:..♥ M.ÿ.$.T.O.R.ÿ. ♥ ®..:: Ogos 2011

Followers

Sabtu, Ogos 27

:.. Salam Lebaran ..:


Assalamualaikum....
dikesempatan ini sy sbg owner blog ini ingin mengucapkan Selama Hari Raya Aidilfitri, Maaf zahir & Batin buat semua para2 sahabat blogger yg lain, yg jd follower sy malah yg tak jadi follower saya tp rajin menjenguk blog ini juga...
maaf kan segala salah silap saya sepjg perkenalan kita wpun tidak pernah bersua muka.....
dgn itu terima lah e-card dari sy yg tak seberapa ini.....

Selamat Hari Raya Aidilfitri..
minta maaf atas segala salah dan silap sepjg perkenalan...
minta halal atas apa yg dipelajari,menggunakan serta apa2 saja...
maaf zahir&batin...
berhati2 semasa pulang ke kpg..dan ingat org yg tersayang.... =)



Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Jumaat, Ogos 26

:.. Aidilfitri dan Merdeka ..:

assalamualaikum...
jom kita tgk 2 video yg sgt menarik hati setiap org yg melihatnya....

lagu raya dari Firdaus - Kemaafan Lebaran


Lirik Lagu Kemaafan Lebaran – Firdaus Feat. Youk Bunkface dan Faris Awanband

Bayangkan jika hidup sendirian
Aidilfitri yang tiba pasti kesuraman
Tiada siapa yang kan terkenangkan
Hanya sayu dan airmata kesedihan

Andai ku juga punya kesalahan
Persengketaan membuat kita kejauhan
Salam dihulur tanda keinsafan
Tiada apa perlu dibezakan

Diriku dirimu dan kita semua
Tersemat dalam sanubari
Pasti ku telah memaafkan
Semua khilaf dan kesalahan
Itulah tanda sebuah persaudaraan

Bersama kita merayakan
Lupa semua persengketaan
Hulur salam kita saling bermaafan
Bersama lah teman

Ketika kita bergembira
Usah dilupa pada yang tiada
Kemaafan hari lebaran
Semoga hari raya disambut ceria

(ulang 3x)
Pasti ku telah memaafkan
Semua khilaf dan kesalahan
Itulah tanda sebuah persaudaraan
Bersama kita merayakan
Lupa semua persengketaan
Hulur salam kita saling bermaafan

Pasti ku telah memaafkan
Semua khilaf dan kesalahan
Lebaran ini kita semua bersama meriahkan


kedua lagu Saya Anak Malaysia, sempena hari Merdeka akan tiba nanti..


enjoy ya...
insya-allah dlm masa terdekat ni akan ada lg update entry lg....
see u next entry ya~~~
daaa~~~



Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Khamis, Ogos 25

:.. menghitung ..:


assalamualaikum....
pe khabar semua????
amacam semua dgn selama puasa selama 24Ramadhan????
mari kita tmbh lg Ramadhan kita jd yg ke-25.....
so mesti ramai yg menghitung hari utk raya kan???
lg2 yg dl seorg skrang dh berdua...
yg dl berdua skrang dh bertiga....
gi tu ler yg seterusnya....
aku???
masih lg kat takuk yg sama....
gi ner lah aku dr dl smpi skrang....huk3~~~

ok lah org tgh2 dok sibuk menghitung hari nak raya aku plak dok ngitung lain hal.....
jom kita tgk apa yg aku dok ngitung lain dr org lain.....

Daisypath Happy Birthday tickers
ye...hari lahir ku yg bakal tiba...dimana aku akan berusia....
Daisypath Happy Birthday tickers
ooohhh...terasa tua nya aku.....

kemudian kita akan sambut...
Daisypath Anniversary tickers
SELAMAT HARI RAYA..MAAF ZAHIR & BATIN BUAT SEMUA....

lps dr itu aku akan menghitung dua event yg cukup besar dlm hidup aku,iaitu..
Daisypath Wedding tickers
Daisypath Wedding tickers
firstly event dimana satu2nya Along aku bernikah& bersanding....

Daisypath Graduation tickers
secondly...hari aku bergraduat....

errr~~~nape samer yer hari bersanding Along dgn hari grad aku???
aku sendiri tiada kata utk menjawab persoalan itu.....
sooo ni lah yg aku dok menghitung......
alahaiii~~~



Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Isnin, Ogos 22

:.. surat cinta ..:

assalamualaikum.....
ye pe khabar semua????
mcm biasa lah kan bl dh byk ceritera br lah nak bukak blog neh...
klu tak jgn ler harap kan....
ok lah what story nyer????

jom kita mulakan dr mggu lps....
konon cadang nak berbuka sama2 dgn dak2 SCM pd 20 Ogos 2011 bersamaan hari Sabtu....
alhamdulillah jadik gak wpun org yg mencadangkan tmpt nyer tak dpt dtg sbb sesat terlampau....
allahuakbar~~~kesian dia.....
harap2 dpt jmp dia next time...insya-allah~~~~
so kami berbuka kat Falming Steamboat Seksyen 33,Shah Alam seramai 7org....
alhamdulillah terlebih kenyang kot pdhal byk lg yg tak terabis mkn dgn ada lg yg aku tak mkn nyer.....huk3~~~
**ni lah antara2 muka yg ada...(muka ku tak dpt masuk sbb malas nak bgn)..hehehee**

lps berbuka tuh kami pun membawa haluan masing2.....
en.bf tetiba apa tah mimpi dia bw aku p Uptown Shah Alam yg dh 6-7thn aku tak jejak......
ishk3~~~jln jem teruk nak masuk situ jerk......
ada lah dlm 35minit stuck nak masuk jln ke Uptown tuh.....
ok byk kereta parking tepi jln so bl ada keta keluar apa lg...
bg signal en.bf terus masuk parking....huk3~~~
ok tgh2 syok berjln santai kat dlm uptown tu smpi lah ms nak blk...
jln agak jauh ok dr parking kereta ke uptown tuh....
so xper lah bak kata en.bf senaman....cis~~~~
smpi kat kereta.....benda yg tak dijangka berlaku.....
WHAT?????ok alhamdulillah...
saya paham surat apa itu wpun memula saya ingat ia sekadar kertas iklan saja...
skali bl amik n tgk btl2 surat apakah itu.....
ya TERIMA KASIH BYK2 pd PDRM sbb menjalankan tugas anda pd mlm mggu itu ya~~
saya dan en.bf terasa seronok sgt2 dpt surat cinta dari PDRM itu....
byk2 kereta yang parking tepi jln tuh kami hanya nmpk 2buah kereta termasuk kereta kami saja yg ada surat cinta itu.....
apakah maksud surat cinta itu diberikan kpd kereta kami saja????
pdhal byk kereta yg parking di sana siap atas jambatan LKSA tuh, kiri-kanan jln susur uptown tuh lg....
sggh baik hati pihak PDRM dlm menjlnkan tugas nyer mlm itu.....
**surat cinta dr PDRM**

so dgn rs syukur ALHAMDULILLAH, kami terpaksa kurangkan budget utk bershopping raya.....
senang ckp en.bf shopping utk diri dia saja lah sbb tahun ni aku tak dpt "duit raya" dr ayah.....sedih giler~~~
ok bab tu aku ceritera lain kali k.....
dlm ms terdekat ini en.bf akan jmp PDRM utk satelkan menatang tuh.....
jmp lain kali~~~
daaaa....





Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Khamis, Ogos 18

:.. hurrmmm ..:

assalamualaikum.....
pe kabar sahabat2 semua.....
maaf lah tersgt2 yer lama tak mengupdate blog....
xder kerajinan actually.....
huk3~~~
ok lah mari kita bercerita apa yg berlaku semasa kemalasan mengupdate blog ni terjadi yer....
kih3~~~
ayat pun lintang pukang dh skrang....
so paham2 kan lah yer klu ada yg tak paham tuh...

alhamdulillah skrang dah puasa ke-18....
tak lama lg nak raya dh kot.....
so dh ready ker persiapan raya sahabat2 semua...
jujur lah aku katakan bahawasanya aku tak terasa seperti nak berhari raya jerk tahun neh....
byk sbb2 yg aku rs kan tp biarlah aku saja yg memendam rs itu....

ok...last sunday bersamaan 14 Ramadhan....
last2 minit en.bf ajak gak p berbuka sama2 dgn kawan2 86.....
awal mggu ajak dia kata tgk lah.....
tp tghari ahad tuh br dia tanya fully program....
so kptsn pun dia buat 3jam sblom berbuka tuh.....
dan2 tu gak ler aku bermsg dgn cik ann utk bertanya masih boleh atau tidak...
en.bf mmg suka buat aku geram ok....
hiiisshhh~~~
sepjg otw xbercakap langsung dgn dia sbb geram sgt.....
tp sib baik smpi on time gak ler wpun lmbt...
n sib baik gak ler senang dpt parking.....
huk3~~~
apa2 pun really2 miss dgn diaorg....
last jmp raya thn lps kot....adehhh~~~
then jmp kembali berbuka bersama2.....
thanks coz sudi terima kehadiran kami yg last minit memberi kata....

then nothing happen selain mengemas n mengecat umah......
till now masih lg mengemas umah....
serasa makin kemas makin tak cukup plak tmpt nak taruk2 segala brg2 yg telah dikelurkan dl....
alahahiiii~~~~

smlm bersamaan 17 Ramadhan....
buat pertama kali nyer kot.....
aku berjln di JALAN TAR.....
adduhhhh~~~ramai sggh umat manusia kat cni.....
apa yg seronok aku pun tak pasti...
yg pasti aku tak terasa keseronokan tu pun....
yg aku dpt hanya sakit kepala....aduuhh~~~
p n blk jln sentiasa jem....
smpi umah pun dlm jam 430pm......
then rehat2 kejap siap sedia nak p berbuka kat umah anyah di Banting....
alhamdulillah....
kenyang sgt2.....sakit2 kepala pun aku gagah kan diri gak utk drive keta ayah yg besar itu......
sbb aku tau ayah silau n agak susah ckit nak drive mlm.....
so aku pendamkan rs sakit kepala tuh wpun terasa.....
alhamdulillah smpi jua kat umah dgn selamat......
terima kasih jugak kat panadol anyah....hehehee~~~~

now aku kembali utk mengemas umah sbb ayah nak ajak en.tunang along dtg berbuka kat umah utk pertama kali nyer....
adehhh~~~~

ok lah will update later ya~~~
daaaa.....


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Khamis, Ogos 11

:.. 11 Ramadhan ..:

assalamualaikum....
ye pe kabar semua....
sedar tak sedar dh 11 ari kita berpuasa....
setakat ni alhamdulillah masih penuh lg puasa aku..... =)
ok lah since aku dh lama tak update now aku nk ceritera lah sikit update terbaru yer...
seperti entry sblom neh gtau pasal DILEMA aku kan???
so isnin lps aku tgk web convo....
tu dia tarikh+masa konvo dh kuar dh...
tggl nama jerk tak kuar2 lg....
dgn rasminya aku berkonvo pada 15 October 2011 bersamaan hari Sabtu jam 2.00pm.....
btl2 terkena tarikh Along aku bersanding....
siap timing pun sama gitu....
huk3~~~
maka dgn rasminya en.bf aku menjadi peneman aku..
awal2 dh suh dia amik cuti dr 14 Oct till 15 Oct.....
hambik kau.....
so skrang tgh tggu nama kuar then confirm kehadiran aku....
dh tu wat payment n tggu ari konvo....
satel awal2 senang kot....
nanti xder lah kelam kabut....
hehehee~~~
ok lah apa2 pun selamat berpuasa and berbuka puasa......
next time aku update lg ya~~

p/s: tgh sibuk mengecat+mengemas umah.....mengubah susun atur perabot bagai....letih giler2~~~



Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Jumaat, Ogos 5

:.. DiLeMa ..:

assalamualaikum....
pe kabar semua???
amacam puasa???
masih lg dpt bertahan ke tak???
hik3~~~alhamdulillah masih yer...
bgs3~~~~

ok lah jom kite topik kita ari ni.....
aku dlm DILEMA.....
korg tau kan apa maksud DILEMA tuh kan??
so aku pun tak yah susah2 nk terangkan sbb aku btl2 dlm dilema skrang neh...

citernyer....
bulan lps aku dpt berita bahawasanya tarikh utk aku konvo tahun ini jatuh pada 15-17Oct2011 nanti.....
so apa masalah nyer???
masalah nyer tarikh tuh satu2nya kakak kesygan aku kahwin masa tu jugak...
klu terkena 16Oct xper lg kan???
huk3~~~

masalahnya klu terkena 15Oct mcm mana yek???
aku ada luahkan benda ni semua kat family aku....
so jawapan diaorg p je lah konvo tuh wpun tak cukup tgn sbb bahagian mama byk bergantung kat aku.....
almaklum lah aku ni kan penganggur terhormat lg so tlg2 lah apa2 yg patut...
alasan diaorg syang aku dh belajar elok2 abis degree tuh tp tak p konvo plak...
so aku berbelah bagi skrang neh.....
btl2 dilema...
perlu ker aku p konvo aku n aku lupakan saja pasal kenduri kawin kakak aku??
ye aku hanya sempat tgk kakak aku bernikah jer sbb seari sblom sanding...
adesss~~~

susah nyer nak buat keputusan bl melibatkan dua event yg besar dlm hidup aku...
oohhh yaa~~lupa nk gtau gak....
if jd aku p konvo tuh siapa nak temankan aku di majlis konvo aku tuh???
tu soalan cepumas yg aku tanya kat family aku...
jawapan diaorg senang jerk...
en.bf kan ada suh lah dia tmnkan....
perrgghhh~~dpt penghargaan nmpk.....
hisshhh~~~
tak leh nk pk lah skrang neh....
next week 8hbOgos laman web konvo br di buka....
soo tggu n lihat je lah.....
daaaa~~~



Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Rabu, Ogos 3

:.. 3 Ramadhan ..:

assalamualaikum....
ye semua dh sedia maklum yg ari ni dh masuk 3 Ramadhan....
smlm jer aku dh panas hati dgn ragam2 kereta yg dibawa oleh kaum lain selain dr Melayu@Islam....
mcm lah korg nak p berbuka puasa nak cepat2.....
jln aku so aphal ko nak masuk gak????
hisshhh~~~`
tak pasal2 jerk buat aku kureng pahala utk 1ari tuh....
huk3~~~~
dh tu plak nk jd cerita...
smlm dh renew password internet banking utk bank islam aku...
sbb totally lupa user id+password nyer....
alih2 bl aku nk login tak boleh lg....
hisshhhh~~~~
call customer service dia pompuan tuh mcm agak menekan ckit ckp dia...
lek arr org ada masalah layan lah elok2.....
abg smlm mcm sweet jerk layan aku nyer masalah......
yg ko nak nekan2 ckp tuh aphal????
hisshhh~~~aku bukan nyer keje part ko mana aku nak tau....
lain kali kat web tuh tulih arr ckp nak 6digit(means huruf+num)......
mana lah org nak tau.....
apa da~~~
so today kena reset back n aku kena p ATM mesin again utk password baru....
hek~~~~btl2 susahkan den.....


Miss Izz Mengaku: gmbr2 ada yg ada dlm mana2 entry Miss Izz telah ambil dr En.Google dan simpanan Miss Izz sendiri..jika ada sebarang persamaan atau pengambilan secara haram dari mana2 HARAP MAAF dan MINTA HALAL... sekian ~__~


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:.. BanTu-MemBsnTu AmALan MuLia ..: