~~
pantang klu lama tak jmp start arr merapu2 aku neh....
itu ler padah bl hati dh tak percaya kat en.bf mcm dl2....
nasib dia lah kan???
sapa suh wat hal....
teetttt~~~~

lain???
huurrmmm~~~
aku neh jd cepat je nak mare2 org....
aduhhh~~~
btl2 stresss neh.....
sorry kepada sesiapa yg sy tak layan n tak pasal2 kena mare dgn sy....
huk3~~~~

ok lah disebabkan emosi aku tgh tak btl so xleh lelama nak cerita...
kang lain jdnyer....
aduhhh~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Ahad, Julai 10

Dadali - Disaat Aku Mencintaimu





Mengapa kau pergi
Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu
Berharap engkau jadi kekasih hatiku
Malah kau pergi jauh dari hidupku

Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku


Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Semoga engkau kan mengerti
Tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta
Maaf sungguh ku tak bisa
Untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Aku inginkan diri mu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta




Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Khamis, Julai 7

:.. New LooK ..:

assalamualaikum....
huk3~~~
lamanyer blog neh bersawang kan???
maap lah yer...
bl dh dtg kemalasan aku nk menaip gini ler jdnyer....
skrang neh aku dh ketagih main game...
lg ler payah kan nak mengupdate blog neh....
hehhee~~~
ok lah today nak story pasal new look...
apa yg new look nyer....
jeng2~~~
aku sendiri pun tak sabar nak tgk dgn new look tuh....
dari wajah lama ke wajah baru.....
walaupun progress dia aku rs sggh slow nak mampus...
janji dlm masa 3mggu siap alih2 skrang dah 5mggu kot....
serius aku cukup2 bengang dgn situasi itu....
tak sabar rsnya nak tgk new look itu...


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Selasa, Jun 28

:..Perlu ke???..:

assalamualaikum....
semua pe kabar ri neh???
ok lah ri ni aku nak tanya kat korg2 semua....
penah ke korg salu berkira2 dgn adik beradik neh????

ke penah ke korg2 semua bergado sesama adik beradik smpi tak bertegur sapa???

ke penah korg rs iri hati/cemburu/busuk hati sesama adik beradik???

so aku nak tanya korg perlu ker ada semua tuh dlm adik beradik???

aku sendiri pun kadang2 rs pelik bl baca or dengar situasi neh ada n penah terjadi.....
apakah kesudahan nya klu dh sesama adik beradik bergado???
alahaiii~~~confuse2....
ok lah...ni jerk yg aku nak story pepg buta neh....
sekadar merepek meriban jerk....
kah3~~~

ye2 jerk tggu smpi kul 12am..
dh tuh nak siapkan satu entry neh amik masa smpi 30minit....
giler....
k lah nanti akan ada next entry.....
daaa~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Ahad, Jun 26

:..MiMpi..:


ye setiap org pasti akan bermimpikan???
aku juga tidak terkecuali....
mimpi yg tak sangka2 berlaku pd aku....
gini ceritanya...

smlm lps aku update blog aku terus masuk tido...
smbil2 nk lelap mata tuh aku lakukan perkara biasa....
baca doa tido,ayat kursi,then zikir ckit smpi ler tido dgn sendirinya...
aku rs mcm baru je sekejap aku lelapkan mata tuh tapi rupanya baru sejam dua kot aku tido tuh....
aku terjaga dr tido sbbkan mimpi....
apa mimpi aku????

aku ikut satu rombongan ni p tmpt kawanan buaya....
tmpt dia neh kat sungai....
sungai tu air dia bersih mcm kat air terjun areanya tapi ada buaya...
pelikkan????
then org yg bw bot tuh kata leh turun dr bot klu nak bergmbr....
dia pun ada ckp yg buaya2 ni semua baik..
xkan serang manusia sbb dh jd kawan....
aku dgn someone yg aku tak kenal tp guy sggh xcited pun turun lah dr bot sbb nk tangkap gmbr punya pasal....
tgh syok2 aku dok tangkap gmbr guy tuh berposing atas batu aku terperasan yg satu drpd buaya tuh masuk dlm air tp xtau buaya tu kemana...
tetiba aku rs mcm aku kena serang dek buaya.....

dgn itu aku terus tersedak n terjaga dr tido.......
mengucap pjg aku....
aku toleh kanan kiri utk make sure kan yg aku btl2 kat mana.....
serius aku tak tahu apa maksud mimpi tu....
n till now aku masih lg mencari apa maksud mimpi itu.....

aku ada mencari apa maksud mimpi aku tu...
antaranya: akan mendapat kesusahan atau masalah / kita harus berhati-hati karena akan ada orang atau musuh yang secara diam-diam berusaha mencelakakan kita.
allahuakhbar....

note: last week aku dpt tawaran dr one company yg tawarankan SK1M utk interview this week tp aku x bg kptsn lg..adakah ni petanda utk aku tak terima tawaran interview itu ataupun ya???aku keliru....


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


:..ShOuT BoX..:

yeaaa......
now shoutbox sy dh leh berfungsi dh....
jgn lupa tgglkan msg korg yer......
insya-allah sy akan layan anda ok bl sy 'HiDuP'.....
klik je lah kat shoutbox sy kat atas kaler ijau tuh..
nanti dia auto kuar n tgglkan msg yer...
daaaa~~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


:..SeMbUh ..:

assalamualaikum....
adehhh...
lama kot sy tak update blog neh yer????
smmgu lebey kot....
hehehe....
actually last week ada mood nak update blog neh tp tetiba jerk diserang demam....
almaklum ler antibodi tak kuat senang sgt jd peneman org kat umah neh sakit...
so segala bagai keje aku tak larat nak buat...
bgn subuh tido blk then omos 11am br bgn blk siap2 nak antar mama p keje...
lps antar mama terus tumbang blk smpi ayah blk br bgn...
perrgghhh nikmat mmg nikmat tp bl hidung dh start selesema tuh jgn cakap ler....
sy neh bab bersin mmg sakit jiwa dibuat nyer....
sbb nyer smpi ke telinga dengung n nak baik nyer masya-allah.....
susah.....adesss~~~xnak jmp Dr.Maria lg....hek~~~
ok lah apa2 pun skrang neh demam sy dh ok dh...
cuma tggl selsema+batuk je yg tggl.....
telinga confirm lmbt baik....
ada udara dlm telinga neh....
dush2~~~
pekak sebelah lg......
ngeeee~~~~
doakan sy cepat sembuh ya....
daaaa~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Jumaat, Jun 17

:.. Again ..:

assalamualaikum....


adeh..apa lg lah kan dgn miss izz neh....
awal2 lg dh bg picture warning....hisshhh~~~
tak baik utk kesihatan langsung....
begini lah yer ku short story je k....

aku tak tau apa lg pompuan desprate tuh nak lg dgn aku....
jdkan cerita....
mlm smlm kuar dgn en.bf mkn2 kot.....
then bl aku dh smpi umah bleh plak aku dpt msg dr dia yg agak kurang ajar itu.....
ok...aku leh tahan lg...
last2 aku dh xtahan sgt dh neh....
aku pun call en.bf tanya dia....
ok nak ckp apa2 pun ckp lah.....
utk aku percaya 100% mungkin tidak....
hati ni tetap rs sakit sgt2 dgn apa yg penah en.bf buat....
smpi jam 1am lbh pompuan neh dok msg merapu2 dgn aku...
tp aku tetap diamkan diri aku sbb tak kuasa aku nak layan pompuan yg x cukup kasih sayang lelaki tuh...
senang ckp pompuan yg x cukup nak tarik perhatian lelaki lain selain en.bf aku.....
hishhh~~~~
bikin gua bengang jerk memlm buta neh tau....
stress~~~

so apa aku patut buat dgn pompuan yg cenggini.....
ari tuh msg aku+call aku yer2 ckp xnak dgn en.bf aku lg dah...
tup2 mlm td lain mcm plak....
apa lah pompuan tuh....
aku dh diamkan diri pun dh cukup baik dah...
tu pun ko xreti2 nak berambus gak.....
ko neh mmg nak kena skali lg kot...

hisshhhh~~~~stress aku bl jmp pompuan mcm neh lg.....
minta2 jauh kan lah hai dgn pompuan2 yg mcm neh....
leh rosak mental-fizikal aku lelama mcm neh......
ALLAHUAKHBAR......


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Khamis, Jun 16

:.. Halus ..:

assalamualaikum....
halus????kenapa dgn halus???
mcm2 benda ermain kat fikiran tuh kan???


ok lah aku story yer.....
jak2 akhir ni aku makin rajin membaca+melihat rancangan2 yg berkaitan dgn makhluk halus....
sbb apa???sbb aku terkena dgn makhluk halus ni ker???
Wallahua'lam.....
aku sendiri pun tak pasti samaada makhlus halus itu ada pd aku atau tidak...
aku bc lah kat blog Sinar Zamdurrani...
ALLAHUAKHBAR....
aku rs seperti ada mahklus halus itu kat diri ini sbb ada tanda2 dia yg dh lama aku rasai.....
aku ada gak story-mory dgn mama....
n mama pun rs mcm apa yg aku rs itu....
n mama gak ada tanda2 nyer....
adakah kami terkena benda yg sama???
semua tu hanya ALLAH saja yg tahu....

sbb yg paling kuat utk aku membaca+mencari mengenai makhlus halus ni sbb aku susah utk dpt pekerjaan....
kdng2 kerja yg aku buat tu tgh jln aku jd malas....
selain tu bl aku p interview debaran aku tuh rs lain mcm....
malah aku dh cukup yakin bahawasanya aku akan dpt pekerjaan tu tp hampa...
so benda tu yg membuatkan aku cukup yakin utk aku mencari pasal makhlus halus ni....

kenapa???bagaimana??apa???
aku sendiri pun tak pasti dari mana aku dpt benda ni....
aku juga tak pasti mcm mana aku leh rs benda2 neh....
sama ada aku sendiri bermulut lancang smpi ada yg cuba menghantar kpd aku..
atau aku ada sakiti hati sesiapa tanpa aku sedari....
atau benda itu berkenan pd aku yg chomel neh....
atau aku sendiri pun tak pasti apa.....
ALLAHUAKHBAR.......

berubat???
ye aku ada gak rs nak p berubat neh....
tp xder sesiapa yg boleh teman+hantar aku ke tmpt tuh...
entah ler...aku pun dh tak tau nak minta siapa yg tlg tmn+hantar aku....

xper lah selagi aku boleh bertahan akan aku bertahan...
if ada new br pasal halus ni aku akan update....
insya-allah......


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Ahad, Jun 12

:.. Holla ..:

assalamualaikum...
hallo...halllooo...hallllooooo.......
pe kabar korg2 semua......
maap ler lama x kunjung blog neh....
hik3....
agak sibuk dlm smmgu lps neh.....
ye lah skrang neh tiap2 ari selasa smpi khamis, aku dok ulang alik dr Klang ke Kota Damansara......
kuar afta zohor,tgh mlm kang br smpi umah....
apa aku buat????
ye buat ms skrang neh biarlah rahsia dl yer.....
bl ada berita gembira aku kongsi dgn korg2 semua....
insya-allah.....
cuma skrang neh aku harap korg just doakan aku dpt hasil dgn apa yg aku buat skrang neh.....
ohh ya...dlm ms yg sama gak aku skrang neh dok rajin ngisi form company2 yg join SL1M yg 1Malaysia dok tawarankan kat siswazah yg dok nganggur 6bulan keatas tuh.....
harap2 ada gak ler berita gembira ye tak...
insya-allah.......
ok lah kita sambung next entry plak k....
nak layan tonton.com.my sat......
daaa~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Jumaat, Jun 3

:.. GERAM skali lagi ..:

assalamualaikum....
ye ari ni aku geram sekali lg OK....
kereta ni saja jerk bikin gua panas tau tak.....
dan padan muka kau kena tukar dgn bateri baru.....
huh...puas hati den....
tp maceh ayah.....
heheeee~~~~

story nyer mcm neh....
around 4pm aku kuar utk berjumpa dgn kawan aku cik shikin kat depan JJ utk smpikan hadiah utk org kahwin....
actually mmg niat aku dh ms mula2 berkawan dgn dia...
atas sbb2 tertentu kami termusuh lah plak....
so aku dpt tau dia nak kahwin dr keje stalker yg aku buat....
giler jahat aku neh kan???
xper lah jika dia masih lg menganggap yg aku bersalah....
terpulang pd dia janji niat aku terlaksana....
apa2 pun kpd kamu, SELAMAT PENGANTIN BARU.....
(sempat lg story kan...back to topic)

then lps bg kat kawan aku tuh aku pun masuk ler ke dlm JJ....
masuk semata2 nak p Maybank bankin duit....
okeh...done~~~

dgn penuh semangat neh bayar parking sbb free(xsmpi sejam pun)...
ok...bismillah~~~start enjin...
YA ALLAH....apa jadah neh lg???
dia xnak start......
ok..OTS call en.bf suh dia dtg tlg sbb tau ayah tak blk keje lg....
en.bf pun terpaksa tgglkan keje2 dia n dtg meresque aku yg tgh kepanasan kat parking lot JJ tuh....
ada lah dlm around sejam lbh en.bf tmnkan aku sambil menunggu ayah blk keje n menyambung keje meresque aku....
kesian en.bf.....
smbil2 tgg2 tuh en.polis+en.guard JJ yg pelik dgn kami pun dtg menegur en.bf kenapa dgn kereta....
so en.polis yg konon hebat suh start enjin yg mmg sah2 xkan start....
siap kata kepala tah apa tah ler yg rosak ke putus ker....
adehh~~~mcm2 ler......
so malas amik pusing ckp en.polis n just tggu ayah smpi...
agak2 sblom ayah smpi en.bf pun gerak blk sambung keje dia...
huk3~~~maceh ya en.bf.....

ayah pun smpi..check2 kata mayb bateri tp not so sure sbb alarm kereta leh guna plak kan???
so aku kena tggl sekali lg kat JJ nuh smbil mnggu ayah mengambik en.pomen+bateri baru....
huk3~~~letih woo klu bab2 tggu2 neh....
tukar baterinya kejap je kot....cis~~~~

so utk kali kedua aku terkandas.....
n skrang en.kereta dh berbateri baru....
aku kena setting jam+radio blk.....
aduhhh~~~~apa frekuansi radio2 neh???
xpe2 nanti kita cri yer.....
done for today.....
aku skrang mmg tgh penat giler....
so nak rehat+cri mkn....
daaaa~~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


:.. SaYa GERAM ..:

assalamualaikum....
yer kenapa br ri neh muncul????
hik3~~~~
saje jer...tetiba nak cerita something happen to me ptg semlm bersamaan 01.06.2011.....

ok lah nak jd cerita....
lps solat zohor dlm 2.30pm mcm tuh aku kuar...
matlamat nak p beli hadiah utk member kahwin...
sambil2 tu niat dlm hati nak ler p bayor bil bband kat pjbt pos....
so bl kuar umah tuh...mama sempat pesan minta hantar bj kedai jahit tepi...
baik jerk kereta neh start....elok giler lah....
kasi panas ckit aku pun laju lah p kedai jahit tepi tuh...
tgglkan je pun...
dah tuh apa lg terus lah p ke pjbt pos bandar botanic...
alasan p sane sbb x ramai org..nak urus cepat leh lah p sane...hehehe~~
smpi2 jer amik nombor terus masuk kaunter....
ok satel pun bayor.....
dh tuh nak start enjin keta neh.....
adeh~~~awat plak neh dia xnak start.....
saje jer bikin gua geram kan???
call ayah+kawan+mama.....semua aku call minta bantuan...
mama-sah2 ler tak leh tlg kan???
ayah-tgh meeting kena tggu smpi 5.30pm....
kawan-huh...xusah ckp...semua tetiba jd sibuk+ada meeting gak lah...
ok fine...aku paham.....
so ayah call aku suh aku tggu kat c2 smpi kul 5.30pm....
okeh...sabor neh menunggu pdhal air mata dah mencurah2 dah tuh.....
emosi terganggu btl lah aku neh.....
apa2 pun mmg giler lama aku lepak kat tepi tasik tuh....
walaupun panas tp angin tetap ada...
ALHAMDULILLAH~~~~
amik ler angin smpi menikmati keindahan alam....huk3~~~

hampir kul 6pm br ayah smpi.....
cis kurang ajar punya kereta....
dgn skali putar kunci dgn elok jer kereta tuh leh start....
sggh2 kurang ajar neh.......
mmg bikin gua panas+geram tahap maximum.....
dgn aku dia xnak start...saje je suh aku dok c2 lelama.....
dh tuh bl ayah dtg elok je ko yek?????
cis...cis...cis.....
xper2...lain hari siap lah ko klu ko wat lg yer kereta.....

huurrmmm...apa2 pun bl terjd mende2 mcm neh aku dh leh nmpk dh siapa kawan kita sebenarnya.....
family sentiasa dihati walau seteruk mana pun mereka....
kawan???adakah mereka dikala kite tgh susah+sesak????
pk2kan lah.....


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Selasa, Mei 31

:..6 BuLan ..:

assalamualaikum...
ye pe khabar semua....
sowy lah yer aku lama x update blog aku neh...
seriusly aku mmg xder mood nak update....
pepg buta neh aku tergerak hati nak update blog neh dgn tajuk entry aku neh....
kenapa dgn 6bulan????
ok lah aku cerita kan yer....

habis dah 6bulan aku sebagai penganggur terhormat....
masuk 1/06/2011 bulan ke-7 aku menganggur....
kenapa aku boleh mengaggur selama tuh???
kenapa aku tak dpt2 lg kerja???
aku neh memilih sgt ker dlm bidang kerjaya???
aku tak rs menyusahkan family aku ker???
aku tak rs nak bayar hutang2 belajar aku ker???

ye begitu byk skali persoalan yg aku pk n dpt dr org2 sekeliling aku...
cukup lah sekadar semua persoalan tu aku telan dlm2 kat diri neh...
ye tiada sesiapa yg tahu apa yg aku rs selama aku menganggur ini???
mereka cuma tahu mengomen n mengata saja pasal aku yg menganggur ini....

ohh kenapa aku xberjaya dlm setiap interview yg aku hadiri???
mcm2 alasan yg aku dpt....
tak cukup aktif+tak cukup kuat utk aku hadapi cabaran dlm kerja....
itu adalah reason yg paling aku tak leh lupa smpi sekarang.....
adakah menjadi salah tak aktif+tak tough semasa dlm alam U???
klu itu menjadi masalah aku perlu mgulang semula alam U aku....
aku btl2 tak paham.....

aku takder hati ker nak tlg@balas jasa parents aku????
tipulah klu aku kata aku xder hati n perasaan nak tlg@balas jasa mereka...
tipu sgt2.....
lg2 thn dpn mereka akan bersara tak kan smpi tahap tu jugak mereka nak menyara aku yg tak bekerja lg ini????
aku kadang2 ada rs sedih n terkilan sbb tak dpt tlg mereka atau lbh mudah lg aku katakan yg aku btl2 sedih sbb tak dpt balas jasa mereka....
ye aku sdg menitiskan air mata skrang.....

aku tak tahu bagaimana lg aku harus hadapi kehidupan aku lg...
kadang2 aku seperti putus asa.....
mama sering berkata dgn aku, "pintu rezeki aku tak terbuka lg utk aku.."
mungkin aku tak cukup berdoa agaknya minta Tuhan bukakan pintu rezeki aku??
ye mungkin juga...

ye apa2pun tak der sesiapa yg mengetahui isi hati ini sakit+perit menghadapi tempoh pengangguran yg cukup2 lama bg semua org.....
aku cuba alternatif lain agar aku dpt mencari duit poket aku sendiri dan bukan selama2nya aku bergantung duit dgn parents aku....
aku akan cuba selagi daya utk membalas jasa parents aku....

apa2 pun yg org sekeliling nak kata pasal aku...
kata lah....aku terima seadaanya....
mulut kamu aku tak leh nak tutupkan....
aku sentiasa ingat bahawa bumi ini berputar....
dan ALLAH sentiasa bersama dgn aku....
parents aku juga ada bersama aku tatkala aku sdg bersedih malah dikala aku sdg kesusahan.....

insya-allah satu hari nanti aku pasti akan dapat membalas jasa mereka jua...
aku skrang cuma berfikiran positive saja utk meneruskan hidup ini...
ye....aku pasti dpt lakukan...

n/s: sesiapa yg ada membaca entry sy neh...tlg lah bg sy peluang utk bekerja sbb sy nak balas jasa parents sy...cukuplah sekadar kerja sebagai kerani dan sy dpt gaji yg halal....sy akan cuba yg terbaik dlm kerjaya saya...saya cukup kuat utk hadapi tekanan kerja...insya-allah... tak amik sy bekerja n tak cuba lihat sy bekerja lg mana nak tahu kemampuan sy dl bekerja...tlg bg sy peluang bekerja jika ada kekosongan....


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:.. BanTu-MemBsnTu AmALan MuLia ..: