:..♥ M.ÿ.$.T.O.R.ÿ. ♥ ®..:: Julai 2011

Followers

Sabtu, Julai 30

:.. RamaDHan ..:

assalamualaikum.....
ye klu cakap pasal tajuk entry aku neh dh tau dh kan pasal apa....
so sempena ramadhan kembali lg neh aku amik kesempatan lah kan nak smpikan ckit kata2.....
selamat berpuasa kepada sahabat2 semua.....
mintak ampun salah n silap ye...
moga2 ramadhan kali ni malah sblom2 n slps2 ni akan diberkati oleh-Nya...

dgn itu enjoy lah yer dgn gmbr2 yg aku search dr en.google....
**Ramadhan is back**
**Minta maaf ya**
**ingat ALLAH selalu**
**Ramadhan high-way code**
**Somebody is leaving...**



Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Jumaat, Julai 29

:.. Apakah?? ..:


assalamualaikum....
aku sendiri tak tahu bagaimana utk aku mulakan actually.....
btl2 binggung......

nak dijadikan cerita....
genaplah aku menganggur selama 8bulan.....
mesti ada yang tak percaya aku leh menganggur selama itu....
ye sakit tu mmg sakit tp rezeki aku masih jauh lg utk berkunjung tiba dekat dgn aku....
kdng2 terpk gak mengapa n mengapa n mengapa???
adakah aku terlalu cerewet dlm memilih kerjaya???
entah lah...
aku sendiri pun tak pasti....
kadang2 bl jmp sedara-mara bertanya pada aku, "dah kerja ke blom izz?"...
YA ALLAH...aku rskan soalan itu cukup sakit utk aku jawab...
rsnya seperti bl seorg anak dara yang tak kawin2 lg rsnya....
ALLAHUAKBAR......perit mmg perit.....
skrang aku amat2 memerlukan pekerjaan.....
kerja apa pun aku tak kisah janji halal n lps utk diri aku dahulu buat sementara waktu....
**DaNBo yg sdg bekerja**

ye sbbkan benda ni lah aku sentiasa mengasingkan diri aku dgn kawan2 sekeliling aku......
malah dgn family juga aku menjauhkan diri dari bergaul mesra....
niat hati mmg nak melepak bersama2 menonton TV tp sbbkan aku masih lg tak bekerja sentiasa menjadi topik utk menyedihkan diri ini....
**DanBo yg kesedihan**

kadang2 aku terpk gak utk apa diploma+ijazah yg aku ada skrang ni???
ye dgn CGPA aku yg berada di tahap Kelas Kedua Atas....
utk apa semua itu klu satu pekerjaan pun tidak dtg kpd aku???
aku btl2 terasa sesat dlm pencarian aku neh....
entahlah aku sendiri pun bingung.....
**DaNBo dlm timbunan daun2 kering**

aku sendiri pun tak pasti apa yg bakal terjadi pd aku di masa akan dtg....
cuma aku berharap apa yg bakal aku lalui nanti akan senang di kemudian hari...
aku amat memerlukan sokongan tak kira dari family mahupun sahabat...
janji dgn tiada persoalan blkah aku akan berjaya seperti org lain....
dlm hati hanya ALLAH saja yg tahu apa yg aku rasai....

**actually..aku br tau yg si kekotak kecil itu bernama DANBO....kesian aku br tahu...batak kejap...jd menghibur aku ms2 terluang aku....





Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Khamis, Julai 28

:.. 6th Convocation Ceremony ..:

assalamaualaikum...

ahak~~~
apa kes yer????
ok lah....
actually br ari ni aku tergerak ati nak bukak website UniSEL tuh...
tup2 aku ternampk pasal 6th Convocation Ceremony neh.....
tu dia.....
btl2 ngam terkena dgn tarikh penting family aku....
hamik kau~~~
nak buat mcm mana....
pasrah je lah yer tak????
adehh la......
sapa lah mau mai ms sy konvo kang????
jeng3~~~~
just wait n see je lah kan????
ahakkk~~~~~

ni isi dlm nyer.....
enjoy reading ya....
-------------------------------------------------------------------


6th Convocation Ceremony

Dear Graduates,

Congratulations on your success in completing your studies. The University is pleased to extend this invitation to you to attend the 6th Convocation Ceremony for the Conferment of your degree. This is a very important occasion for you – a time to celebrate your success with your family and friends.

The 6th Convocation Ceremony will be held from 15 – 17 October, 2011 in the Main Hall, UNISEL Bestari Jaya Campus, encompassing six sessions.

Further information regarding the Convocation Ceremony can be accessed via :
• Convocation Web page, http://convo.unisel.edu.my effective from 5 August 2011
• Tele-Convo - 603-3280 6080 / 013-315 2308 commencing 5 August 2011



Important Note:

• All graduates are required to settle outstanding payments (including tuition fees, hostel fees, fined/summoned and etc) (if any) before being allowed to join or attend the Convocation Ceremony.

• Each graduate has to ensure the spelling of his/her name and NRIC number/passport number is correct and similar to the University Record prior to the University preparing the respective degree scroll and academic transcript. Kindly verify the accuracy of the spelling of your name and NRIC number/passport number in the Graduation List (as appear in the Convocation web page). Any discrepancy has to be notified via Student Portal and e-mail the confirmation to konvo@unisel.edu.my. This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .






Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Rabu, Julai 27

:.. apa da ..:

assalamualaikum...
kih3~~~skrang neh suka2 aku je kan nak update ke tak kan???
suka hati aku lah blog aku bukan blog korg pun...
hahahaa~~~
soo skrang neh nak story apa????
xder mende pun.....
cuma skrang neh aku kena rajinkan diri utk tlg mama mengemas umah....
nak pose then raya....
adeehhh~~~

ohhh ya....last week ari sabtu aku kuar jln2 dgn mama....
berdating berdua tgk2 baju kat PKNS Shah Alam....
smpi umah rehat2 kejap mulakan operasi ngecat umah....
bertiga dgn mama n ayah.....kah3~~~
suka hati je nak ngecat mcm2 mana pun....
janji catkan????
hehehee~~~~
ahad antar mama blk kpg.....
lps tu mama n ayah sambung ngecat tp aku bantai tido...
yeehaaa~~~~
bgs tul anak dara sorg neh kan????
kih3~~~

anything will update later ya...
daaaa~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Khamis, Julai 21

:.. apa cerita ..:

assalamualaikum sekali lg....

soo apa cerita nyer neh???
ok lah jom aku cerita mengapa n bagaimana n apa2 saja lah yer.....
awal bulan lps sibuk dgn kes BERSIH....
so mama dh bg arahan jgn kuar umah....
kuar bleh tp bukan luar dr dekat2 area umah....
so amik kptsn mmg dok umah je lah....
esok nyer apa aku buar yek????
huhuhu~~~~oohhhh...
aku follow along tgk transformers......
aduuhh~~~mmg tak best bl diajak tgk kat MBO......
serius kali kedua yg mmg xbest....
hek~~~

isnin till jumaat mcm biasa keje aku jaga umah,antar-amik mama p sekolah....
cuma kadang2 je aku kuar afta amik mama dr sekolah...
tu pun p tgk wayang+mkn....
jumaat lps ayah p offsite company dia till ahad...
so aku tak dpt amik mama sbb jg umah then along yg amik mama....
lps mama smpi umah aku terus kuar sbb dah janji nak date+cari external adik..
done for apa yg adik nak....

sabtu....patutnya blk kpg...
tp tak jd plak sbb jg umah coz klu tggl kan along sah2 dia tak reti apa2 nyer lah...
so mama wat kptsn tak jd blk kpg...
then tetiba jerk en.br msg aku ajak kuar ptg tuh...
ingatkan tak nak kuar.....
so ok lah afta asar siap2 kuar amik en.bf kat umah dia...
tak tau nak kemana actually....
alih2 en.bf kata jom kita p makan satay besar jom...
what???ohh ok lah...suka ati eb.bf lah......
smpi sane around 8pm...
sib baik ada tmpt sbb ari mggu kan????
so pepaham sendiri ler hampir penuh.....
so dlm sejam lbh gak kitaorg dok mkn+rehat kejap....
then blk semula ke Klang.....
mmg keje giler kiteorg wat neh....
so around 12am br aku smpi umah.....
fuuhh~~~penat actually....

ahad???sepatutnya kena teman along p try bj kahwin dia...
skali dia kata tak perlu sbb en.tunang dia nak tmnkan plak...
ok lah apa2 je lah....
so aku pun merehat2kan diri sambil baca novel 7HARI MENCINTAIKU....
tup2 dlm kul 1pm en.bf msg ajak kuar.....
p mana????yeaaaa~~~~
akhirnya p juga tahun ni.....
p Putrajaya....rancangan last week yg patutnya p dgn cik ann tp sbbkan ada BERSIH tak jd....
so en.bf pun bw lah p ke pesta floria 2011 yg kali neh bertemakan bunga ros...
first time selama couple dgn eb.bf sy dpt bunga dr dia....
terima kasih en.bf~~~

then masuk ke mggu neh.....
isnin lps afta maghrib kuar p tgk movie....
harry potter.....yeaaa~~~
akhirnya dpt gak tgk.....
blk smpi umah aroun 12.30am.....
terus bersihkan diri then tido sbb siang selasa ada interview....

selasa....
kah3....aku sendiri pun tak tau dh kali keberapa tah aku p interview neh...
kali neh kat telok panglima garang.....
first in life kot aku kena interview dgn org Jepun..
btl2 manager dia...
pergghhh~~~speakang smpi terkang2 kau.....
aduhh~~~
harap2 dpt ler keje neh sbb aku sendiri dh penat dok umah dh neh....
even tak taruh harapan yg tggi aku just harap je......
huhuhuuu~~~~
just tggu je lah dlm smggu dua neh apa yg aku dpt.....
doakan aku ye.....


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


:.. alhamdulillah ..:

ok cerita seterusnya.....

alhamdulillah sesgt......
lps 2bulan akhirnya siap jua......
xsabar nak amik picture new look tu esok.....
tp nak suh upload dlm blog neh ker dlm fb ker harap maap lah yer...
tak dpt buat....
mama ckp suprise......
hahhaha~~~~
suka2 jerk kan....
xkisah lah janji aku dpt tangkap gmbr.....
oohhh ya ada lg yg tak siap actually....
tgk siang nanti mcm mana....
if ada, adalah...
klu tak mmg aku je lah yg akan keje kan nyer kang....
hahaaa~~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


:.. adeh ..:

assalamualaikum....
huaaaa.....
bl last skali aku update blog aku neh????
adehhh~~~~
serius neh skrang neh line bband dh mcm siput....
time tgh laju tuh aku bantai tgk tonton.com.my sbb byk citer yg aku miss sbb tv kena off+astro pun kena off gara2 pembaikanpulih.....
huhuhuu~~~~
kelmarin br berjaya membuka semula astro lps 3ari terpaksa tgk tv biasa....
ngeeehhhh~~~~
ada lah dlm 5ari tak tgk tv sgt.....
klu tgk tv pun wat sakit ati jerk...
aduuhh~~~

next story please~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Selasa, Julai 12

:.. TarGeT ..:

assalamualaikum....


huh...apa yg korg pk kan pasal gmbr atas neh???
ingat aku neh nak p memanah ker???
hishhh~~~
xder lah...xder keinginan lg nak memanah lorhh....
actually aku nak citer target jangka pendek aku....
apa target aku???

setakat neh alhamdulillah target aku nak kecikkan badan dh nmpk hasil..
terima kasih utk en.bf sbb bg sokongan n pertlgan dlm proses nak kecikkan bdn neh.....
harap2 dh xnmpk dh lemak yg lebey2 lg kat bdn neh....
huk3~~~
rs2 leh bayangkan tak klu bdn aku dl yg dl korg dok tgk obes tuh leh jd kecik.....
hahahaa~~~aku neh suka berangan lebey kan???
xper lah skali skala nak berangan2 neh kan....

kemudian....target keje2 doorgift pun dh selesai....
tggl masuk dlm bag jer...tu semua keje afta raya lah....hehehe~~~

ok next...target nak konvo plak....
adehhh~~~
ni mmg dh jd target aku dr awl tahun lg....
tp masalah lah kan....
tarikh konvo tuh sama dgn majlis along plak tuh....
aduhhh~~~mmg stress habis lah....
huk3~~~

ok..next target aku apa???
mesti lah aku nak keje mcm org lain....
tp target tuh tah bl aku leh capai.....
cuma aku harap target aku neh aku dpt capai b4 raya or afta raya....
serius aku btl2 nak berjaya mcm org lain.....
apa2 pun aku harap sgt aku akan berjaya mencapai taget aku yg telah lama aku harapkan sejak setahun yg lepas....

lg apa yer???
huuurrmmmm.....
setakat neh tu je lah target jangka pendek aku....
apa2 yg aku akan target aku akan story-mory lg nanti yer....
aku harap sgt yg aku akan berjaya mencapai semua target aku sblom parents aku menamatkan perkhidmatan mereka dlm keje mereka....
kawan2 semua doa2kan lah yer aku dapat capai segala target yg aku harapkan....
paling bgs klu aku dpt target yg terakhir aku tuh iaitu dpt keje lg bgs...
tu yg paling penting sekarang....
doakan aku yer kawan2.....insya-allah~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


:.. emosi ..:

assalamualaikum...
aduhhaii.....
maap lah yer lama xmengupdate blog neh...
serius malas giler sejak ketagih main game.....
huk3~~~
ok lah jom kite bercerita jom...

actually dr last week lg aku neh dh rs lain mcm....
lain mcm mana tuh yer????
adehhhh~~~


entah lah....mata neh asyik nak mengalirkan mutiara yg mahal tu jerk...
even tgk cerita kat tv pun pelakon2 tuh dok nangis,aku pun ikut nangis,...
paling teruk babak dia kejap je kot tp aku yg yer2 menangis tuh apsal....
entah ler....
jiwa kacau btl....

selain tuh....
asyik nak gado dgn en.bf jerk....
aduhhh~~~
pantang klu lama tak jmp start arr merapu2 aku neh....
itu ler padah bl hati dh tak percaya kat en.bf mcm dl2....
nasib dia lah kan???
sapa suh wat hal....
teetttt~~~~

lain???
huurrmmm~~~
aku neh jd cepat je nak mare2 org....
aduhhh~~~
btl2 stresss neh.....
sorry kepada sesiapa yg sy tak layan n tak pasal2 kena mare dgn sy....
huk3~~~~

ok lah disebabkan emosi aku tgh tak btl so xleh lelama nak cerita...
kang lain jdnyer....
aduhhh~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Ahad, Julai 10

Dadali - Disaat Aku Mencintaimu





Mengapa kau pergi
Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu
Berharap engkau jadi kekasih hatiku
Malah kau pergi jauh dari hidupku

Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku


Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Semoga engkau kan mengerti
Tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta
Maaf sungguh ku tak bisa
Untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Aku inginkan diri mu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta




Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Khamis, Julai 7

:.. New LooK ..:

assalamualaikum....
huk3~~~
lamanyer blog neh bersawang kan???
maap lah yer...
bl dh dtg kemalasan aku nk menaip gini ler jdnyer....
skrang neh aku dh ketagih main game...
lg ler payah kan nak mengupdate blog neh....
hehhee~~~
ok lah today nak story pasal new look...
apa yg new look nyer....
jeng2~~~
aku sendiri pun tak sabar nak tgk dgn new look tuh....
dari wajah lama ke wajah baru.....
walaupun progress dia aku rs sggh slow nak mampus...
janji dlm masa 3mggu siap alih2 skrang dah 5mggu kot....
serius aku cukup2 bengang dgn situasi itu....
tak sabar rsnya nak tgk new look itu...


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:.. BanTu-MemBsnTu AmALan MuLia ..: