:..♥ M.ÿ.$.T.O.R.ÿ. ♥ ®..:: Mac 2011

Followers

Khamis, Mac 31

:.. SEGMEN 1 HARI 1 BLOGGER THE FACEBLOG ..:


assalam....ye mlm neh aku sekali lg xleh tido slps smlm diserang migrain...kuang3~~~~
dok tgh belek2 FaceBlog skali terbaca 1 segmen neh.....
SEGMEN 1 HARI 1 BLOGGER THE FACEBLOG.....
jom kita try buat apa segmen ini nak....enjoy ya~~~

1. nama anda @ nickname
nama aku `Izzaty Mohd Hamid...family,saudara-mara dan kawan rapat panggil aku Izz,kawan sekolah/universiti panggil ezat/zaty..so terpulang lah kat korg2 selesa nak panggil aku apa janji bukan nama lain2 sudah lah...hehehe~~~

2. nama blog anda & rahsia di sebalik nama tersebut
nama blog aku :..♥ M.ÿ.$.T.O.R.ÿ. ♥ ®..: ..:.. SeGaLaNyA BeRmULa dGn KeHiDuPAn ..:..
rahsia di sebalik nama tuh??? tidak ada rahsia apa2 sebenarnya....suka sangat dengan cerita then tu yang namakan blog aku tu dgn mystory....

2. ceritakan tentang blog anda.
blog aku ni umum,semua orang boleh baca tapi awal2 aku bagitahu ni...blog aku banyak berkisar pasal diri dan kehidupan aku serta masalah2 yang aku hadapi...sebab kat blog ini sajalah aku banyak luahkan dari manusia...

3. tujuan anda blogging
tujuan aku berbloging ni aku nak isi masa lapang aku almaklum lah aku penganggur terhormat selepas habis belajar bulan 11 tahun lepas..so dengan berblog ini lah aku isi masa lapang aku...kadang2 aku cari ilmu gak dengan berblog neh..sikit sebanyak gak lah aku berjaya belajar hidup berblog ini..

4. harapan anda untuk blog anda.
harapan aku untuk blog aku ialah untuk menjadi panduan kehidupan orang2 kat luar sana yang hadapi masalah macam aku ini di dalam dunia blog..dan akan ada yang fahami masalah aku ini serta bantu aku hadapi masalah aku..


5. sedikit nasihat @ pesanan kepada blogger lain.
nasihat aku,korg cubalah jadikan hidup blogger ini sebagai teman baik korg dan jadikanlah panduan kepada blogger lain..

sekian....

so apa kata korg2 pun try gak segmen neh....
mana tahu korg nyer lg gempak kan????kih3~~~
just klik saja pada logo bawah neh then korg try lah yer....

Selamat Mencub....
dadaaaa~~~



Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


:.. errrr ..:

assalam....
apa lg yek aku nak update....
ohhh ya....
ahad lpas bersamaan 27hb mac 2011...
aku kuar jln2 sama en.bf.....
ok lah kami tgk wayang....
tgk citer
...dalam botol
best ker citer neh????
leh kata agak bored sbb citer dr true story.....
but still ada moral of story ya.....
sapa yg faham jer akan tahu citer ni ada moral story dia....
klu yg tak paham tuh...errr~~~tak tau lah nak ckp apa....
then tak semua citer akan ada moral story dia yg baik kan???
gitu gak lah sebaliknya...
setiap movie tuh pun pasti ada nest n tak bestnyer....
then berbalik pada citer ...dalam botol neh.....
mula2 tak paham apa punya citer daaa~~~
then nak habis br lah paham why......
so dr 5 bintang leh lah bg 2.5bintang kat citer neh.....
nak bg 3 pun xleh nak bg 2 pun xleh.....
so jd 2.5 je lah yer......
nyesal???ada gak ler actually....
tu xleh nafikan lah yer.......
huhuuuu~~~~

will be continue another story..insya-ALLAH~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


:.. no idea ..:

assalam....
izzaty neh suka sgt mendiamkan diri.....
naper???
sbb izzaty dah xder idea dah nak update apa kat blog....
tetiap ari rutin yg sama....
cuma ari ni tergerak nak tlis kat entry neh.....
apa dia????
ari ni izzaty pos lg surat...
byk gak lah dlm 21 surat....
surat apa yek???
surat cri keje.....
byk kan smpi 21buah company izzaty mintak tuh....
entah lah semua nyer izzaty harap akan ada rezeki utk izzaty....
izzaty cuma berharap n berdoa saja agar ALLAH bukak pintu rezeki utk izzaty...
izzaty dah penat dok umah dgn tiada fulus nyer lg....
adehh~~~~susah tul skrang neh nak cri keje.....
izzaty teringin gak nak mcm along n org lain...
ye lah leh bantu mama+ayah+diri sendiri....
nak gak merasa beli+bayar kereta sendiri....
nak ada simpanan utk masa akan dtg......

mcm mana nak ada semua tuh bl cri keje n bl interview semua xnak bg peluang.....
cuba lah bg peluang br tau kita ni leh buat keje ke tak...
genap 4bulan izzaty menganggur....
lama kan????xpenah dibuat org kot selama tuh dok nganggur jer....
entah lah...kadang2 izzaty smpi naik penat dah asyik dok antar resume+apply mana2 tp entah lah...
ALLAH masih tak bukak pintu rezeki utk izzaty lg agaknya....

apa2 pun izzaty harap akan ada rezeki izzaty dlm byk2 surat yg izzaty antar ari ni....
insya-ALLAH....
kawan2 semua doakan yer izzaty ada rezeki dlm byk2 tuh.....
terimas~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Sabtu, Mac 26

:.. Sahabat ..:


assalam....
yer ptg ni tajuk entry kita mengenai sahabat.....
kata org tanpa sahabat dunia kita takkan lengkap n ceria....
kerana selain dr keluarga kita perlukan sabahat utk memahami kita..
kerana apa2 masalah yg kita rasa x selesa nak berckp dgn keluarga maka dgn sabahat lah kita berckp.....
ohhh ya~~~
aku mcm mana dlm bersahabat ni yer????

aku????
ALLAHUAKBAR.....
aku sendiri pun tak tahu mcm mane nak bercerita mengenai sahabat ini....
selepas apa yg terjadi kat aku dlm persahabatan membuatkan aku lbh berhati2 dlm bersahabat.....
yer...aku hilang sahabat dimana aku berkongsi segala2 cerita mengenai cinta aku.....
aku tahu mereka sayang aku cuma yg aku minta tlg fahami isi hati ini...
tp entah lah masing2 ada pendapat sendiri....
so nak tak nak semua terpulang pd mereka sendiri....
aku hanya berserah sahaja.....

walau mereka putuskan persahabatan dgn aku....
mereka tetap sahabat aku dunia akhirat.....
aku sentiasa pantau aktiviti mereka dr jauh...
aku doakan agar mereka bahagia n ceria......

kpd kamu2 yg br bersahabat dgn aku....
terima kasih byk2 ya kerana sudi bersahabat dgn aku w/pun aku neh seorg yg pendiam....
kenal aku dl br nilai aku neh mcm mana ya.....
bagaimana????
yer skali pandang mmg nmpk garang.....
dah kenal aku ker????
blom kan???so kenal2 lah if rasa nak bersahabat dgn aku....
aku seorg yg pendiam...pendiam ker???
aku seorg yg suka gelak...serius..aku mmg suka gelak dr berckp..
nak tau byk lg pasal aku....bersahabat lah dl yer....

so dgn itu aku tujukan lagu neh utk sahabat2 semua....
Sahabat Selamanya – Padi

Sahabat untuk selamanya
Bersama untuk selamanya
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya setia

Sahabat untuk selamanya
Atasi semua perbedaan
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya
Selamanya setia

Sahabat untuk selamanya
Berbagi dan saling menjaga
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya
Selama-lamanya setia






Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


:.. aku bukan pilihanmu VS. aku bukan pilihan hatimu ..:


assalam....
aku bukan pilihamu vs. aku bukan pilihan hatimu....
kenapa tajuk entry aku kali neh mcm itu...
lps aku hayati dua2 lagu neh lebih kurang je actually...
pdhal byk lagi kot lagu yg hampir sama dgn dua lagu neh...
tp aku berkenan dgn dua lagu neh.....
sbb aku rasa mcm terkena kat diri aku....
entahlah....semuanya pasti ada hikmah dgn apa2 yg terjadi pd diri aku sblom,tika ini dan slps ini.....
yg pasti semuanya ALLAH yg tentukan....

jom kita lihat lirik n klu nak nyanyi skali pun boleh...
enjoy ya~~~


Isma - Aku Bukan Pilihanmu

Jutaan hari berlalu sudah
Tak ku sedari begini jadinya
Kisah yang indah berlalu sudah
Cintaku musnah hancur berderai

Betapa dukanya hatiku
Bila cintaku tak ke mana
Hatiku kau guris luka
Ku tabahkan jua hatiku ini

Korus
Cintamu yang lalu
Masih ku terasa
Akan diri ini sama bagai dulu
Kenangan bersamamu
Masih ku terasa
Apakan daya aku bukan pilihanmu

Derita yang ku tanggung ini
Jiwaku terus meronta
Tak tertahan pedih hatiku
Hanya doa ku kirimkan untukmu


Ungu - Aku Bukan Pilihan Hatimu

Jika memang diriku bukanlah menjadi pilihan hatimu
Mungkin sudah takdirnya kau dan aku takkan mungkin bersatu

Haruslah slalu kau tahu
Ku mencintaimu di sepanjang waktuku
Harus slalu kau tahu
Semua abadi untuk selamanya

Karena ku yakin
Cinta dalam hatiku
Hanya milikmu
Sampai akhir hidupku

Karena ku yakin
Di setiap hembus nafasku
Hanya dirimu
Satu yang slalu ku rindu

Jika memang diriku bukanlah menjadi pilihan hatimu...


------------------------------------------------------------------------

tambahan....
lagu neh plak ingatkan aku pd dia....
entah lah nak kata sama tak jugak tp aku paham apa yg dirasai....


Aku Bukan Untukmu - Rossa

Dahulu kau mencintaiku
Dahulu kau menginginkanku
Meskipun takkan pernah ada jawabku
Tak berniat kau tinggalkan aku

(*)
Sekarang kau pergi menjauh
Sekarang kau tinggalkan aku
Disaat ku mulai mengharapkanmu
Dan ku mohon maafkan aku

(**)
Aku menyesal t’lah membuatmu menangis
Dan biarkan memilih yang lain
Tapi jangan pernah kau dustai takdirmu
Pasti itu terbaik untukmu

(***)
Janganlah lagi kau mengingatku kembali
Aku bukanlah untukmu

Meski ku memohon dan meminta hatimu
Jangan pernah tinggalkan dirinya untuk diriku

Kembali ke: (*),(**),(***)

Meski kau memohon meminta hatiku
Jangan pernah tinggalkan dirinya
Untuk diriku



Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Floria Putrajaya Flower and Garden Exhibition 2011

Floria Putrajaya Flower and Garden Exhibition 2011

huhuuu...kena taruk dlm reminder neh......
bl????
9-17July 2011.....
yeah....need to go gak kali neh like every year.....
insya-allah if kesihatan mengizikan mahu p masa dia segar bugar n second masa dia mula layu....
insya-allah....harap2 ada peluang itu......


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Khamis, Mac 24

:.. mana hilang ..:

assalam....
yer..mesti korg tertanya2kan mana aku hilang????
FB active jerk tp blog hampeh....
hehehee~~~
mcm neh citer nyer.....
lps aku "satel-up" all messy thing dlm hati neh aku diserang demam....
lame gak kot aku tak demam teruk....
teruk bg aku n tak teruk bg korg....
teruk bg aku maknanya.....
tekak aku sakit+perit,hidung berhingus,telinga berdengung,badan panas tak tentu waktunya......
errr~~~teruk ke bg korg????
tu pun still aku x p jmp doc sbb aku tau apa jwp doc tuh nanti....
huhuhuuu~~~~

ok lah demam2 aku pun aku neh masih gatal nak kuar umah gak....
mcm smlm....
aku leh plak join si mamat neh dgn anak2 buah dia p main bowling kat Klang Prade sane.....
adesss~~~tu pun lps maghrib lah kan aku kuar nyer....
smpi2 umah dah tepat kul 12am lps antar anak2 buah dia yg dua org perempuan tuh smpi btl2 dpn+masuk umah.....
sggh giler diaorg2 neh rupanya....
n jd tanda tanya gak nape tetiba jerk dia ajak aku join dia n staff dia...
b4 neh tak penah pun.....
ye lah tgk wyang ke apa ker jgn harap ler kan.....
pelik gak...
tak kisah lah kan janji aku jln2 sbb aku dah bosan dok umah neh..

hope ayah+mama aku paham nape aku kuar jln2.....
even aku tau diaorg mare actually...
tp apa2 pun aku tetap jlnkan kewajipan aku gak sbgai anak and hamba.....

ok lah lain kali aku sambung lg....
nak tgk2 apa yg br.....
jmp lg....
daaa~~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Selasa, Mac 22

:.. pertanyaan ..:

assalam....
yer pertanyaan aku selama 5ari hampir terjwb....
jika dia masih menipu aku....
maka tu semua urusan dia dan yg maha kuasa....
aku cuma mahu membuang segala kekusutan dlm ati ini....

pasti ramai yg mengatakan bahawa aku tak leh terima qado dan qadar yg ALLAH tentukan....
tp ramai juga yg tidak berada ditempat aku skrang ini....
jika korg ditempat aku skrang pasti korg tak leh terima segala2nya dgn senang2 mcm tuh saja....
tp aku tahu ini semua dugaan yg ALLAH berikan pada aku.....
DIA sayang aku jadi dia uji aku dgn cara ini....
ALLAHUAKBAR~~~~

slama 5ari aku menjadi sorg penanda tanya.....
benarkah dia sudah meninggal???
betulkah begitu cara dia meninggal???
kenapakah dia masih menganggu aku w/pun dia dah meninggal???

aku berjumpa jua dgn BF utk mencari jwp.....
yeah...itu dia jwp yg bg...
puas ker hati aku dgn jwp dia????
mungkin~~~
tp hati aku kuat mengatakan bahawa "pompuan" itu hanya mahukan simpati n cukup2 terdesak utk ada pakwe....
sbb nyer....segala msg sentiasa bercanggah dgn apa yg sblom n slps msg yg diberi.....

kuasa Tuhan....
ye aku tak nafikan kuasa Allah tu lbh kuat dr segala2nya....
aku jugak yakin pasti akan ada hikmah juga 1ari nanti dgn apa2 yg terjd pd aku....

errrrr~~~mcm mane plak dgn "pompuan" tu yek????
semuanya biarlah Allah tentukan sama ada benar atau tidak berita mengenai dia.....
mungkin 1ari nanti bl aku dah dpt detail tentang dia...
aku akan bersemuka dgn dia atau family dia....
insya-Allah.....

s/n:
semoga ALLAH ampuni dosa aku jika aku tidak percaya akan qado n qadar yg DIA tentukan....
semoga ALLAH beri juga petunjuk kpd aku siapa yg benar n siapa yg salah...
semoga ALLAH berkati roh dia di alam sana....
INSYA-ALLAH~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Isnin, Mac 21

:.. KeSeDiHaN DaLaM KeGeMbiRaaN 2 ..:

assalam...
yer...skrang dah jam 2.26am,21/03/2011(isnin)....
aku masih lg tak dpt lelapkan mata....
apa nak jd dgn aku neh???
adehhh...susah bl hati tak tenang.....
kenapa lg neh izzaty???
ye...akhirnya aku dah terluahkan pun rasa marah aku kat FB...
nasib kau ler yer....
ok lah aku story lah yer....

mcm yg aku citer dlm tajuk yg sama b4 this....
aku dpt berita bahawa "pompuan" tuh dah meninggal...
bermakna ari ni sudah 5ari dia arwah....
yg menjadi kesedihan pd aku....
jika benar dia sudah arwah utk apa lg "family" dia msg aku???
seari selepas aku dpt msg kata dia meninggal, aku dpt msg lg dr "family" dia menceritakan bagaimana dia meninggal....
tu dia...tang situ aku jd confuse sudah....
sblom neh aku dpt msg katakan bahawa hidup dia bergantung pada mesin, percent utk hidup sggh kurang....
tp msg hari tu menceritakan yg sebaliknya plak....
di situ sudah menjadi tanya tanya pd aku....
ohhh~~~aku rs aku perlu selidik jua apa yg terjadi sebenarnya...
tp bagaimana ya?????
ohh aku btl2 buntu.....

kemudian semlm(20/03/2011)....
slps aku kuar berseronok nak blk....
skali lg aku dikejutkan dgn satu msg....
siapa lah plak bg msg tgh2 maghrib neh...
keta on the road br aku baca...
ya allah....apa lg yg "pompuan" neh nak???
tu dia aku baca msg cukup2 tersentap hati neh.....
apakah maksud dia???

then di citu menjadi tanda tanya aku sekali lg....
apakah maksud dia jika dia sudah arwah siapakah pula yg bg msg itu???
family dia kah???errr~~~siapa family dia dgn aku????
atau family dia nak membalas dendam atas apa yg jd pd "pompuan" itu????
smpi aku bleh tercakap mcm neh kat FB....
errr~~if ko dah "arwah" nape smpi la ni aku masih dpt msg dr ko lg huh????klu tak silap aku ko dah "arwah" 4ari kot.....then "roh" ko tak puas hati dgn aku sbb tu smpi laa ni aku dpt msg ko yek???ke masa diaorg "kapan" ko masuk skali fon ko tuh???btl2 tak paham.......
mood: totally bengang~~~~

siapa yg cri penyakit skrang neh????
aku ker dia???
then utk apa lg family dia "berkurang ajar" dgn aku?????
jgn smpi aku jd "kurang ajar" blk dgn korg2 ya.....

s/n 1:
slg aku terdaya utk pertahankan milik aku, aku bertahan...
jika tiada lg daya itu,aku akan berhenti....
jika sudah menjadi suratan bahawa aku dan BF bersama spt yg tertulis di loh mahfuz, maka aku cuba menerima BF sebaik n seburuk dia....
jika sebaliknya, maka aku akan meminta+meminjam kekuatan Yg Maha Kuasa utk merawat hati ini...

s/n 2:
wahai keluarga a&@*!@&,klu niat kamu utk membalas dendam terhadap aku atas kematian a&@*!@&,silakan....
kamu juga silap kerana kamu yg tidak menasihati anak kamu agar tidak bermain dgn api....
jika dah bermain dgn api, maka kamu tahu akan akibatnya kan???
bukan kerna hidup hanya sementara ini, terima saja semua yg berlaku pd diri ini w/pun terpaksa berkongsi kasi...
kamu silap wahai keluarga a&@*!@&.....jika keluarga kamu mmg jenis yg berkongsi kasih itu aku sudh pasti apa jawapan kamu semua....
tp pk lah wahai keluarga a&@*!@&....tidak semua org macam kamu2 semua yg sanggup berkongsi kasih.....
nasihat aku pada kamu2...jika benar dia sudah arwah kamu tutup lah buku dgn aku...
aku sudah malas utk tahu pasal kamu2 berserta arwah skali.....


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Ahad, Mac 20

:.. Kepuasan ..:

assalam...
yeaaaa....
akhirnya dpt gakz aku p putrajaya tgk hot belon tuh even sekejap jer...
smpi2 jerk hujan...
dok ler dlm keta tggu reda ckit....
dah reda kuar jln2 kat booth2 yg ada kat c2....
alamakkk..lecah lah plak....abis my sandel....huhuuu~~~~
xpe lah...bukan salu pun..sat g kita cuci lah yek...
tu dia....lpak tepi tasik sambil mkn terus cuci sandel nyer...
hahhaha~~~geli oooo......

tggu time utk hot ballon naik neh.....
dh smpi masa...tu dia bahang api dh terasa dh....
lawa2 semua w/pun dlm hati nak tgk yg lain...
tp sbb last day diaorg naik kan ckit jerk....
huhuuuu~~~~

so pusing2 amik gmbr then blk lah...
janji puas hati sbb dpt tgk.....
insya-allah klu de rezeki lg nak tgk lg....
hehehhee~~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Sabtu, Mac 19

:.. Marry Me ..:

assalam...
huk3~~~
aku tak tau nape tetiba jerk aku terbekenan dgn lagu train-marry me...
so korg bc lah lirik dia+aku translate pakai encik google nyer....
ada salah tuh paham2 sendiri lah yer....
hik3~~~
enjoyzzzz.....
"Train - Marry Me lyrics(English version)"

Forever can never be long enough for me
Feel like I've had long enough with you
Forget the world now we won't let them see
But there's one thing left to do

Now that the weight has lifted
Love has surely shifted my way
Marry Me
Today and every day
Marry Me
If I ever get the nerve to say
Hello in this cafe
Say you will
Mm-hmm
Say you will
Mm-hmm

Together can never be close enough for me
Feel like I am close enough to you
You wear white and I'll wear out the words I love
And you're beautiful
Now that the wait is over
And love and has finally shown her my way
Marry me
Today and every day
Marry me
If I ever get the nerve to say hello in this cafe
Say you will
Mm-hmm
Say you will
Mm-hmm

Promise me
You'll always be
Happy by my side
I promise to
Sing to you
When all the music dies

And marry me
Today and everyday
Marry me
If I ever get the nerve to say hello in this cafe
Say you will
Mm-hmm
Say you will
Marry me
Mm-hmm

"Train - Marry Me lyrics(Malay version)"

Selamanya tidak pernah bisa cukup lama bagi saya
Merasa seperti saya sudah cukup lama dengan anda
Lupakan dunia sekarang kita tidak akan membiarkan mereka melihat
Tapi ada satu hal yang tersisa untuk dilakukan

Sekarang berat telah mengangkat
Cinta pasti bergeser jalan
Menikahlah
Hari ini dan setiap hari
Menikahlah
Jika aku pernah mendapatkan keberanian untuk mengatakan
Halo di kafe ini
Katakanlah anda akan
Mm-hmm
Katakanlah anda akan
Mm-hmm

Bersama-sama tidak pernah bisa cukup dekat bagi saya
Merasa seperti saya cukup dekat dengan anda
Anda pakai putih dan saya akan memakai kata-kata aku cinta
Dan kau cantik
Sekarang menunggu selesai
Dan cinta dan akhirnya menunjukkan saya cara nya
Menikahlah
Hari ini dan setiap hari
Menikahlah
Jika aku pernah mendapatkan saraf untuk menyapa di kafe ini
Katakanlah anda akan
Mm-hmm
Katakanlah anda akan
Mm-hmm

Janji saya
Anda akan selalu
Happy di sisiku
Saya berjanji
Sing kepada anda
Ketika semua muzik meninggal

Dan menikah
Hari ini dan sehari-hari
Menikahlah
Jika aku pernah mendapatkan saraf untuk menyapa di kafe ini
Katakanlah anda akan
Mm-hmm
Katakanlah anda akan
Menikahlah
Mm-hmm



Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Jumaat, Mac 18

:.. Festival Belon Panas 2011 ..:

assalam....

yippy~~~
kesian aku br tau Festival Belon Panas 2011 dtg kembali....
bl???
start 17 Mac till 20 Mac 2011 neh.....
huhuhuuu~~~~
mau p tgk+jln2 gakzzz......
ngeeeee~~~
cuci2 mata....hehheee.....
penat asyik dok perap kat umah jerk....
ok lah guyzz need more info just klik this link ya....
jom ramai2 kita meriahkan hujung mggu kita dgn melihat belon panas ini....
yiippy~~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Khamis, Mac 17

:.. KEWANGAN UNISEL ..:

assalam...
aku btl2 BENGANG DGN KEWANGAN Universiti Selangor.........
sbb apa????sbb suka bantai aku sorg lg2 bab duit.....
duit selama neh aku bayar korg masuk poket sape????
klu ikut kiraan aku korg yg berhutang dgn aku....
dl sistem sendiri pun kata korg yg hutang dgn aku....
then bl p check2 blk kata aku hutang rm200++.....
aku p satel kat shah alam....
shah alam kira2 tggl rm20 SAHAJA yg aku hutang...
done aku bayar.....
last Jumaat(11 Mac 2011) kewangan UNISEL BJ call ckp statement aku ada prob...
aku minta dia call shah alam tanye mcm mane sbb shah alam kata dah clear dah...
then today (Khamis-17 Mac 2011) aku dpt calling back dr kewangan BJ....
lps diaorg discuss hutang aku TELAH BERTAMBAH KE RM800++......
WHAT THE HELL!!!!!!!!!
woiii...duit selama neh aku bayar+korg amik terus dr PTPTN tuh korg masuk korg ke huh?????
aku dah bayar semua nyer tau tak?????
EVERYTHINGS CLEAR........
aku tak paham btl lah....
aku tau ler gaji bapak-mak aku hampir RM10K tapi agak2 arr nak bantai aku smpi mcm tuh skali?????
dr aku diploma smpi laaa ni korg dok bantai aku.....
aku xpaham lah dgn korg neh....
bikin hati gua panas.....
n buat aku mare+nyesal sgt2 aku belajar kat UNISEL...
under kerajaan mende klu yuran tuh byk yg tersembunyi??????
under kerajaan mende klu yuran tuh melampau mcm org belajar kat overseas sane??????
arrrgghhhh~~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Rabu, Mac 16

:.. KeSeDiHaN DaLaM KeGeMbiRaaN ..:

assalam....
allhuakbar.....
naper dgn aku ari neh????
yeh...ari ni tercapai sudah hasrat aku utk tgk HMM....
apa HMM tuh????
hehehe.... Hikayat Merong Mahawangsa lah....
ooooo~~~~
tu shortform yg aku tgk kat tiket wayang tuh....
not bad citer tuh....
walaupun sebenar2nya aku xminat dgn sejarah tp aku gagahkan diri jugak nak tgk cgi,impak n everything about it.....
huk3~~agak kejam statement itu ya tak???
ok lah itu aku kegembiraan aku....
TAPI.......
tgh2 syok layan citer tuh poket suar aku vibrat lah plak....
agak malas nak tgk siapa yg bg msg....
tggu je lah abis kang br aku tgk.....
so mmg btl2 abis tgk citer tuh aku tgk siapa yg bg msg....
oooohhh..."pompuan" neh.....
apa dia nak lg????xpuas hati lg ker dgn aku????
tu dia baca2 jer msg dia aku tak tau mcm mane aku kata.....
btl ker apa yg aku baca neh????
ke sengaja???? ke nak jadik mcm citer ASMARA tuh????
arrgghhh~~~aku rs mcm sandiwara jerk.....
org yg meneman aku tgk movie neh mula2 happy+ceria jerk aku tgk...
n patut lah tgh2 citer tuh dia jd lain mcm.....
sbb dia pun dpt msg yg sama n dah baca dl b4 aku.....
no wonder lah dia totally change.....terus jd pendiam+tak happy....
yg terasa aku sah2 lah aku ni kan????
so what to do terpaksa lah terima je kan????

errr~~mesti nak tau kan apa msg aku n peneman aku tuh dpt kan????
--> received: 09:48:39pm 16-03-2011
--> sender: ?sesat
Kpd rakan2 a&@*!@&,sedekah al-fatihah utk beliau telah kembali ke rahmatullah jam 8.45 mlm td. Al-Fatihah


yer..itu ler msg yg aku dpt.....
aku mula2 terkedu tp nak percayakan msg tu totally not....
sbb aku dah penah kena kencingtipu dgn segala bagai msg dari sender itu.....
so perlu ker aku percaya akan msg neh???
so nak tak nak semua nyer aku berserah kpd ALLAH....
sbb DIA maha mengetahui......

Ya ALLAH...
jika benar msg itu aku ampunkan segala dosa dia terhadap aku selama dia menyakiti hati ini.....
jika tidak benar kau ampunkan lah segala dosa dia sbb menipu....

tapi ikhlas ke aku ampunkan dosa dia???
segalanya biarlah ALLAH SWT tentukan....
aku hanya berserah.....

AL-FATIHAH utk arwah...... T__T


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


:.. KemBaLi ..:

assalam....
errr~~~title neh aku dah guna ke blom yer???
hehehee~~~lupa sudah sbb lama aku tak update kan blog neh.......
ok lah....
start today and seterusnya....
insya-allah aku akan cuba utk mengupdate blog aku neh walaupun merapu.....
see u guyz next title....
=))


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Selasa, Mac 15

:.. ALhaMduLiLLaH ..:

assalam...
alhamdlillah....
selesai jua majlis along ku yg sorg neh.....
then now waiting for next stage plak....
cannot wait lah plak kan???
hehheee~~~
anywhere disamping kesempatan ini...
aku wakil family+along aku nak ucapkan terima kasih kat sedara-mara kiteorg semua n kawan2 yg sdi hadir+meriahkan majlis along.....
thanks soo much~~~~

us before majlis


semasa majlis



Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Khamis, Mac 10

:.. tak sabar ..:

assalam....
muahahaaa~~~~another 2days more....
tu pun lps tolak ari Jumaat lah kan.....
tak sabar rasanya tgk satu2nya akak kesygan aku neh bertunang....
n bakal dpt abg long.....
yippy~~~

to my sis, Qistina.....
i'm happy for u.....
and i luv u soo much~~~
tawin nanti jgn lupa family plak ya~~~~
huhuuuu~~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Isnin, Mac 7

:.. MunCuL KemBaLi ..:

assalam...
huaaa~~~
lame nyer tak update aku nyer blog....
what happen izzaty????
ngeee~~~
skrang neh sibuk sikit lah.....
hhuuuu~~~
persiapan terakhir lah katakan....
heheeee~~~
i hope everythings gonna be already...
insya-Allah.....

so aktiviti esok aku nak p satelkan transkrip aku.....
errr~~~nmpk nyer esok kena minta mama duit spare lah plak kan????
just in case kot2 diaorg minta lah kan???
UniSel kan terkenal dgn nyonglap2 duit aku...
klu org lain aku xpasti lah plak kan.....
huhuuu~~~

ok lah aku nak check FB aku then aku mau tido...
esok kena bgn awal tmbh2 lg perjlnan aku jauh+redah jem nyer lg...
nanti2 aku sambung blk ya~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Sabtu, Mac 5

..:.. MiNe AccOuNt ..:..


OK lah...sahabat2 semua leh add+chat+jmp saya kat laman2 sosial yg sy dah register neh saja OK....
tak kenal maka tak tahu.....

hope u guyzz sudi berkawan dgn sy.....



δ Facebook - Izzaty Hamid

Create Your Badge,

δ 1Malaysia - `Izzaty Mohamad Hamid ,

δ Twitter - Izzaty Hamid/@izz_hamid

δ Friendster - iZzAtY OuR$tOrY,

δ Myspace - Menjaga Hati,

selamat berkenalan dan bersahabat..... =)



Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Jumaat, Mac 4

..: TrANsKriP FoRm ..:

as-salam...
yeah aku btl2 kepenatan ari neh....
antar mama jam 12.30pm then aku terus gerak ke Unisel Bestari Jaya....
wat pe kat sane???
jmp mentor mau amik audit+transkrip form ler....
ahakkk~~~~4bulan dah abis belajar br nak buat transkrip....
heheheee~~~~
small matter lah.....
insya-allah next week satel semuanya lah......
so then tggu tanskrip siap dah leh play2....
yippy~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Khamis, Mac 3

:.. JeniS DaRah ..:

assalam....
ye aku saja jer nak kongsi dgn korg2 semua......

apa jenis darah korg yek????
heeehee~~
nak bangga lah sat even aku tau ramai yg tak heran dgn apa yg aku dh buat+dpt ni kan.....
yeahhh~~~
story nyer gini.....
bulan 1 dl p klinik panel ayah utk check darah+group apa....
then bulan 2 lps p amik result tapi cukup2 hampa sbb doc memula tuh lupa mau inform sama LAB mau blood group skali....
dah tu kena amik darah skali lg utk tentukan aku blood group mana....
br nak baik tempat cucuk bulan 1 dl dah kena cucuk blk...
alahaiii~~~sakit beb.....

then today..
aku p amik result blood group aku....
yippy~~~
tau apa blood group aku????
ehemmm~~~sy jenis AB positive....
ahakkkk~~~~
yeah itu lah dia blood group sy....
tp kenapa ada positive n negative yek???
aku ikut confuse gak actually tp xper lah janji aku sihat.....
hehheee~~~
so dgn itu aku mau kongsi ckit info dgn korg pasal jenis2 darah manusia....
enjoy reading ya~~



Darah A hanya dapat menderma kepada mereka yang berdarah A dan AB dan menerima darah A dan O sahaja.
Darah B hanya dapat menderma kepada mereka yang berdarah B dan AB dan menerima darah B dan O sahaja.
Darah AB dikenali sebagai Penerima Universal kerana dapat menerima darah A, B, AB dan O.
Darah O dikenali sebagai Penderma Universal kerana dapat menderma ke semua jenis darah A, B, AB dan O.

Jenis darah dan mengenali keperibadian

Golongan darah ternyata menentukan cara orang berpikir, berucap dan bertindak. Hal ini terutama diyakini oleh orang-orang Jepun secara lebih terperinci. Praktik pemilihan golongan darah ini dilakukan oleh mereka pada saat akan merekrut tenaga kerja untuk menentukan golongan profesional.

Untuk jenis posisi tertentu, jenis golongan darah yang diperlukan akan berbeza dengan untuk posisi lainnya. Kerana menurut keyakinan orang Jepun, tidak semua golongan darah dapat bekerja sama baiknya di semua posisi. Furukawa Takeji yang pertama kali meneliti dan menyatakan bahwa golongan darah seseorang akan mempengaruhi keperibadian dan karakter orang tersebut secara langsung .

DARAH A

Ketika kecil, orang yang berdarah jenis A biasanya suka bercampur gaul dengan orang lasak. Selepas memperolehi sesuatu pekerjaan dan kaya dengan pengalaman hidup, orang seperti ini dapat mengawal perasaan sendiri dan lebih bersifat matang. Bagaimanapun, ketika tua kelak, orang yang berdarah jenis A ini akan menunjukkan sikap yang degil dan keras kepala.

Biasanya orannya serius dan penyabar, tegas dan dapat dipercayai, berfikir secara menyeluruh, konsisten, keras kepala. Orang golongan darah A ini biasanya suka menyendiri kerana memiliki idealisme .

Keharmonian dan keamanan adalah matlamat utama dalam hidupnya. Anda gemar melakukan kerja-kerja secara berkumpulan dan juga gemar melibatkan diri dengan berpersatuan. Anda bijak bergaul dengan individu disekeliling dan ternyata mereka juga sentiasa berasa senang untuk bekerjasama dengan anda. Sikap sensitif, sabar, dan bertimbang rasa yang ada dalam diri anda itu melambangkan bahawa anda tergolong dalam kategori individu yang memiliki keperibadian penyayang. Walau bagaimanapun ada kalanya kamu agak degil dan terlalu kuat bekerja sehinggakan tidak mengendahkan langsung waktu untuk berehat. Anda harus ingat, kesihatan juga perlu diutamakan. Jangan kerana terlalu leka dengan kerja-kerja anda itu, kesihatan diri pula yang terabai.

Cara Berkomunikasi dengan Orang Bergolongan Darah A

* Jangan mengangkat topik yang konfrontatif, misalnya, topik kontroversial kerana mereka orang yang tidak suka membuat konfrontasi dengan lawan bicara.
* Gunakan kata-kata yang relatif sopan kerana mereka sangat sensitif dan terkadang konservatif sehingga kata-kata yang tidak sesuai dengan standard kesopanan minimal akan dapat menyinggung mereka.
* Jika menjawab usahakan dengan lengkap dan bermakna kerana mereka adalah orang yang sangat sempurna dan kurang menyukai hal yang setengah-setengah.
* Mintalah pandangan dan pendapat mereka kerana mereka sangat kreatif untuk hal ini dan dengarkan dengan saksama ketika mereka menjelaskan.
* Jangan melebihi mereka saat menyampaikan sesuatu. Maksudnya, jangan sampai mereka merasa dilampaui dalam hal kepintaran dan pengalaman, misalnya.
* Hargai mereka dengan memuji seperlunya kerana pujian yang berlebihan akan membuat mereka ragu dengan ketulusan si pemuji.

DARAH B

Bagi berdarah jenis B pula, mereka dapat melalui zaman kanak2 yang cukup bahagia dan seronok. Apabila meningkat dewasa, orang yang berdarah jenis B ini secara umumnya boleh dibahagikan kepada dua golongan iaitu, jenis suka berterus terang dan satu lagi jenis, lebih suka memencilkan diri dan tidak gemar bercampur gaul dengan orang ramai. Orang yang berdarah jenis B tidak menunjukkan perubahan sikap yang ketara daripada usia kanak2 hingga tua. Ini bererti, walaupun usia semakin meningkat, namun mereka kelihatan masih berjiwa muda.

Biasanya berkarakter ingin tahu, memilik banyak ketertarikan di pelbagai bidang, semangat biasanya cepat naik tetapi juga cepat padam, selalu ingin menjadi orang yang superior dan diperhatikan dari orang lain.

Simple! Itulah ungkapan yang paling tepat untuk anda . Anda lebih selesa dengan kesederhanaan. Dalam perhubungan pula anda adalah individu yang terlalu jujur dan lebih gemar berterus terang dalam apa jua perkara. Dalam melaksanakan sesuatu tugasan yang diberikan, anda lebih gemar melaksanakannya denga cara anda sendiri. Anda adalah individu yang kreatif dan fleksibel, mudah bagi diri anda untuk meletakkan diri sendiri dalam apa jua situasi mahupun kelompok golongan tertentu. Anda adalah individu yang bijak bersosial. Namun ada kalanya sikap anda yang gemar berdikari dan tidak gemar meminta bantuan orang lain itu, mampu mendatangkan masalah buat diri anda dan sekali gus memperlihatkan kelemahan pada diri sendiri. Anda harus ingat bahawa, tidak semua perkara kita boleh menyelesaikannya secara bersendirian.

Cara Berkomunikasi dengan Orang Bergolongan Darah B

Ada karakter ada gaya. Orang bergolongan darah B memiliki karakter yang berbeza dengan mereka yang bergolongan darah A. Mereka lebih praktis, egois, kreatif, optimis dan bebas dalam berfikir. Mereka juga memiliki kecenderungan mengerjakan segala sesuatu secara individual. Oleh karena itu, di Jepun, untuk membentuk sebuah kumpulan yang kuat sehingga motto yang digagas John C. Maxwell: teamwork makes the dream work benar-benar menjadi kenyataan, orang golongan darah B ini biasanya kurang dilibatkan.
Untuk lebih jelas, gaya komunikasi dengan orang bergolongan darah B berikut dapat dijadikan pedoman:

” Mulailah pembicaraan dengan runtun, jangan melompat-lompat kerana mereka kurang menyukai hal-hal yang tidak teratur.
” Jangan memulai pembicaraan tanpa mengakhirinya.
” Gunakan data-data tepat, bukan rekaan.
” Jika mengajak kerjasama, pastikan bahwa mereka bersedia.
” Berbicaralah kepada otaknya bukan hatinya. Gunakan lebih banyak fakta rasional daripada sosial.
” Jangan menggunakan gaya bicara yang terburu-buru.

Orang dengan golongan darah B lebih suka mendengarkan uraian rinci dan runtun. Mereka suka ada awal dan akhir dari sebuah percakapan. Kerana mereka sangat prihatin dengan apa yang telah dimulai untuk dapat diakhiri. Mereka tidak suka orang yang berbicara secara tidak jelas dan tanpa pertimbangan rasional kerana mereka lebih menggunakan logik daripada perasaannya.

DARAH AB

Manakala bagi orang yang berdarah jenis AB pula, mereka dilihat takut pada orang asing semasa kecil dan tidak suka bercakap. Tetapi sikapnya berubah dengan ketara apabila suka berkawan dengan ramai orang dan gemar melalui pergaulan yang bebas. Orang yang berdarah jenis AB bersikap optimis dan mudah berpuashati. Bersikap sombong dan tidak mahu dengar nasihat orang lain ketika tua.

Tenang dan bijak mengawal emosi, itulah keperibadian yang jelas terpancar dalam diri individu yang tergolong dalam kategori darah berjenis AB ini. Anda juga sentiasa menghormati orang lain dan ini menjadikan individu yang berada di sekeliling anda berasa selesa untuk berdampingan dengan anda. Anda juga memiliki sikap humor semula jadi dalam diri dan sentiasa bersikap menghiburkan dan ceria. Namun ada satu perkara yang harus anda perbaiki dalam diri anda itu. Anda perlu lebih bijak dan berani untuk membuat keputusan sendiri. Jangan biarkan orang lain membuat keputusan untuk diri anda sendiri.

Biasanya memiliki perasaan yang sensitif, memilik perhatian terhadap sesamanya, jiwa sosial yang tinggi, terkadang suka memaksakan diri sendiri dalam mencapai sesuatu,orang yang memiliki golongan darah AB biasanya berfikir serius dalam menghadapi permasalahan.

Gaya Komunikasi dengan Orang Bergolongan Darah AB

Dengan karakter yang mudah berubah-ubah tergantung keadaan mood tertentu, orang-orang dengan golongan darah AB tentu masih dapat diambil ‘hatinya’ ketika kita berkomunikasi dengan mereka agar mencapai tujuan yang ingin kita raih. Gaya komunikasi yang perlu diterapkan adalah seperti tersebut di bawah ini:

* Pertama-tama, ikuti dulu alur pembicaraan mereka.
* Selanjutnya, berbicaralah secara tegas kerana mereka mudah berubah-ubah.
* Bicaralah tentang seni dan metafisika untuk memulai percakapan yang lebih panjang jika hal itu diinginkan.
* Jika membuat janji, pastikan mereka memahaminya dan setuju.
* Jangan ambil keputusan sepihak kerana mereka termasuk orang yang suka menentukan sebuah keputusan secara sepihak. Diskusikanlah dengan sinergis.
* Jangan terlalu banyak mengumbar kata dan janji kerana mereka sulit mengingat, apa lagi menjalankan kewajiban yang semakin banyak.

Orang dengan golongan darah ini memang sedikit kurang beruntung di Jepun kerana dianggap yang paling lemah dan tidak dapat dipercayai. Namun, hal ini tentu sangat kasuistis dan geografis. Hanya saja, dengan memahami karakteristik orang dengan golongan darah ini, banyak hal yang dapat dilakukan untuk tidak menuai kekecewaan nantinya di kemudian hari jika ternyata karakter itu benar adanya. Dan bagi mereka dengan golongan darah AB tentu dapat melakukan introspeksi diri untuk memperbaiki hal-hal negatif yang benar sesuai dengan penjelasan di atas.

DARAH O

Selalu ikut nasihat ketika zaman kanak2 adalah sikap biasa ditunjukkan oleh orang yang berdarah jenis O. Tetapi selepas usia semakin meningkat, mereka akan cuba menunjukkan kelebihan sendiri dan mempunyai prinsip tanpa dipengaruhi oleh orang lain. Malahan tidak mustahil mereka akan menjadi orang yang berwibawa dan berpengaruh. Dari kecil hingga tua, orang berdarah jenis ini umumnya tidak sombong dan patuh pada nasihat orang lain tetapi bersikap keras semasa tua.

Individu yang memiliki jenis darah dari kategori ini disifatkan sebagai individu yang setia, sabar dan sentiasa yakin terhadap keupayaan dan kebolehan diri sendiri. Selain itu individu dari kategori ini juga sering bersifat ingin menjadi ketua walau dalam apa jua perkara yang ingin dilakukan khususnya yang melibatkan kerja-kerja berkumpulan. Sekiranya menginginkan sesuatu, kamu akan berusaha untuk mencapai matlamat tersebut walau dalam apa cara sekalipun. Ada kalanya kamu dikatakan memiliki sifat cemburu yang agak kuat. Selain itu kamu juga terlalu serius dalam persaingan sehinggakan ia mampu memberikan tekanan kepada diri kamu sendiri. Oleh yang demikian kamu harus lebih bijak mengawal emosi diri mu agar tidak dikuasai dengan tekanan.

Orang ini biasanya memiliki sifat sosial yang cukup tinggi, mudah bersosialisasi dengan orang lain, pintar menutupi sesuatu, biasanya orang ini terlihat tidak pernah memiliki masalah, orang ini biasanya sabar dan baik hati.

Gaya Komunikasi dengan Orang Bergolongan Darah O

Ketika berhadapan dengan orang bergolongan darah O yang penuh semangat dan percaya diri, terus terang, optimistis, terkadang egois dan kreatif, hal-hal berikut dapat dijadikan pedoman:

* Berbicaralah dengan semangat dan penuh vitalitas. Kerana mereka kurang menyukai orang-orang yang terkesan lemah, letih, lesu, lemas, letoy, dan loyo yang dianggap tidak dapat mengikuti rentak mereka yang penuh dengan energi.
* Jangan gunakan kata-kata negatif dan pesimis kerana kelompok kata itu tidak terdapat dalam kamus mereka yang penuh dengan semangat positif dan optimis.
* Ketika mengikat sebuah kontrak, pastikan dengan tegas bahwa mereka komit dengan apa yang telah disepakati dan dapat bertanggung jawab atas penyelesaiannya.
* Berkatalah dengan jujur kerana mereka juga demikian adanya. Sekali kebohongan terbongkar, mereka tidak akan percaya lagi pada lain kesempatan.
* Tunjukkan bahasa tubuh yang penuh keceriaan dan semangat.

Orang dengan golongan darah O paling suka berkomunikasi dengan mereka yang penuh semangat. Orang-orang yang tidak memiliki semangat hidup yang baik sulit menjadi teman dekat orang golongan ini. Kerana mereka selalu semangat sejalan dengan vitalitas yang mereka miliki. Mereka akan dapat berkomunikasi berjam-jam dengan orang yang cocok dan dapat mengikuti rentak bicara mereka yang sangat optimistis dan motivatif.

Sifat-sifat di atas tidak mutlak semuanya akan sama persis, sifat manusia juga dipengaruhi dari kromosom orang tuanya, kromosom adalah pembawa sifat keturunan, ini juga mempengaruhi karakteristik seseorang, tidak dapat disimpulkan 100% hanya dari golongan darah saja.

DIET MENGIKUT JENIS DARAH

Diet untuk golongan darah A :

Untuk orang yang memiliki golongan darah A biasanya memiliki masalah cepat marah, penyakit jantung, kanser dan obesiti, oleh kerana itu asupan makanan untuk orang yang memiliki golongan darah A harus banyak mengkonsumsi makanan berkabohidrat tinggi dan mengurangi lemak.

Diet untuk golongan darah B :

Golonagn darah B biasanya memiliki masalah kesihatan yang berhubungan dengan kerosakan sistem saraf, insomnia, sakit kepala, penyakit hati, masalah haid, sakit tulang belakang, obesiti dan jantung oleh kerana itu penderita golongan darah B harus diet susu dan menghindari makanan yang berbahan dasar itik, ayam dan daging-dagingan yang lain.

Diet untuk golongan darah AB :

Biasanya memiliki masalah kesihatan dalam saluran darah, obesiti, kanser, insomnia, sakit sendi dan tulang . Oleh kerana itu disarankan banyak mengkonsumsi ikan sardin, tuna, susu kambing, putih telur hindari makanan seperti daging lembu, ayam, itik dan daging, ais krim, kacang hitam, jagung dan minuman beralkohol.

Diet untuk golongan darah O :

Untuk golongan ini harus mengkonsumsi makanan tinggi protein dan mengurangi karbohidrat kerana Golongan darah O ini biasanya memiliki masalah untuk penyakit kencing manis, masalah usus, pencernaan, peredaran darah kurang baik, kadar kolesterol tinggi, penyakit jantung, kanser dan penyumbatan arteri.


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


:.. CoNsTrUc ..:

aduuhh...pening aku pk mcm mane nak bega blog aku neh.....
tekan sana salah tekan cni pun salah....
alahaiii~~~
sape2 leh tlg aku edit x blog page aku neh....
berterabur aku rs dah neh....
tteeeetttt~~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Rabu, Mac 2

:.. merepek ..:

Assalam...
alahaiii~~berhabuk rupanya blog aku neh......
ni semua gara2 aku sibuk lah sgt....
almaklum lah tggl lg 11ari jer menjelang ari e-day Along....
aduhh~~~bilik2 dah satel dah....
now aku tgh rajin membuat "hadiah" la plak.....
ngeee~~~rs mcm aku plak yg nak bertunang nyer tuh.....
hisshhh~~
mlm td mama dok bising kat along...
"bl turn aku nanti,ingat apa yg adik ko wat neh semua...."
in my mind...aku buat semua neh semata2 nak org balas jasa aku ker???
sbb ayat nyer totally sama dgn ibu ain....
eerrrrr~~~
entah ler....aku rs aku buat semua neh sbb along kakak aku....
tmbh2 lg aku sendiri pun x kerja lg skrang neh kan...
so aku rs xsalah....
mcm ain..sbb dia kawan baik aku....
penah tido sekatil n sebantal lg tuh...
so apa yg aku nak berkira sgt.....
huk3~~~apa lah yg aku merepek2 neh...
ok lah lain kali aku sambung lg...
skrang aku nak sambung blk keje aku....
daaaa~~~~


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Selasa, Mac 1

:..HaNi ..:


naper dgn cerita Hani TV3 neh yer????
jdkan cerita...
ari Selasa semlm merupakan last episode cerita neh....
then aku tgk lah....
oohhh~~~cerita dia simply like mine story.....
yeah...from this story i get some value n not.....
apa value dia biarlah jd simpanan aku sendiri.....

the truth is i still not believe that girl anymore.....
aku perlukan mata kepala aku sendiri saksikan dia btl2 sakit.....
perlu ker aku buat mcm itu sdgkan hati aku senang+cepat kasihan pd org...
oohh mungkin aku perlukan kekuatan utk semua itu.....
benar atau tidak hanya ALLAH saja yg ketahui......
kuat atau tidak utk aku hadapi berserah pd yg kuasa nak tentukan...
aku hanya berusaha......


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:.. BanTu-MemBsnTu AmALan MuLia ..: