:..♥ M.ÿ.$.T.O.R.ÿ. ♥ ®..:: April 2011

Followers

Jumaat, April 29

:.. aku yg malas ..:

assalamualaikum...
ye aku sekrang sudah jd pemalas yg amat nak update blog aku...
sbb apa???
sbb aku dh xder ceritera nak ceritera kat korg2 n nak ceritera kat blog neh....
jiwa mati kot....
huhuhuuuu~~~~~
apa mau bikin????
terpaksa lah rehat seketika.....
jmp lain kali....
daaaa~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Khamis, April 28

:.. Nak KAhwin TaPi.... ..:

Assalamualaikum....
hai korg...
nak tanye neh...
korang ada mengalami masalah dgn boy/girl korg tak bab bl nak kahwin???
mesti ada kan?? Haip~~~ jgn tipu...
aku tau korg mesti ada hadapai masalah tuh sbb korg tak cukup budget bagai....

so meh aku habaq kat korg bagaimana nak mengumpul duit untuk perkahwinan korg dengan mudah!

Wang menghalang perkahwinan korg? Budget tak cukup? Bakal mertua sudah bertanya, "Bila nak masuk meminang?"..

Belanja perkahwinan zaman sekarang bukannya murah, duit hantaran sahaja sudah boleh mencecah hingga RM10,000, belum lagi campur dengan duit belanja kenduri? barang-barang hantaran? sewa pelamin? upah mak andam? jurgambar? kad jemputan? bunga telur? cincin kahwin? sewa kanopi? catering?.. argghhh!! pendek kata, kalau tak ada RM20,000 dalam tangan.. usahlah bermimpi nak kahwin.


klik je gmbr neh...

Kini! Korg tidak perlu lagi merasa gusar dan melalui detik-detik yang memeritkan di dalam hidup korg seperti menahan lapar dan menjamu mee segera setiap hari.
Insyallah, masalah yang anda hadapi di dalam mencari & mengumpul wang untuk perkahwinan akan dapat diatasi dengan mudah dan lancar.

jgn segan2 klick gmbr neh..


Cepat...Korg tggu apa lagi...
Dapatkan je dgn segera eBook Mas Kahwin yang Hilang dengan harga RM20. Jika korg memesan ebook ini sekarang, ada bonus hebat untuk korg. Korg juga akan diberi beberapa buah bonus yang menarik kepada korg secara PERCUMA! Ya! semua bonus dibawah adalah PERCUMA jika korg mendapatkan ebook ini sekarang juga.

aku yg sekadar membantu kor2 yang nak berkahwin tapi tak cukup duit...
peace~~~



klik je picture neh yer




Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Rabu, April 27

:.. belajar ..:

assalamualaikum....
aku xder apa2 nak story pg2 buta neh.....
pg2 buta neh aku sengaja jerk nak mencarik nahas dgn memenuhkan blog aku dgn tutorial2 yg aku baca dr blogger2 yg aku search.....
so rsnya bertmbh berat kot blog aku neh....
muahhahaa~~~~~
giler kejam aku neh.....
ok lah esok siang aku update lg yer...
skrang nak tido......
daaaa~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Isnin, April 25

:.. Baru ..:

assalamualaikum...
hai korg..amacam dgn layout br aku neh???
ok tak???
actually nak buat header sendiri tp xmampu lah plak kan...
btl2 xder kekreatifan nyer....
da byk kali try pun masih tak menjd gak...
huhuhuu~~~
then harap korg semua suka dgn layout baru kite neh....
insya-allah lain kali kite tukar lg yek...
tggu dh bosan nanti akan adalah yg br nanti...muahahha~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Ahad, April 24

:.. Kecundang ..:

assalamualaikum....
yer da 4ari kot aku tak update blog neh....
alasan aku sbb aku "frust"......
dgn siapa???xkan dgn en.bf kot....
oohh....dia xder kena mengena kali neh yer....
let me story it what happen.....

22/03/2011(Jumaat)
morning uols~~~
ye ari ni jumaat...ari segala penghulu ari....
aku dgn semangat bgn pg bukak internet gara2 nak tgk keputusan utk Ujian MEdSi utk KPLI....

ye dgn bismillah aku pun masukkan lah no ic aku....
btl ke mata neh ke aku silap tgk yer.....
ya ALLAH~~~~tiba2 bergenang mata aku dgn air....
naper???berita gembira ke berita sedih???
ye pasti akan kata berita gembira.....
oohhh kamu semua silap.....
aku dpt berita sedih pd hari penghulu hari itu....
ni yg aku dpt....

ye mata korg tak silap OK....
huhuu~~~~
aku terus offline then kuar bilik terus gtau dgn mama....
"mama,please stop asking me about KPLI yermama, lps neh jgn tanye dgn org apa2 lg pasal KPLI..org tak tau apa org nak buat lps neh...apply keje dah byk antar resume pun xder respond then minta sambung belajar pun xdpt gak...so apa lg nak suh org buat???"
skali lg aku menangis...huaaaaa T__T cukup sedih...
then mama suh antar dia p sekolah awal sbb nak cri bj kat nagoya....
ok kuar ler awal p nagoya....
mama suh pilih bj....
errr~~~btl ke nih???ok pilih je lah kan....
rezeki jgn ditolak....heheehe~~~
dlm sedih2 pun masih lg gembira sbb dpt bj....
dh dpt cri tuh pusing2 dlm nagoya smpi masa terus antar mama p sekolah...

then afta solat zohor aku kuar plak bersama dgn sahabat baik aku Azhani...
b4 that sms ayah suh amik mama nanti...
then kiteorg jln2 cuci mata kat JJ Bukit Tggi neh....
cuci mata ke klu smpi dlm RM50 aku melayang gara2 aku beli loceng utk kucing2 aku...adehhh
skali lg aku rs sedih sgt2.....
kawan aku tuh gtau aku yg dia da dpt keje kat MBSA....
what???aku bertmbh sedih lg....
cpt gak dak neh dpt keje actually....
tp aku....5bulan dah aku tak bekerja skrang neh....
tp aku terpaksa sorokkan rs sedih hati ni....
aku happy utk ko Ani....

ok msg dgn en.bf plak sbb dia ada tournement bowling antara store2 manager 7Eleven area Klang.....
tanye dia nak jmp ke tak???
ok lmbt giler respond dia....
dia kata ok jmp lps dia abis nanti...
so aku pun tggu ler dia kat ctu....
lps dia smpi arah tuju...
yes tgk wyang...nk buat mcm mana kan dua2 mmg kaki wyang...
jgn salah sangka OK....
tgk wayang bukan buat wayang mcm stgh2 couple tu yer....
citer apa???
ye citer HOP yg tergendala dl....

ok..en.bf cuba amik hati aku lps dia tau aku tgh sedih giler2 pasal apa yg terjd dr pg tll b4 dia smpi....
huaaa really2 sedih OK.....
ye lah pg2 tgk x berjaya...
then dpt tau mmbr dah nak start keje awal bulan dpn...
dah tuh aku neh nak jd apa???
sedih woo hampir 6bulan(bln 5) aku dok tak dpt gak keje....
then apa aku nak buat???huhuhuuuu~~~~

Sabtu(23/04/2011)
ye smlm apa aku buat????
aku bgn dgn agak malasnyer sbb mama kejutkan suh antar dia p sekolah...
OK bgn gak ler....
mandi2 siap2 tggu plak si Along neh siap..
lmbt nyer siap kakak kesygan ku sorg neh....
dah siap terus kuar...
kuar awal neh sbb rancang nak hantar bj yg beli smlm kat cina menjahit tuh...
alamak dia xder kat umah lah plak....
so mama kata antar afta mama blk sekolah....
OK....nxt destination lps antar mama p sekolah....
ok antar along p cri tiket bus dia nak p P.Pinang...
wooo~~~dok ler ngadu dgn along bg dia paham ckit apa yg aku neh rs...
ye xder sape2 pun akan paham...
naper??
lain kali aku story ya.......

then today(24/04/2011)...
aku xder apa2 rancangan lg.....
tgh pkkan apa aku nak buat utk siang nanti....

ok lah aku rs ni entry yg paling pjg aku taip kot....
ye lah dua ari nyer citer kot...
huhuhu~~~~
soo sorry bg korg semua pening nak bc entry aku neh....
ok lah smpi cni je yer...
jmp lain kali....


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Selasa, April 19

:.. entry ..:

assalamualaikum......
yer....ari ni br aku sedar yang entry aku dah mencecah ke 101 post....
waahh~~~~seorg blogger yang agak berjaya ya.....
dalam masa 3bulan 2mggu 4ari dah 101 entry aku ceritera yer.....
so dah tiba masa untuk aku berubah wajah....
ehhh~~~nape aku plak yek????
silap daa....
dah tiba masa untuk blog aku neh berubah wajah yang lebih "matang" mungkin....
dan smpi ke hari ni aku masih lg tak jmp lg background yang menarik hati aku.......
aku terpaksa tamatkan entry ke-101 aku neh sbb nak cri background baru utk blog aku yg tercinta ini.....
daaa~~~

update: dah jmp design yang lawa tp ati tak puas lah plak....
so skrang neh kucar kacir dl lah yer blog neh....
nak cri yg lain dl...daaaa


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Isnin, April 18

:.. KeBuntuaN ..:

assalam...
adehh~~~
aku dlm kebuntuan neh....
actually ada niat nak tukar background blog neh....
tapi masih lg tercari2 mana yang lawa....
errrrr~~~ada saper2 yang leh bg idea tak????


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


:.. Rezeki Jgn Ditolak ..:

assalam....
hi korg...
huuurrmmm~~~
nak story apa yek???
ok lah kite story pasal apa yg kita buat lah yer....

pg semlm (17 April 2011) dlm jam 9am mcm tuh...
en.bf call kejutkan tanya nak p Mid Valley ke tak???
ye lah ada career fair lah katakan ye tak....
so aku ckp nanti lah pk....
lps off call aku pun tido blk....
adehh~~buruk tul anak dara neh tido blk....
ok lah dlm kul 10am mcm tuh aku bgn....btl2 bgn...td mamai2....hehehe
so aku call en.bf blk tanye dia nak p ker career fair tuh...
dah main dok sorong tarik sorong so aku decide utk p sbb aku pun mmg penanam anggur@fresh grad kan....
ok lah terus2 siap dlm kul 11am mcm tuh aku dh kuar umah dah....
ok kite amik en.bf dl kat umah dia yer br p Mid...
smpi2 dia suh tggu kejap...
ok tp agak bosan tggu dia actually...
skali dia dtg bw bekal lah plak....
huhuhuu~~~
yummy...nasi goreng dia masak sendiri lah....
hehehhee~~~~
tu yg kadang2 wat aku neh tak leh lupakan en.bf tuh.....
tp apa2 yg dia buat semuanya pasti sbb mlm sblom tuh kan aku dah dok tension dgn dia....
so dia drive dan aku pun mulakan bismillah lah....
perut pun mmg sedia lapar sbb bgn2 terus siap n kuar...
xsempat nak breakfast pun...
so makan kongsi lah....
disbbkan dia tgh drive so aku lah jd tukang suap dia.....
adehh~~~~
tergeliat tgn neh nak nyuapkan org rupa nyer....
hek~~~

ok smpi2 kat Mid satu hal lah plak....
xder parking.....pening kepala aku en.bf neh main pusing2 kat tmpt parking tuh....
at last ada 1family neh nak kuar so dia bg hint...
so apa lg,bg signal tggu dia family tuh kuar.....
alhamdulillah...dpt gak parking.....
maceh to that family ya~~~~

so pusing2 dlm mid n for uoals nyer information lah kan....
ari ini 17 April 2011 merupakan hari pertama aku jejak kaki kat Mid Valley tuh dalam tahun 2011 neh....
korg mesti tak percaya kan????
so sesgghnya percaya lah wahai korg2 semua.....

then apa lg kite pun terjah lah career fair tuh n drop some resume yg aku rs berkenan+berkaitan.....
harap2 akan ada yg pggl aku utk interview dan hired aku bekerja.....
korg2 tlg doakan yer.....
dah penat2 pusing dlm tuh so kita rehat kejap yer.....
then br gerak blk...

next destination????
kite p tgk wayang yok...
niat hati nak tgk HOP tapi terpaksa dibatalkan niat itu.....

dan diganti dgn tgk Just Go With It....
hehehee~~~

seterusnya sblom blk aku n en.bf sempat singgah kat focus point nyer promosi kat tgh2 JJ Bukit Raja tuh....
so usha2 contact lens....
adehhh~~~ari ni last plak tuh promosi lens tuh....
so dok2 tanye then tanya pendpt en.bf gak sbb dia yg nak tlg bayarkan....
dua lens berkenan di hati....
daily and monthly~~~~
disbbkan kami paling lama kat situ akhirnya promoter tu pun bg "diskaun" lg pd kami.....
yeaahhh~~~en.bf pun kata ok so amik ler dua2 lens itu.....
lens apa nak tau ker?????
jeng....jeng..jeng.....
yeahhh..ni lah dua lens yg en.bf telah belikan utk aku....
lens atas tuh ada 7 kotak utk daily.....
dan lens bawah tuh ada 4 kotak utk monthly.....
total semua 11 kotak.....
so cukup utk 2-3thn yer.....
senang ckp tgk pada kekerapan aku memakai nyer....

dah siap membeli kami pun blk lah....
yeaa..leh blk n rehatkan diri.....
so itu lah dia ceritera aku utk smlm bersama dgn en.bf.....

note: actually...ada benda yg bermain dlm fikiran aku...
nape en.bf neh terlamapau baik ati sgt nak belikan aku lens yer....
huurrmmmm...adakah sbb dia rs bersalah sbb buat aku tension ari sblom nya??
atau adakah dia ada buat salah n sesuatu diblkg aku yg tanpa aku ketahui???
walauapa pun sbb dia aku dah peant utk tahu....
janji aku dpt ye tak rezeki yg dah dia bg tu....
org kata rezeki jgn ditolak...so apa lg grab je lah....

to en.bf: mekasih ya melayan kerenah saya....harap en.bf tak serik melayan kerenah saya....n mekasih juga sbb banje@sponsor@support saya yg tidak bekerja ini ya.....mekasih sekali lagi~~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Ahad, April 17

:.. GeLak Nak GuLiNg2 ..:

assalam.....
mari kita sambung berceritera.....
sggh lawak rasanya bl kenangkan kembali apa yg terjadi....
terasa seperti nak gelak terguling2 saja....
adeh~~~
ye lah meh cni aku bercerita meh...
n korg nilaikan lah sendiri yer.....


sebulan yg lps~~~~
kan aku penah ceritera pasal seorg girl neh yg family dia gtau aku yg dia dah "mati" kan....
so aku pun dah ceritera kat korg mcm mana aku leh jmp FB dia gak....
then now...
smlm 16 April 2011....
dia br jmp FB aku.....
"I see HER...OMG!!!" ahakk~~~itu status dia utk smlm....
oohhh~~~dan2 tu jugak lah dia change picture profile dia......
oohhh terlmbt lah kamu wahai pompuan.....
aku sudah lihat pun gmbr dan profile kamu itu......
hahahhaa~~~~
best part it is....
siap sms aku tanye adakah aku neh Izzaty Hamid???
tmbh syok lg...
dia siap add aku as friend dia n bg msg gitu....
msg yg berbunyi "hai"......
sorry u not my friend n i already block u ya~~~~

aku terus jd pelik...
apakah maksud dia.....
OK...br aku paham nape dia tanye aku begitu.....
rupa2nya br lihat FB aku.....
cis~~~~
then aku terpk....
adakah dia terlupa akan sms dia yg dl????
bahawasanya dia suh meninggal dunia akibat barah otak dimana dia telah tejatuh tangga kemudian kepala dia terhantuk kat batu dan kepala berdarah...
dia juga telah koma dan nyawa yg telah bergantung kat mesin hayat dimana seluruh anggota badan dia juga telah pun jatuh sepenuhnya.....
maka siapakah yg telah bermain dgn FB dia....
adakah dia memiliki kembar seiras????

YA ALLAH......
dia telah bermain dgn nyawa+mati....
adakah dia benar2 ingin mati sebegitu cara????
YA ALLAh...kau ampunkan lah dosa dia......

huk3~~~~klu korg kat tmpt aku pun pasti korg akan tergelak guling2....
cuma skrang neh korg tak der kat tmpt aku saja....
n korg juga tak tahu cerita bagaimna...
so aku maafkan korg.....
ok lah lain kali update lg pasal dia if ada ceritera pasal dia yer....
daaa~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Jumaat, April 15

:.. Aku degiL ..:

assalam.....
adeh...giler pemalas rupanya aku neh nak mengupdate blog neh....
ye lah lps peristiwa interview tempoh hari aku terus rs malas giler nak mengupdate blog neh.....
salah ker aku jd blogger selama aku tak keje neh????
tak paham aku dgn penginterview tuh.....
berlagak nak mampus....
huk3~~~~


ok lah back to title.....
ye....aku mmg degil so what!!!
ada jd masalah kat korg ker???
huhuuu~~~actually ada lah kan.....
errrr~~~~
susah lah nak kata....apa2 pun aku mmg degil...
kadang2 je makan saman n kadang tak....
so korg sbgai kawan aku kena lah terima hakikat yg aku neh degil.....
org ckp masuk tinge kanan-kiri simpan dlm otak.....
tp aku...masuk tinge kanan simpan dlm otak kejap then kuar tinge kiri...
hek~~~kejam nyer aku....
mcm mana lah nak berjaya mcm tuh kan?????
sooo kena lah bg aku mkn nasihat byk2 kasi aku btl2 ingat.....
ada bran ka buat mcm tuh???
hehehee~~~
sendiri mau ingat lah yer.....


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Khamis, April 14

:.. Down ..:

assalam....
pe kabar semua???
harap2 sihat lah yer....
huk3~~~
semalam 13/04/2011 aku p interview lg sekali.....
tu dia dan2 tuh dia reject aku.....
tp byk info yg aku dpt n aku cuba pahamkan.....
so aku malas nak byk citer pasal interview aku tuh...
ye lah br start interview dh kena tibai kan....
so terus aku rs down giler....
aku tgk org yg interview aku tuh kecik2 jerk pdhal diaorg besar kot....
berpinor2 aku dlm bilik tuh.....
terasa seperti tobat je nak p interview lg.....
ok dlm otak pk sapa nak kahwin dgn sy skrang neh??
sila hantar rombongan secepat yg mungkin....
hahaha~~~
gtai no izzaty.....

seriusl mmg aku rs down giler bl aku dpt tau rupanya byk kelemahan aku...
no wonder lah kan.....
tp apa2 pun yg org tuh ckp aku take it positive....
masuk+lekat ke dlm jiwa aku ke tak, entah ler....
aku sendiri pun tak pasti.....
tggu je lah masa menentukan semuanya.....

disebabkan aku rasa down sgt2...
aku buat kptsan lps amik mama dr sekolah aku nak tgk wayang....
ye itu yg aku buat.....
smpi2 je kat JJ Bukit Tinggi, terus p cri tiket....
skali dia tutup da....
pelik, first time dlm hidup aku tgk TGV close kat JJ bukit tinggi tuh....
sbb apa close???
TGV blackout.....adehh~~~
terbantut nak tgk movie....
tp apa guna ada JJ Bukit Raja kan????
so sepantas kilas, bergerak ke JJBR.....
hahhaa~~dpt gak tiket.....
aku tgk citer RIO 3D tuh......


alahaiii~~~~
tu je kot yg paling awal lps aku smpi ctu....
yg lain semua 9PM keatas....
huhuhu~~~~
syok giler tgk citer kartoon neh.....
5 over 5 star lah.....
sakit perut aku gelak.....
hahhahaa~~

tp apa2 pun aku tetap masih ada rs lg down itu.....
insya-allah esok lusa ok lah aku neh kan...
hope so~~~~

so now nak tido utk kembalikan semangat ku yg patah ini.....
see u next chpter....


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Selasa, April 12

:.. Mengapa ..:

assalam.....
aku sendiri tak tahu mengapa semua ini perlu terjadi pada diri aku????
aku keliru.....
YA ALLAH....sggh besar dugaan yg KAU berikan pd aku....
tak tertanggung rasanya YA ALLAH....
aku letih+penat nak hadapi setiap apa yg terjadi ini semua YA ALLAH.....
mengapa setiap kali aku sdg berbahagia ada saja yg menghalang???
mengapa aku tak boleh merasa kebahagiaan itu lebih lama dari sengsara???
YA ALLAH...maafkanlah hamba-Mu ini jika aku ada membuat KAU murka....
berikanlah aku kebahagiaan yg kekal abadi YA ALLAH......


xper lah org kata biar skrang ni sakit...
insya-ALLAH esok lusa pasti akan ada kebahagiaan...
so aku pegang kata-kata itu....
insya-ALLAH.....

ye..ALLAH masih sayangkan aku sbb tu dia duga aku mcm2 skrang neh.....
dan satu hari nanti pasti akan aku dpt pulangan yg setimpal.....
insya-ALLAH~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


:.. Tergerak Hati ..:

assalam....
ye~~~smlm aku online rs2 paling lama kot dlm 4jam lbh aku rs.....
bgn2 neh kepala aku terus sakit......
huhuuu~~~apa cer online lama2 tuh???
entah lah tgh2 dok tak tau nak wat apa dah aku pun tergerak hati nak cri seseorgnya FB....
sbb b4 neh aku cri tak jmp.....
then pg2 buta tuh aku terjmp gak akhirnya FB dia.....
yee....aku tergerak hati nak cri dia....
ye mungkin ALLAH nak aku tahu bahawa dia masih lg ada n tidak spt yg aku sangkakan......

akhirnya....akhir ker????entah ler....
nak kata terjwb mungkin tidak....
separuh????mungkin lah kot......
sblom neh dlm entry ':.. KeSeDiHaN DaLaM KeGeMbiRaaN 2 ..:' aku ada nyatakan seorg pompuan tu dah "arwah".....
then pg2 buta td aku terjmp FB dia yg masih lg bergiat aktif....
ya ALLAH...rupanya ini yg KAU cuba tunjukkan pd aku melalui gerak hati aku pg2 buta yg kosong tuh.....
klu ikutkan sepatutnya dia sudah hampir sebulan "arwah"....
skali aku lihat pd FB dia....last saturday last update dia.....
ohhh apakah semua ini YA ALLAH.....
apa yg KAU cuba tunjukkan pd aku sebenarnya????
jd mmg btl lah selama ini tekaan aku benar......
tp gmbr apakah pd profile dia tu????
aku bagaikan kenal saja.....
ohhh tak mungkin.....YA ALLAH btlkan mata dan hati aku jika aku tersilap org....
ye hati ini kuat menyatakan bahawa itu adalah en.bf......
mata ini even ngantok sgt2 aku tetap kenal wajah itu...
walaupun gmbr itu telah dikaburkan aku tetap kenal dgn en.bf aku.....
ALLAHUAKBAR.......apakah semua ini YA ALLAH.....
siapa yg perlu aku rujuk selain KAU YA ALLAH.....
aku tak kuat utk hadapi seorg diri dugaan yg KAU berikan ini......
YA ALLAH tlg lah hamba-Mu ini YA ALLAH.......



Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


:.. TeRkECeWa ..:

assalam....
alahai....dah bersawang rupanya blog aku neh.....
yer..pejam-celik-pejam dah sebulan Along jd tunangan org.....
insya-allah next year dah bertukar status lg.....
hhuuurrmmm~~~
actually aku btl2 kecewa giler2nyer neh.....
mcm neh lah aku citer yer....
ms along bertunang dl aku ada lah hired sorg kawan aku neh utk jd "photographer" majlis.....
adehhh~~~janji dgn aku smggu siap...
ok lah mmg standard kan????
sooo smggu pun menjelang tp xder khabar angin pun....
last2 ahad lps br dia bg cd burn tu kat aku....
akhirnya~~~bak kata kiteorg "dah basi" dah....
huhuu~~~~aku btl2 kecewa+malu dgn family+sedara mara aku yg asyik dok tanya pasal gmbr tuh....
then bl dah dpt gmbr2 tu aku ingat gmbr dia lawa secantik Cinderella....
skali tgk....ya allah~~~~malu nyer aku dgn parents+along skali lg....
serius aku cakap, aku totally reject ur photo dear......
aku tak tau mana silap dia menangkap gmbr itu....
aku nak publish kat org pun aku segan.....
sooo aku btl2 kecewa tahap maximum n if smpi masa aku nanti aku takkan guna perkhidmatan kamu dear......soo sorry to say lah kan.....
aku cukup serik.....huhuuu~~~~
aku sendiri nak edit gmbr2 tu pun aku tak tahu mcm mana.....
byk gmbr focus muka sahaja n rs mcm ulang2 je gmbrnya.....
mana gmbr overall majlis???
adehhh~~~ADIK SEDARA aku nyer gmbr lg nmpk pro dr kamu dear.....
hukhukhuk~~~~
ok lah aku pun malas nak ckp pjg citer pasal neh...
apa yg penting utk korg tahu smpi ke hari ini hati aku masih panas dgn apa yg terjadi.....
so moral of story aku kena amik yg btl2 pro....
insya-allah klu aku de rezeki lbh......


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Sabtu, April 9

:.. Ayah C-Day ..:

assalam....
Alhamdulillah....yeeeaaaaa~~~
ayah dah convo utk BABS dia bertempat di One World Hotel.....
alah hotel yg dekat TV3 tu ler....
hehehe~~~
terbangga kejap ayah ku ada degree sama dgn anak2nya....
apa2 pun congrats ayah.....
klu ayah rs nak sambung MBA teruskanlah....
mungkin rezeki ayah.......
hehheee~~~~
ayah grad under WIM-UEL short form utk "Women's Institute of Management-University of East London"......

then aku citer lah ckit byk pasal pejlnan aku yer....
tepat 3.15pm aku smpi kat sekolah mama utk p ke One World Hotel tu...
dlm 4.15pm kiteorg smpi lah kat hotel tuh...
call ayah tggu kat lobby....
then ayah siap2 utk bergmbr....
yeahhh time for "gedik"...kah3~~~~
layan jap ayah ke hulur hilir amik gmbr...
ok lah layan je lah kan....
huhuuu~~~~

so smpi masa masuk cantik arr dpt tempat yg begitu perfect utk tgk....
hahaha~~~~bijak2....
dgr lah semua Yang Berhormat nyer bg speech....
then tiba lah masa nyer utk para2 graduat menerima sijil.....
yeee...ayah2....gmbr2 video2....perrghhhh......
so lps dah abis semua acara diakhiri dgn bergmbr secara group plak...
adehh bl leh mkn neh???perut dah keroncong....
dah satel semua...
yeaaaa~~makan time......
yum3...dpt mkn tp best arr blk bahu sentap kepala tarik...
tau sbb apa????
sbb mak aji dia perrgghhh~~~tak perlu kata apa2.....
so tu yg bestnya konvo ayah kali neh.....
konvo+dinner...ada ker U lain buat mcm neh????
aku rs xder kot...
paling tidak pun musti buat mlm Pra-Grad.....
apa class~~~
buat arr mlm Grad br btl kan????
hehheee~~~

then aku pun dh penat nak byk citer....
so korg enjoy ler moment ayah n aku yg gedik....

ayah dgn baju jubahnya....

ayah dgn sijilnyer....

aku gedik pakai jubah dgn mama.... ^__^ ye lah aku nak konvo pun lmbt lg kan...so kite try test lah dl...

aku bersama topinya plak...huk3~~~






Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Rabu, April 6

:.. Ku Merindu vs. Ku Menunggu ..:

assalam....
huhuhu~~
dah tak tau nak wat tajuk apa so kite citer pasal dua lagu neh lah yer....
actually baru2 neh dgr lagu 'Rossa - Ku Menunggu'....
penat dok pk rentak lagu dia mcm penah dgr....
tu dia skali btl pun...
rupa2nya rentak lagu dia sama dgn lagu 'Ella&Shah - Ku Merindu'.....
apa2 pun two song neh besh sgt2......
tp aku more suka pada lagu Rossa......
hehehhe~~~
soo guyzz enjoyzz lah dgr dua lagu neh.....
n korg nilai lah sendiri yer.....
apa2 pun nilaian korg tu hak individu.....

Ku merindu - Shah dan Ella


Rossa - Ku Menunggu







Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Selasa, April 5

:.. Ayah ku Konvo ..:

assalam....
adehh..lama tak update blog neh....
ye lah kebuntuan idea lorh....
ok lah today aku nak citer pasal ayah aku yer....
yer seperti pada tajuk ayah ku konvo....
huhuhuu~~~~
actually ayah ku bakal konvo....
bl???

Daisypath Graduation tickers

yer....lg 3 ari ayah ku bakal konvo....
dl aku xdpt p sbb hal2 tertentu.....
now aku berpeluang p sbb aku masih menganggur....
then aku kena lah bw mak aku on that day...
sbb ayah p dl....
kat mana ayah ku konvo???
kat one world hotel tuh....and aku berpeluang jmp dgn "org2 putih"....
sbb lps ayah konvo terus dinner....pergghhh~~~
hebat lah bl sambung belajar under luar negara neh......
huk3~~~~
ayah ku nak tamat perkhidmatan dah br konvo...
adey~~~~
itu ler org2 kata, smpi mati pun ilmu tetap dicari.....
huhuu~~~
ok lah nanti dah smpi hari nyer aku update lg ya...
insya-allah aku cuba utk upload gmbr jugak nanti......
see u~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Isnin, April 4

It's official! MasterChef Malaysia is here

andakah Masterchef Malaysia....silalah anda2 yg minta memasak utk join Mastercher Malaysia neh.....sy tlg tgk+support dlm diam je...ok x????weeehuuuu~~~~

It's official! MasterChef Malaysia is here


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Ahad, April 3

:.. jalan2 ..:

assalam....
actually aku dah buntu dah nak bg title apa...
so skrang dgn suka hati aku lah kan nak kaitkan title dgn entry ke tak...
aku nyer blog so suka hati aku lah kan????
hehheee~~~

smlm(02April2011) aku kuar berdua dgn mama.....
mula2 p GM kemudian ke Giant Bukit Tinggi Klang then ke Tesco plak...
berpusing aku.....huhuuuu~~~
kat GM menempah brg....confuse kejap aku dgn org kedai neh....
dia yg tak paham ke aku yg tak paham dgn apa yg aku nak kan....
dia dah call supplier dia klu order amik masa sebulan...
ok lah so next month je lah aku akan amik nyer kan....
then dok jln2 dlm GM tuh dia leh call aku tanye klu campur2 dgn corak yg tak lawa tuh nak tak....
adehhhh~~~org dh kata nak dua corak tuh je lah...
kata sebulan so takkan ler tak cukup masa plak????
cukup je kot stok dia.....confuse aku....
ada yg kena tembak free dgn aku kang klu esok2 bl time aku nak amik tuh dia p campur2 dgn yg tak lawa tuh......
huk3~~~

ke Giant Klang plak....buat apa kat sane...
wah...br tahu lah WAH CHAN dah bukak kat situ...
ganti POH KONG......
wow!!!terbeliak kejap lah tgk pamplet dia....
WAH CHAN lg murah dr POH KONG ker???
pasal neh aku tak tahu menahu...
tu bukan tujuan aku dgn mama ke Giant Klang tuh OK....
tujuannya adalah mencari baju sempena ayah aku akan konvo Jumaat depan bersamaan 08April2011 nanti....
yeaaa~~dpt bj jubah...
pergghhh~~~tak penah2 aku amik color striking neh...
first time kot color tuh.....
bg aku lawa bj tuh tp tak tau lah plak kan pandangan org lain....
smpi masa nanti aku upload yea.....
leh simpan utk raya tahun neh.....
hehehe~~~~

ke Tesco plak.....
buat apa kat sane....saje jer cuci2 mata kat situ.....
masuk kedai bj lg actually....
tgk2 je...not bad gak bj dia kat citu tp tak der yg kena dgn selera aku..
teeetttt tipu....ada tp xper...
tggu smpi masa nanti insya-allah aku akan beli....
huhuhuuu~~~
yeaaa...mama nak beli KFC....
yummmy.....

dah tuh mama suh singgah kedai runcit kat area rumah nak beli gas...
ok singgah ler...terus blk umah lps tuh....
alhamdulillah.....abis satu ari aku dgn mama......
then apa plak aku utk ari ini(02April2011) plak....
insya-allah nanti aku update lg ya~~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Sabtu, April 2

:.. Kenal2 ..:

assalam....
ye mari kita kenal2 yek....
hehehe~~~
permulaan.....
aku neh nama jerk rajin masuk apa2 group...
tp kadang2 bl ajak jmp ke apa ke agak payah ckit aku neh actually....
rs nak p tuh serius mmg berkobar2 tp bl dah smpi ms nyer tuh jgn ckp ler...
mcm2 rs ada....teruja ada, takut ada,pelik pun ada....
so senang ckp mcm2 rs lah kuar....
so group yg agak aku rs join tak brape join ialah group 1986 sbb aku lahir tahun tuh....hehehee~~~
so first time aku jmp group neh kat Friendster....
aku dh join tp aku ckup liat nak jmp dak2 neh walaupun diaorg dh byk kali jmp n kuar sama2 bagai ler...
tp aku tetap thru online tgk diaorg...
teruk btl aku neh....
first perjmpaan aku dgn dak2 neh ms diaorg main bowling kat TS tahun bl yek???alamak lupa sudey~~~
hahhahaa.....tgk je diaorg main.....
then lps tuh aku dh tak jmp lg diaorg lg dah....
dahsyat sggh aku neh...
"pemalas" tahap dewa neh....huk3~~~
actually my mum susah nak percaya dgn aku neh kuar jauh dr area2 yg penah aku tembusi secara sendiri,cthnya klang,shah alam,kuala selangor,tanjung karang.....
so diaorg neh buat jmp semua luar dr area aku so kena lah tggu teman utk jmp mereka2 neh.....
tp tu xjd masalah pun......
lps friendster mereka berpindah pulak kat facebook.....
jeng3~~~jmp sane layan je lah....
actually diaorg neh vary nice person.....
sonok kawan dgn diaorg neh...jujur neh....
fun giler cuma aku neh jer takut dgn tanggapan diaorg2 tuh terhadap aku....
adehhh~~~tu yg susah nak jd kawan tuh ye tak.....
hehehhe.....

gmbr bwh neh adalah antara2 mereka yg aku kenal......
p/s: sorry yek korg aku amik gmbr tak mintak kebenaran korg.....huhuuuu

dan kamu2 neh, terima kasih ya kerana masih bertegur sapa dgn aku neh walaupun sudah lama tak berjmp....

kamu2 semua sggh baik and aku harap kita semua bersahabat selama2nya....
dan kamu2 terima kasih ya kerana jd sahabat saya yang baru....
insya-ALLAH jika umur pjg kita berjmp lg ya~~~
sorry sekali lagi ya aku telah mengambil gmbr2 kamu semua tanpa kebenaran....hehehhee~~~~
ann
iN
mimi
hope u all enjoy baca ya pasal aku kenal2 dgn korg....
klu x sowy lah yer...tak pandai nak susun kata lorh~~~
dadaaaa~~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


:.. apa2 saja ..:

assalam....
nak citer apa pun aku dh tak tau dah neh....
tgh ari smlm(01/04/2011) member baik aku dr tingkatan 4 smpi laa ni msg aku tanya aku wat apa....
aku ckp ler lps antor mak aku p sekolah aku free smpi sblom amik mak aku blk....
dok2 msg dgn dia,dia kata nak turun JJ Bukit Tggi...
ok lah aku dgn kptsn drastik gak lah....
ikut turun jmp dia kat sane...
adess~~~ajak tmn shopping kew???
ok lah layan kan jerk lah dia neh lgpun dh lama gak aku x window shopping neh.....hehhee~~~
smbil dok pilih2 bj tuh mcm2 lah citer kiteorg kuar.....
luar-dlm nothing secret between us....jeng3~~~
musykil tak????kah3~~~
dr ms sekolah lg kiteorg jarang berenggang smpi dgr2 citer cikgu2 gelar kiteorg neh belangkas....
mana2 je mesti muka kiteorg berdua....aduhhh~~~
really2 miss that moment.....
then lps dia dpt beli apa yang nak dibeli smpi lah masanya sudah aku kena amik mak aku blk sekolah....
sib baik tepat pd masanya....heheheh~~~~
so kitaorg pun berpisah ler....
even sekejap mcm2 citer yg kuar...
really2 fun melayan dia memilih bj..huk3~~~

to Azhani...

u are really my besties...
tak kira mcm mane pun aku hadapi masalah kau tetap bersahabat dgn aku..
tak kira aku tgh bersedih atau bergembira kau tetap setia dgr masalah aku..
walaupun aku tak sehebat kau utk sentiasa berada disisi kau dikala kau ada masalah atau tidak....
sesgghnya kau ketahuilah cukup sukar utk aku mencari peganti diri kau...
aku sendiri pun tak tahu mengapa aku serasa terlalu sukar utk mencari peganti kau sebagai sahabat aku.....
aku tak nafikan juga walaupun kadang2 kita sama2 lupa antara satu sama lain....
tp aku nak kau tahu perkara2 neh.....
INSYA-ALLAH aku tetap sayangkan kau walauapa pun terjadi...
INSYA-ALLAH aku tetap sahabat kau walaupun ada yang menghalang...
INSYA-ALLAH aku tetap ingat kat kau smpi nyawa aku takder jika diizinkan ALLAH ingatan aku kuat smpi mati...
INSYA-ALLAH aku akan jadi yang terbaik utk kau walaupun ada yg lg terbaik dr aku....
akhir kata, terima kasih sbb sudi jadi sahabat aku tak kira masa dan tempat.....
i really2 luv u azhani as my besties for ever~~



Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Jumaat, April 1

:.. oohhhh ..:

ohhh baru perasan yg ari ni dah 1April2011....
bermakna juga blog aku neh dah berusia 3bulan...
still baby lg rupanya blog aku neh.....
huk3~~~~~
so selama 3bulan ini jugak lah mcm2 yg aku bangkitkan dlm blog aku neh...
suka,duka,marah,gembira,pahit,manis,kelat....
semua rasa ada blog aku neh....

bg sesiapa yg bc blog aku neh pasti rs menyesal...
jg follower aku pun agaknya menyesal gak kot....
lg bgs xder follower dr ada....
hahhaa~~~
gurau je lah....
ada follower ada lah kawan ye tak???
apa salah klu kita tmbh kawan....

ok lah...thanks kepada yg dah jd follower aku....
n sapa2 yg blom jd...sila2 lah daftar kan diri anda ya~~~~
happy n nice to know u all....
please support me as newbie blogger~~~
thank you~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


:.. org baru ..:

assalam....
alhamdulillah.....
semuanya selamat.....
smlm dlm jam 8.52pm aku dpt call tp aku xjwb...
then dlm 9.02pm aku dpt msg dr seorg kawan lama aku,kireen gtau aku yg kawan aku lg sorg(laili) dah selamat bersalin dah...baby gurl....
alhamdulillah.....
bertmbh lg seorg umat ALLAH kat muka bumi ini....
happy for her....

tp dlm ms yg harap aku harap anak kawan aku lg sorg, Ain....
"Amani...sihat cepat ya.....mama Izat risau lah dgn keadaan amani yg panas sejuk tak tentu masa tuh....even mama izat jauh neh mama izat sentiasa ingat kat amani.....epat sihat ya syg....cian kat mama dgn ayah...."
ye anak angkat aku yg pertama....
dear ain...kuatkan semangat kamu ya...
insya-allah amani takde apa2 tuh.....
allah bg ujian kat ain and acap...
bukan ms ain n acap bercinta je DIA turunkan ujian...
dah ada anak pun DIA tetap turunkan....
insya-allah satu hari nanti ain n acap pasti senang......

back to laili....
dear laili.....kite harap awak jg diri elok2 ya....
insya-allah dlm ms terdekat neh kita dtg jengok awk n baby awk yer....
tak sabar plak rs nyer.....
ye lah ms awak menikah kite lah satu2nya kwn awk yg tgk awk menikah.....
kite yg smpi dl n kite gak lah yg blk lmbt....
seronok tgk awk bersanding n tangkap gmbr......
now awk dah jd mak dah.....
i'm happy for u dear......

p/s:
yer..seronok dgr kwan2 aku bahagia disamping family mereka....
turn aku bl lg????oohhhh~~~~insya-allah ada bahagian utk aku happy nanti...
cuma skrang allah masih menduga aku sebagai umat-Nya yg kerdil.....


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:.. BanTu-MemBsnTu AmALan MuLia ..: